Tí sa tam objavia len ked idu merat, inac ich tam vobec nikdy nevidiet Kazdy druhy si u nas na dialnici jazdi ako na prassate a robi tam barco, take hovada sa citia neohrozene a druhou kategoriou su zmatkari, co nevedia jazdit…
hm, ked sme pri tom merani .. vsak teraz nemaju kde merat .. resp ani kde odstavovat auta .. na celom useku .. uff, som zvedavy kedy to niekomu dojde a pojde si tam 200kmh ..
Zajimave mi prijde ze ty pruhy na zaberech nevypadaji vubec zuzene, rekl bych ze jsou docela luxusni.
Jake jsou ty rozmery - nedalo se prece jen udelat je uzsi a pridat jeste nejaky nouzovy odstavny pruh, jako je treba na stare R46 do Olomouce (je to stara kategorie R tusim 22,5, ostavny pruh je cca 1 m takze auto uz stoji pravym kolem na trave)?
Co ja viem mali by mat 3,5m co je pre rýchlosť 130 km/h minimum požadované predpismi. Keby ich spravili užšie museli by zároveň znížiť rýchlosť.
Efekt 3 pruhov je zatial O.K. avsak vcera bola velmi slusna zapcha na vsetkych vjazdoch do BA. Hold nasnezilo 1 cm snehu ktory sa sice na ceste vobec neudrzal ale zrejme psychyka vodičov z JZ Slovenska opäť zaúradovala. Zdržanie bolo cca 30 min na obchvate aj Roznavskej, 20 min z Rače a vyše hodiny od D. Lužnej, inde nemam info.
Mozno to bude tym, ze mnohych prvy sneh “zaskocil” a nemohli si vychutnavat prvu zimnu cestu ale celu cestu pokukovali po preblikavajucej kontrolke esp na letnych
Dnes som isiel z BA na Senec uz za tmy a musim povedat ze tie NJ zvodidla v usekoch kde su tesne pri čiare rychleho pruhu v dazdi za tmy vobec nie su nic prijemne. V oboch pruhoch boli kolony, mrholilo, auta robili za sebou vodnu clonu a do toho sa z tych mokrych prefabrikovanych zvodidiel intenzivne odrazali cervene svetla vozidiel, takze ciary na ceste hoci reflexne skoro vobec nebolo vidiet ale pôsobilo to ako neprijemna cervena stena tesne vedla vodica. Podla mna by nebolo od veci kde tie zvodidla su tak blizko jazdneho pruhu dat tam aspon odrazky, inak vodic velmi tazko odhaduje ako je daleko ked sa vsetko zleiva do cervena.
Odrazky sú tam a dobre viditeľné. Problém je v šero-slepote ktorú málokto pokiaľ začína odhalí. Prejaví sa až v kritickej situácii kedy môže byť neskoro. Pokiaľ má niekto podobný problém, že tie odrazky nevidí tak je v záujme vlastnej bezpečnosti zájsť za lekárom. A aj bezpečnosti ostatných.
No teda dost dlho mi trvalo kym som prisiel na to, ze to myslis ironicky. Fakt je ze za sucha je sirka pruhov dobra, ale za dazda je to dost zle. Tie oranzove ciary nie je skoro vobec vidno, a na miestach kde sa zvodidla priblizuju k ciare ma clovek pocit, ze to otocil do zvodidiel a rutia sa na neho (v lavom pruhu). Inac 3 pruhy funguju vyborne, Sered - Znacka BA 20 minut 3 dni po sebe. Dalsich 20 minut obchvat Teraz len pokracovat a urobit 3 pruhy az po nadjazd za exitom letisko.
“predpisovych” 139km/h presnejsie. Za sucha a viditelnosti do 1km uplne bez problemov, bezpecne. Za dazda sa jazdi pomalsie, za dazda v noci este pomalsie. Nie je dovod obmedzovat. Kazdy den tam stoji par odstavenych aut v pravom pruhu. Za svetla co je vacsina spicky od 6:00 do 9:00 to nie je problem, zakruty tam nie su, odstavene auto je vidiet vzdy takmer z kilometra. Jednoducho uz 500 - 700m pred nim sa premavka zleje do dvoch pruhov a pokracuje plynule dalej.
Som rad ze nie som sam kto “ma” seroslepotu. Inak zaujimave je ze sa prejavuje len na tomto useku, siel som aj cez Kolinansky kopec a tam som odrazky bez problemov videl. Len pre uplnost nasa firma nam zabezpecuje ocne prehliadky kazde 2 roky, poslednu som mal na jar.
Tak vo Stvrtok skonci 1. etapa. 2. etapa by mala spocivat v nasype pri okrajoch, a tym vytvorit odstavny pruh. Kedy zacne ta 2. etapa ? A kedy cca skonci ?
Inak naplnili sa obavy že na konci rozšíreného úseku budú sa tvoriť kolóny. Aj bez nehôd je už pravidlom ráno upchatý diaľničný obchvat, Rožňavská, Vajnorská, Senecká a zápchy sa tiahnu až na rozšírenú D1. Takže v konečnom dôsledku sa len zápchy presunuli bližšie k BA, azda sa zvýšila plynulosť a bezpečnosť na D1, ale cestovný čas pre tranzitujúcich alebo jednoducho všetkých čo idú ďalej ako do SC či PK sa neskrátil vôbec.
a mal by sa? ved pocet aut sa len zvysuje, to ze pridaju jeden pruh navyse zvysi len plynulost na dialnici… tie auta o ktore sa premavka navysila sa nikam nestratia