Cyklisti na hlavnych tahoch

Ja som narazil ako malý chlapec a nie raz. Ale v dobrých rýchlostiach, ale zas aj som prudko brzdil a vždy to bol náraz kolesom. A nič vážne sa nestalo, len osoba bola určite v šoku a spadnutý nákup. Pokaždé torontské uličky …

Narazil som aj neskôr, ale vždy do niečoho a tiež to bolo koleso. A následne prichádza pád.

Ja nevylučujem, že zrážka cyklistu s chodcom vo veľkej rýchlosti má za následok vážne zranenia oboch. :exclamation:

Ale tieto teoretické úvahy Thomasa (a to nielen v tejto téme :exclamation: , aj spojka D1 a D3, kde zjavne v živote nebol :exclamation: ), že je možnosť aj niekoho prepichnúť riadidlami, tak to mi fakt ide na nervy. Šanca je možno 1% a on ju tu bude prezentovať ako úplne bežnú. A to ma hnevá. :exclamation:

Podobne, ale pocul som uz o par pripadoch zrazky cyklistov s chodcami alebo korculiarmi na bratislavskej hradzi. Boli z toho vselijake zranenia, aj s trvalymi nasledkami, ale o umrti som teda este nepocul :slight_smile: V kazdom pripade je to s autom neporovnatelne :wink:

ked ma cyklista nejaku nehodu, dost vazne ohrozuje aj seba… napriklad ho moze katapultovat cez riadidla pri prudkom brzdeni :slight_smile: to je ten rozdiel medzi rychlo jazdiacim cyklistom a vodicom

Cyklisti a chodci sú zraniteľnými účastníkmi cestnej premávky. Súčasná nehodovosť v európskom regióne podľa WHO je neprijateľne vysoká - milión cestných dopravných nehôd so zranením, 120 tisíc úmrtí a 2,5 miliónov zranených ľudí. Chodci a cyklisti sa podieľajú 30 - 35 % na všetkých úmrtiach (podiel chodcov činí zhruba 3/4 uvedených percent).

momentalne nemáš štatistiky SR za minulí rok . bol by som zvedavý . ale budem ich potrebovať takže potom Vám ich presne zverejním.

Európskym regiónom myslíš Európu alebo len EÚ :question:

Myslím tým Európu.

120.000 mŕtvych pri autonehodách za rok 2007 :question: :question:

To je katastrofálne vysoké číslo … :bulb:

Slovensko ako jedna zo 44 štátov Európy má na tom podiel cca. 0,5%. A to je na túto krajinku dosť.

Áno máš pravdu je to neuveriteľne číslo a čo je ešte horšie sice nám na Slovensku minulí rok klesol počet Dopravných nehôd ale žial počet mrtvych na cestach sa zvíšil :frowning: :frowning:.

Pokial nebudu vodici brat cyklistov a chodcov ako normalnych ucastnikov premavky a budu sa spravat sposobom “kto je silnejsi ten ma prednost” tak pocet nehov vyrazne neklesne. Pritom v susednom Rakusku je uplne bezne, ze na jednej ceste sa navzajom vsetci “strpia” bez obmedzovania tych druhych :unamused:

presne.

Chodci a cyklisti tvoria 1/3 mŕtvych. Ja by som sa však osobne zameral hlavne jazdenie ako také - tam sú to 2/3 + jazda cez obce a mestá, čím sa silno eliminuje aj prvá skupina. :wink:

Predpokladám, že najvyššia úmrtnosť pri nejakých prepočtoch je naďalej v Grécku, Česku, Slovensku atď. :bulb: