Co bude hotové v r. 2015

jeden usek uzitocnejsi ako vsetky ostatne…tak toto uz je diagnoza.

Dobre pán doktor Chocholoušek:roll: , mne je jedno, čo si o tom kto myslí, môj názor je tento, zhadzuj ho takýmto eštébáckym spôsobom koľko chceš, nevidím dôležitejšieho úseku, či sa to komu páči alebo nie. Zvykni si, že sú tu aj iné názory ako má MUDr. Mesík a spol.

tymto usekom som opat isiel v maji a za 2 dni hned 3x z toho 2x v piatok. zakazdym to bolo priem. 70 km/h (od ZA po vrutky). si pamatam pred par rokmi na starom fore JG vyplakaval ze ako by bol rad keby tadial prechadzal 70-kou. to len margo toho ze dnes uz treba brat vsetky tie informacie o “neusnosnej situacii” na tejktorej ceste -ktoru prezentuju prevazne miestni s jasnymi zámerom- brat s urcitou rezervou.

PS. najviac ma zarazila situacia pred ZA kde vidno ze pol roka toho vela neurobili hoci zima nebola extremna.

fh, tebe som poslal IS s odpovedou ktora je hodna tvojej urovne.

Určite ju nebudem čítať, lebo ty si ma už v IS raz chrapúnsky napadol a nadával do namyslených považanov (sám sa hanbíš napísať odkiaľ si), tak čo tu rozprávaš o úrovni. Útokmi si začal ty, keď neznesieš iný názor, posielaš druhých do blázninca. To robili komunisti, pre teba je to príznačné. Ja môj názor kľudne zopakujem: mása začať čím skôr úsek na D1, ktorý pôjde po naplánovanej trase od Hričovského Podhradia tunelom Višňové-Dubná Skala do Turca. Potom to ostatné. Tvoja náhodná osobná skúsenosť v jednom týždni ma nezaujíma. Ja chodievam časro na východ už roky a viem, že najviac by sa spravilo pre plynulosť a bezpečnosť premávky tu. Padlo tu veľa názorov, nenálepkujem ich ako choré, to robia chorí ľudia Devil. Nemusím s nimi súhlasiť, ale mám ten svoj. Či sa to komu páči alebo nie. Nežijeme už v červených časoch.

pravdaze ta nezaujima, teba zaujima len tvoje pohodlie a nic viac. a tiez ti zopakujem, usek ZA-MT vobec nie je taky strasiak ako to podsuvaju niektori uz dlhe roky. podobnych usekov je niekolko. a ludia tu budu prezentovat svoje nazory, nezijeme v cervenych casoch ani v hnedych casoch. Ze povazan nas s diagnozou ?

devil ja teda neviem podla coho sudis, ale ten usek je naozaj na tom dost zle…

devil, nezlob se, ale myslím, že většina si myslí opak …

bavime sa o objektivnej skutocnosti nie o tom co si kto mysli.

devil: úseky ZA - MT a PB jsou nejhorší a bude hůř. fh se jich určitě nezastával proto, že je z PB. Na jeho příspěvku nebylo nic lokálpatriotského.

Mimochodem na to, co je objektivní skutečnost mají různí lidé různé názory tím spíš, pokud kritérií pro posouzení může být víc.

takto postavene to nie je pravda. ani NR-ZM ci ZC-ZC nie je o nich lepsia situacia. ani okolo RK a to nehovorim o BA.

Myslim ze zacina byt jasnejsie co sa zacne stavat v roku 2009 (mimo PPP) a co sa kedy dokonci:

1. D3 Svrcinovec - Sklaite (planovene ukoncenie 2012)
  2. Jablonov - Studenec (2012)
  3. Studenec - Beharovce (2011)
  1. tomu moc neverim …

ostatne su lahke a lacne useky, ktore sa mali uz teraz odovzdavat a nie ze sa az teraz vyhlasuju tendre ..

Podľa rozhovoru Chomu pre TA3 zo 4.AUG 08 vyplynulo (žiaľ nie je k dispozícii prepis ale môžete si to pozrieť na www.ta3.com téma dňa pod názvom “Slovenské diaľnice - ako ďalej”):

D1 KE-Ukrajina začiatok 2012 - 2014
R1 BA-BB celá dokončená do konca roka 2010
R2 na úseku okolo Moldavy (ZV-KE) začiatok okolo 2010
R4 KE-Milhosť začiatok 2009 - odovzdané 2010
D1 Meng-Jánovce: 2. a 3. úsek odovzdajú do konca roka 2008, 1.úsek v polovici roka 2009
D1 PovBystr budú trvať na predčasnom užívaní do mája 2010
R2 ZV-Pstruša, Pstruša-Kriváň, Ožďany-zacharovce, Zacharovce-Bátka: začiatok výstavby 2009-2010
D2 Križovatka Stupava JUH: začiatok výstavby 2008
BA-TT rozšírenie na 3+3 momentálne prebieha proces spracovania DSP začať stavať sa má 2009-2010 a výstavba potrvá cca 1 a pol roka (závisí od toho či nebude potrebná rekonštrukcia pôvodného telesa D1)
D1 tunel Višňové-Dubná Skala: absolútne nevyhnutný a odhaduje začiatok výstavby na rok 2009
R2 trasovanie je problematické a rozhoduje sa ešte na MDPT ako pôjde z PD ďalej, teda fakticky sa rozhoduje o trasovaní prvej polovici R2, severnej R3 a R1 (prípadne čo sa ako bude volať :slight_smile:
R8 má sa začať stavať v rokoch 2010 - 2011
Celá D1 v trase BA-KE má byť hotová v roku 2012 - 2013 kvôli “náročnosti tunelov”

Nechám na posúdenie každému čo si o tom myslí :slight_smile:

B;:
dialnice.info/viewtopic.php?p=74329#74329

R4 KE-Milhost je uz pripravene ? Som myslel, ze to odsunuli na 2012.

Visnove - 2009 zaciatok vystavby ? Prajem mu vela stastia, aby ho vobec dokoncili do dalsich volieb. Neverim ze cely usek daju za 4 roky.

Cize buduci rok dostaneme aspon Fricovce-Svinia a 3.usek Mengusovce-Janovce ?

a svidnik.

nema sa svidnik otvarat az 2010 ?

2 B,: ten odkaz je agenturna sprava SITA a nie je uplne cela a je tam vela z toho …
2 joe1024: myslel si asi Svinia - Prešov a nie Fričovce -Svinia
2 aquila: Svidnik ma byt otvoreny 2009 aj podla stranky NDS (nie ze by to bolo relevatne:-)

Btw Choma tam este spominal ze SSC pripravuje rozsirenie BA-SC na 2+2 s odhadovanym zaciakom vystavby 2011-2012

svidnik slubili najskor do 1/2 2009 ale do konca 2009 akoze naisto, podla toho co sem pisu prispievatelia sa tam rychlo pracuje a nie je to tazky usek takze podla mna to stihnu.

tj.

2008 - m-j II-III, figa cca 21 km
2009 - m-j I, svinia, svidnik cca 21 km
2010 - ZH, PB, trstena a kludne aj h. stubna cca 40 km co by bol slusny rok a ficovi to bohato staci.

V r.2010 sa medzi Janovcami a Sviniou na vychode nepostavi nic ?