D1 Budimír - Bidovce

Smer z D1 na Košice Sever bol kedysi bez obmedzenia (jazdilo sa 100-110) a teraz tam nechali 60-tku, ktorá pokračuje aj na rovnom úseku pred pripojením starej cesty z Budimíra. Na začiatku stúpania treba dupnúť na plyn a nie sa vliecť :unamused:

tentp úsek google.com/maps/dir/48.7911 … m2!4m1!3e0

Dnes som si presiel cestu od Bidoviec na Kosice. Uplna pohoda, ziadne hrby. A zda sa, ze uz to ma google aj v mape. Akurat to nejak blbne, a zda sa mu, ze od Bidoviec po R2Olsany to ma po D1 trvat 36 min :slight_smile: . Trva to tak maximalne 5.
google.com/maps/dir/48.7296 … 77!1m0!3e0

a celý usek od Budimira 1h :smiley:

Vcera ci kedy som im to uz nahlasil, ale odkedy zrusili map makera, tak cele google mapy su mizerne. :wink:

Hrby su od MUK Budimir po MUK Rozhanovce, dalej az po Bidovce je to uz v pohode.

trocha OT, pre miestnych znalých. 31.1, idem na letisko po návštevu na KSC. Príchod od Prešova, Prilet lietadla po 19-tej. Otázka:, má zmysel ísť po dialnici až po Hrašovík , a ísť cez Furču?, alebo klasika, cez Zelený Dvor?:

Zeleny dvor…

Určite cez Zelený dvor, to už sa pomaly oplatí ísť tadiaľto aj od Michaloviec

Povozit sa ist mozes. Kusok sa pohupat. Je to cca 5-10 minut (podla dopravy) navyse.

vdaka za rady, uvidím podľa situácie, možno sa prebehnem cez tie “hrby”, nech je sranda.

Určite tade do Mi nechoď, treba aj emisie znižovať

Nevie niekto, koľko sa dá monetálne ušetriť na danom úseku. Google ukazuje len 1 minútu, čo sa mi vôbec nezdá
goo.gl/maps/r2gnWfCr82GBs37r8

2 minúty.

Tá 1 minúta je ak použiješ polovicu diaľnice po križovatku K.Olšany.

Na dialnici pri rychlosti 120km/h prejdes 1km za 30 sekund.
15km usek teda prejdes za cca 8 minut. Uspora je teda cca 7 minut.

Este o trochu vacsia, kedze rozdiel je aj vo vzdialenosti (1.7km) … aj ked viac nez pol minuty to nespravi

je to nereálne, lebo google momentálne počíta s priemernou rýchlosťou len 72km/h

google.sk/maps/dir/48.78401 … !3e0?hl=sk

(12,6km za 10,5 minúty )

Pan miniter dopravy, Arpy, povedali v jednej relacii, ze za jeho fungovania na MD rozostavali rozne useky. Spomenul ze aj usek PO Z-J, ten v okolio Cadce a aj prave tento Budimir-Bidovce!!! Ale ja viem tak, ze bol to Brecely, kt. podpisal vyhlasenie sutaze s tymto usekom! A ked SKANSKA vyhrala usek, tak hned Brecelyho odvolali z postu ministra dopravy. Dobre pamatam?
Ja len ze Arpy by si nemal pripisoat zasluhy kt. mu nepatria.

Ked uz sme pri arpim, tak v Bratislave ma kampan, ze “Plnime sluby” a pod tym D4 + R7 :laughing: Neviem co on ma s tymi usekmi ale ok.

Ersek bol vybrany za ministra dopravy v den podpisu zmluvy:

www4.teraz.sk/slovensko/nds-pod … lanok.html
Takze sa podpisovalo uz pod jeho dohladom. Za koho sa to vyhlasilo nie je dolezite, a Ersek ani netvrdi, ze sa to za neho vyhlasilo, len podpisalo.

za to hned odvolal auxta ze to podpisal tento usek… Predchádzajúceho povereného šéfa NDS Róberta Auxta odvolal nový minister dopravy pre nespokojnosť s jeho konaním pred výmenou na čele rezortu koncom augusta. „Akékoľvek zazmluvňovanie štátu tesne pred zmenou vedenia ministerstva, navyše bez akéhokoľvek jeho informovania, je pre mňa neprijateľné,“ uviedol Érsek pre agentúru SITA.

sa tvaril akoby dosiel prvy krat v zivote na ministerstvo a musel sa porozhliadnut, pricom o VO musel mat prehlad ako statny tajomnik, cisty…