Považujete to za normálne ? Predstavte si, že by niekto vyslovil domnienku napr. na ministra dopravy, že čo si o ňom myslí a podložil to nejakým svojím tvrdením a hrozilo by človeku väzenie … podľa mňa toto už je prehnané konanie spravodlivosti a polície. Nepoviem, keď niekto koná proti možnému terorizmu atď., ale toto je už šliapanie na demokraciu a prejavy názorov … za chvíľu už človek len aby medzi 4 stenami rozprával, čo si o politikoch myslí.
Ale ved “boj proti terorizmu” vedie presne k tomu… Smerom k policajnemu statu, neskor k NWO… Deje sa to pomaly, ale ked clovek naraz porovna situaciu pred 10 rokmi a teraz uvedomi si, kolko sa v tomto smere zmenilo. Pomaly ale iste sa okliestuje sloboda jednotlivca.
Mimochodom, tie uvodzovky pre “boj s terorizmom” by v USA uz bol trestny cin - spochybnovanie boja s terorizmom je tam podla legislativy na urovni spochybnovania holocaustu (mozno su v tom aj hlbsie suvislosti - spojitost).
A co Al kaida - organizacia, o ktorej som nikdy predtym nepocul a teraz je v kazdej chajde po celom svete. Verite, ze Bin Ladin je fakt najhladanejsi terorista? Je vobec terorista, alebo len priemerne plateny herec…???
Neprekáža mi odpočúvanie mobilov, pevnej linky.
Neprekáža mi, ak ma niekto bude sledovať a fotiť si ma.
Neprekáž mi, ak by ma niekto zadržal a vypočúval, pretože pravda by sa ukázala že mi niekto spôsobil nepríjemnosti, stačilo by mi ospravedlnenie.
Asi inak vnímam isté hrozby. Slovensko si nemalo dlhú dobu aké hrozby uvedomiť. Ono aj to skúšanie sirén každý druhý piatok o 12:00 hod. je v západných demokraciách totálne nemysliteľné, lebo sa to fakt krásne zneužiť.
Ale jedna vec je zlepšovať cestovanie medzi krajinami, viac strážiť letiská hoci aj s mužmi doslova ovešanými zbraňami, často bežné nielen na letiskách, či viac sledovať mnohých ľudí, čo si kde vypisujú (lebo internet je silná zbraň …), ale druhá vec je ísť zatvoriť človeka za to, že povedal svoj názor na toho-ktorého politika. To s bojom proti terorizmu nemá nič spoločné.
Vy tu teraz niekto na mňa niečo škaredé napíšete a postupom času vás za ohováranie a poškodzovanie dobrého mena kanadského občana atď. dajú zatvoriť. Lebo k tomuto to speje …
Bol to čisto ilustračný príklad. Kľudne si tu na mňa nadávajte.
Ten človek obvinil primátora z tunelovania a zadávania zakázok bez verejbnej súťaže svojim známym. Nepíu tam, či svoje tvrdenia podložil, alebo nie. Takže tá nformácia je taká neúplná. Neviem to takto posúdiť. Na jednej strany by sa mal človek možnosť brániť, keď po ňom hádžu blatom, na druhej strane je tu aj sloboda prejavu, ktorá je napríklad na severoamerickom kontinente braná veľmi citlivo. U nás už menej. Aj keď na jednej strane sloboda povedať si svoj názor je u nás zamieňaná so “slobodou osobne beztrestne napádať koho sa mi zachce”. V postkomunistických krajinách je to iná “kultúra”, ľudia sú závistliví, udávalo sa tu, rovnostárstvo bolo hodnotou atď… Takže čo sa týka konkrétneho prípadu, treba si počkať na fakty.
V tomto sa mýliš. Do ulíc vychádza každý rok viackrát za rok niekoľko tisíc až desaťtisíce ľudí proti vojne v Iraku. Dalo by sa to považovať za znevažovanie boja proti terorizmu, lebo to je boj proti terorizmu, tam oficiálne už vojna ani nie je, ale sloboda prejavu nepustí a vláda si vládne ďalej. Akurát sa postaví pár policajtov, kde treba, ale nestrieľa sa do davu ani nič podobné … keď ide Bush do EÚ a tu sú protesty proti vojne, div, že celé policajné zbory nie sú na nohách, pričom jemu nevadia protestujúci. Príjemné to nie je, ale Američanovi nevadí, keď niekto za niečo protestuje a drží v rukách transparent. To sú tiež dosť zásadné odlišnosti.
Iná vec je, že po r. 2001 v USA založili nový úrad s federálnymi právomocami špeciálne na boj proti terorizmu s ročným rozpočtom 2,5 mld. USD.
naprosto přesné. je rozdíl, říct myslím si proto a proto, že něco nějak je a něco jiného je tvářit se že mám zaručenou informaci, která může někomu ublížit a není pravdivá. Jak je to v konkrétním případě težko říct, to bychom museli vidět vyšetřovací spis. Ale samo o sobě je dost zajímavá otázka, kdo tu diskuzi sledoval, proč to oznámil, atd., protože je to, aspoň podle mě, dost neobvyklé. Navíc internetová diskuze má omezený počet adresátů.