Mal zastaviť, dať smerovky. Logicky ďalší za ním spozornie, spraví to isté. Nevidím najmenší dôvod na to riskovať a vchádzať do tunela, na ktorom svietia výstražné znamenia nepokračovať v jazde do neho. Každý má predsa nejaký vnútorný pocit z tunelov. Ja by som zostal za ním, určite by som ho okamžite neobchádzal. A počkal by som pár minút na vývoj. Kto chce, nech ide (tak ako aj inde, kto chce tak ide cez plnú čiaru, ale týmto predsa nemôžem obhajovať seba samého, že tam vletím). Nemôžem súhlasiť s tým postupom, že mám pocit, že do mňa narazia, tak si razím cestu ďalej. To je potom obdoba situácie je nehoda, tak ja nezastavím lebo aj tak neviem dať pomoc. Tu sa dejú situácie a chovanie ľudí, ktoré odporuje nielen zákonom (ktoré platia všade, aj mimo krajinu), ale aj nejakej normálnosti.
A nedá mi. Práca s ľuďmi bola vždy ťažká, alebo ťažšia. Ale po pandémii ľudia na Slovensku vyslovene zhrubli. Možno v rôznych debatách (tým nemyslím len túto tu, ale celkovo aj FB a iné siete) ani nie, každý je akože milý a čo by ako malo byť a aké by malo byť chovanie, ale v skutočnosti je to inak.
Úsek je pod dohľadom. Pracovníci by videli, že sa stojí etc. My sa tu môžeme dohadovať. Ale tu ide o to, že ak tvrdia, že je tech. na pokraji životnosti, kto vie či si to neprepína samé. A aby sme sa raz nedivili aj tomu, že vypukne vnútri požiar, ale systémy to tak nevyhodnotia. A je zbytočné to písať sem, ak by to aj just niekto kompetentný čítal, tak sa nemôže podpísať pod to, že viete čo je to tak, blbne nám to. Alebo to x y prepol omylom. etc. Preto je lepšie mať aj nejaký dôkaz stavu veci a zaslať dotaz priamo a nech sa vyjadria.
To čo popisuješ ďalej a spôsoby porušovania. Ja osobne som aj pri jednaní s vodičom nikdy neuplatňoval pozíciu sily a lebo môžem. Ale pozíciu objasnenia a prihliadal na stav porušenia a chovania vodiča. Samozrejme, občas nejde udeliť 0 a dohovor, ale dá sa udeliť minimum. A je fakt, že keďže absentujú kilometre ciest (áut pribudlo, ciest nie), tak sa viac prihliada na bezpečnosť premávky, než na striktné vyžadovanie typu "nemali ste ani len vkročiť do vyšrafovaného priestoru). Niekto povie, ale mal dobrzdiť, ale ja hovorím, nie už by to nebolo bezpečné dobrzdenie. Proste treba vedieť jazdiť a poznať tie základné predpisy, ktoré prihliadajú na technické vypísanie situácií. Neprípustné je to samozrejme v autoškole
Ale určite nejde obhájiť jazda na červenú, ani vjazd do tunela, keď sa evidentne nesmie. Práve na toto to tam je inštalované. Človek by dnes chcel všetko okamžite vedieť aj čo sa tam práve stalo. Ale pritom by malo byť postačujúca info, že sa tam nemá vojsť. Keby tam niečo bolo - tak to je nielen že pokuta, ale to je špecifikum, už napríklad sťaženie práce záchranných zložiek v mimoriadnej situácii. Tak mne osobne by stálo za to radšej “zbytočne” pár minút postáť, než riskovať takéto dôsledky. Zo zadu by logicky mala byť znížená rýchlosť cez dynamické riadenie. Pri tomto druhu uvažovania by slabšie povahy nemohli sadnúť za volant.
Čo sa týka posledného dodatku. Ja sa nedivím. Lebo osobne považujem za šikanu, aby bola (a som toho svedkom stále) na diaľnici pre práce až 40tka. A aj tak sa práve nerobí, len niekto neotočil tabuľu. Potom niekde robia zvodidlá, je tam 50tka a nepracuje sa tam a má sa tam ísť 50 namiesto 90. Toto privádza do šialenstva mnohých a ano ten kto ide 50 je vytláčaný z cesty kým nemá maják. Tie znižovania rýchlostí na až 60 na D1-D2 tiež nie sú v súlade so zdravým rozumom. Nie 24/7, keď sa tam nerobí. A zase sa prihliada na nejaké DO 20 a nad tým. Ale tak to oni aj rozmiestňujú. Základný argument je NAD, nie výhradne osobné, ale mal by ísť tak ako káže značenie. Ale nie, nejde 9z10. Toto pritom spôsobuje ďaleko viac nehôd a krízových situácii, táto šikana a zbytočné vynucovanie si obmedzení, ktoré nie sú potrebné. Česť ak prekryjú alebo otočia alebo zhodia tie značky … a z tohoto máme kolóny a zbytočne tečúce nervy, riskantné manévre predchádzania tých čo idú poctivo a on vždy občas niekto nejde poctivo ale ide výrazne pomalšie, než je na značke uvedené etc. Z tohoto tu sú tie čelné zrážky vo vysokej rýchlosti na rovine. Tam je minimum zdravotných príčin a mikrospánku.
Tá BA a konkrétne Prístavný m. je také špecifikum. Tam naozaj to dobrzďovanie v posledných metroch je nešťastné. Ale väčšina nehôd tam nevzniká z tohoto ale zmenou pruhu a nesústredením sa na jazdu. A denno denne …