Ja som sa stale nedozvedel odpoved.
Ak by stala otazka tak, ze co sa ma odporucit vlade SR cez institucie EU ako priorita na riesenie vychodu SR, oblasti KE-MI, z hladiska cestnej infrastruktury, tak by to bolo podla vas co ako priorita do 5 rokov? Moznosti na posudenie su 2: D1 KE-MI, alebo R4 KE-Milhost?
Iste, mozne je, ze niekto povazuje za riesenie obchvaty na oboch trasach, ale takato moznost nie je.
Ja sa nepytam na to, ci vasa vlada dokonci D1 v r. 2010 po KE alebo ze preco madarska vlada stavia len obchvaty na svojom useku Miskolc-hranice so SR, … to nie je moja otazka. Ja mam aj na toto jasny nazor - vlada SR ma ctiziadostivy plan a madarska vlada ma realisticky plan. SR nesplni svoj plan, madarska ano. Ale to neriesi nic v casovom obdobi 5 rokov, … pretoze v r. 2015 bude aj D1 v KE aj dialnica Miskolc-SR.
Tu ale ide o r. 2010.
A moja otazka znela inak, nez posudenie stavu v Madarsku a stavu na Slovensku. Ja sa pytam na jednu moznost z dvoch … vas sa to pytam, ja na Slovensku nezijem. Mam dovod sa pytat. Okrem toho, ja poznam situaciu v Madarsku velmi dobre. Nikto mi tu nemusi vysvetlovat vystavbu dialnic v Madarsku. Madarska vlada spolupracuje s nasou firmou priamo cez jedno ministerstvo. Ale nejde o to, ide tu o vychodne Slovensko - co je z pohladu nasho oblast KE-MI.
Okrem toho dostaneme aj stanovisko od vlady, od SSC, MDPT, NDS, do konca roka 2005. Toto forum beriem ako rovnocenneho partnera z hladiska verejnej mienky. Preco by toto forum nemohlo byt na vyssej urovni, preco by toto forum nemohlo pomoct pri rozhodovani, preco? Nakoniec mne odpovede na tomto forume daju len cast celeho vysledku.
Dakujem zatial za odpovede. 
P.S: Rok 2010 a rok 2015 je rozdiel 5 rokov. Vychodne Slovensko patri k najchudobnejsim oblastiam v EU. A 5 rokov je dost dlha doba. Okrem toho, v absolutnom vyjadreni je to: o 5 rokov sa moze nieco zmenit. Ak sa vlada dohodne v spolupraci s EU (politika, peniaze, kontrola - inak sankcie), inak je potom odklad o 5 rokov.
Aby ste pochopili, vyznam:
-
Dialnica D1 ma vo svete (vnimanie SR) velky - najvacsi vyznam. Ale len ako suvisla dialnica. Preto je tam risk verit vlade pri r. 2010. Riziko: D1 KE-MI bude hotova, ale KE nebudu napojene vobec na nic. A potom tam je cas 3-5 rokov na vysledny efekt a investicie KE-MI sa mohli dat radsej na opravy ciest, …
-
Napojenie KE na Madarsko ma velmi velky vyznam, prave pre nedostatky na D1. Ina varianta napojenia vychodu SR na dialnicnu siet EU neexistuje ako realna varianta. Ale kazdy vnima realne stav, ze od Madarska nebude dialnicne napojenie v r. 2010. A tam je zase riziko 5 rokov. A v takom pripade by sa malo viac investovat len na D1 BA-KE. Ale to nie je ciel, len tam vsetky taketo uvahy koncia, presnejsie vasa vlada ich tam smeruje, aj pri jednani s EU aj pri inych jednaniach.