Cyklistika na Slovensku

aj ja som sa čudoval.vo všetkých mediach bolo prezentovany nárast hlavne v nemotorostickej doprave

Nárast bol prezentovaný pri dopravných autonehodách ako takých. :wink:

nie nie počet celkových dopravnych nehod sa tiež znížil akurat je večšia umrtnosť

Úmrtnosť som myslel, nepresne som sa vyjadril. Ej, pri tebe človek aby sa bál niečo napísať.

:slight_smile: :smiley: :wink: :stuck_out_tongue: :sunglasses:

V rámci této diskuze:

kolik ročně jedete na kole (bycikli) km. Já 3.000

To máš zrátané :question:

No, ja sa priznám, že posledné roky vzhľadom na môj vek a choroby, jazdím veľmi málo. Raz týždenne aj to možno 5 km. Takže moc to nie je.

Ale ako malý chlapec (8-15 rokov) som jazdil stále po uliciach Toronta a prechádzal som obrovské vzdialenosti z predmestia do centra a vzdy to skoncilo na nadjazde ponad mnohoprúdovú cestu a potom späť. (dnes je tam 16+16 pruhov). :open_mouth: Síce niekedy sa stalo, že som sa tam akosi pozabudol a keď som prišiel, ďalší deň som si akosi sadnúť nemohol. :frowning:

Ja som mal vodičák až v 26. rokoch. :bulb:

T: Dianiciar:

jo, já si to počítám, abych tento limit ujel - kvůli pneumatice okolo pasu :slight_smile:

5 x 52 = 260 - to taky není špatný.

ten zadek je o zvyku - vytvoří se mozol :slight_smile:

No … nepochopili sme sa … niekedy som sa zdržal dlhšie na nadjazde na chodníku opretý na zábradlí (ja som mal otlačené skôr lakte a dýchal som tam ten dym), dohoda s otcom bola, že vždy do západu slnka budem určite doma a raz ho to prestalo baviť (bol na nás sám a ja som sa musel starať aj o mladších súrodencov a v emigrácii to ľahké nemal) a niekedy mu “ušla ruka”, keď som prišiel pomaly za tmy. :smiley: … ale to som si vždy zaslúžil (vtedy som to tak nevidel, no ale čo už).

Teraz je to trasa v rámci pohybu dom-obchod-novinový stánok-dom a niekedy aj dom-vinohrad-dom (to je potom takých 9 km jedna cesta).

Tak ja tých možno 300 km najazdím. :bulb:

OK - tak si dáme závod já 10 - Ty 1, pro férovost - já mám dosud 0, bo je zatím moc zima :slight_smile:
bererš ? :slight_smile:

Dosud = letos - aby to bylo jasné :slight_smile:

Já po česky rozumím a hodně moc. Ještě aby ses nečudoval. Já tě třeba taky předběhnu. :wink:

6 az 10 000 rocne :slight_smile:. Drvivu väcsinu po cestach.

Hm za rok tak okolo 2500 km. ale čim som starší tim sa mi viac nechce.

To si frajer, to je hodně

sakra tam malo byť o jednu 0 menej žiaľ iba 250.

To bylo na Dianiciara:-) racto0 - to neva, hlavně, že jezdíš. Zkus to počítat jako já, jde to a pomůže to :slight_smile:

Jazda po meste ako ja. :wink:

A keď tak chudneš (hubneš), není to náhodou ten stojíci “orbitrek” :question:

Já ujedu tak 1000km, letošní sezona bude lepší :wink: