na vizualizacii je najprv nasyp, potom zarez
zarez dnes uz kopal bager a priepust popod buduci nasyp je hotovy uz zopar tyzdnov
dnes uz sprejazdnena “nova” vetva PO-KE.. je tam taky skok divny..
Oo diky uz som to pozrel.
predpokladam, ze to nie je finalne riesenie, zato taky divny skok… inak v smere KE-PO su pruhy pred zakrutou presmerovane do protismeru (ktory uz ide po novej) a za zakrutou spat do svojho smeru. Cize cely dvojpruh v zakrute je odstaveny.
na MUK budimir je uz presmerovany aj smer KE-PO.. dnes tam navazali zeminu na nasyp vetvy KE-PO..
Foto alebo video by sa naslo ?
Nové fotky z výstavby:
kosice-estranky.sk/clanky/vy … dovce.html
Nevie niekto, kde daju tu vsetku hlinu z najvacsieho zarezu?
aj na FB NDS pribudli neake nove fotky
zmena organizacie dopravy:
tvkosice.sk/video/5a007e894526ca6cbdb67820
Ta “hlina” zo zarezov sa pouziva ako nasypovy material na inych castiach dialnice najma v casti kde sa buduca D1 vedie popri rieke Torysa, kedze sa jedna o zaplavovu oblast je tam potrebne ist dost nad uroven okoliteho terenu. Napr. pri cisticke odp. vod pri Rozhanovciach je ten nasyp aj 3 - 4 m nad urovnou okolia. Vid foto: gallery/image_page.php?album_id=263&image_id=38134
Viac sa o tomto da dozvediet v textovej casti (Netechnicke zhrnutie komplet) EIA pre D1 Budimir - Bidovce na Enviroportali: enviroportal.sk/sk/eia/deta … -bidovce-3
citujem z tohto dokumentu:
“Pri celkovom zhodnotení zemných prác prevažuje násyp o celkovej výmere 2,203 mil. m3, výkop je v rozsahu 1,617 mil. m3. Nedostatok násypového materiálu sa bude riešiť dovozom z dostupných zemníkov v regióne. V rámci stavby sa uvažuje s maximálne možným využitím výkopovej zeminy do násypu, podmienečne vhodná zemina sa upraví (presúšaním, vápnením, sendvičový typ násypu a pod.). Úplne nevhodná zemina do zemných telies (šedé íly, bahná a iné) sa odvezie na riadenú skládku, resp. sa použije na spätný zásyp odťaženého materiálu v lome.”
Takze tej “hliny” zo zarezu bude praveze malo. Deficit cca 0,600 mil. m3 zeminy.
hlinu co som si vsimol davaju medzi Rozhanovce a Košicke Olsany ked potrebujes
Tiez som si to vsimol…z toho zarezu sa mi zda tej hliny az moc na cely usek…ale zrejme som sa mylil aspon podla zverejnenych cisel.
mozem sa opytat ci aj viete ake prace maju v plane pocas zimnych mesiacov??
ked tam budem popytam sa ale urcite nebudu odpocivat su veci ktore sa daju robit aj v zime
Uz prebiehaju prace na useku u orla?
ano, makaju jak fretky…
pokial nenasnezi tak mozu betonovat do -5°C…
youtu.be/DGN8NLpT3SQ video z NDS, a. s., btw SKANSKA top, tempo krasne a ziadne problemy, aspon nie medializovane..