Členovia fóra, ... mnohí (už, žiaľ) neprispievajú, ...

Dal som si tú námahu a zistil som, že dosť veľa členov tohto fóra tu nenapísalo ani 1 príspevok a niektorí nenapíšu, pretože odišli. Spolu je tu teraz 139 užívateľov. Aktuálny počet príspevkov je 7 956, takže priemerne by mal mať každý člen 57 príspevkov.

Konkrétne:

1. Počet príspevkov 0 majú: mario radacovsky, t0m4s, Immortal, Oki, parker, gamir, jklamo, hadzdzi, hidden, pawek4, Vavrinec Kendera, pilotson, Azir, Simi, tomijk, brekek, yale, Saget, huhu, huhu&jano, holub, 7wcsnurka, akvatam, feroslav, setep, copy, tuttle, mikeBoss, IP, Szombat, Onie, peterrr, kormos, Arjun, zeff, tajfun1, Spojka, stranger, Danico, lafino, kaito, peto55, Robo07, Robo, jemen, verdi, majak, 7rian, Bery, carlos, agi, zelenac, ister 11.

To je spolu 53 užívateľov, t.j. 38% všetkých užívateľov.

Pochopil by som, že niektorí zabudli heslo a tak tu majú 2 kontá, pochopil by som, že niektorým sa tu zablokoval prístup (feroslav). Ale aby to tu len títo čítali, to sa mi tiež nezdá. Veľmi veľa tu poslalo len 1-3 príspevky, ale aspoň niečo. De facto 40% nič nerobí.

2. Užívatalia, ktorí majú aspoň 1 príspevok, no nepíšu z dôvodov “in memoriam”: Diaľničiar, Scotty, Alexander Velky, Nearchos, Krateros.

To je spolu 5 užívateľov, t.j. takmer 3,6% užívateľov. Týchto užívateľov je málo vzhľadom na celkový počet, no na počet príspevkov, ktoré sem napísali (1168) je to 15% obsahu fóra.

3. Užívatelia, ktorí odišli z fóra a majú aspoň 1 príspevok: Caesar, Dy.

To je spolu 2 užívatelia, t.j. 1,4% užívateľov. Týchto užívateľov je málo vzhľadom na celkový počet, no na počet príspevkov, ktoré sem napísali (1679) je to 21% obsahu fóra.

Výsledok je, že až 60 užívateľov, teda 45% registrovaných členov fóra tu nerobí nič, resp. nie sú aktívny, a to je len to, čo je tu verejné. Možno odišli ďalší a neviem o tom.

Je to na zamyslenie.

No a okrem toho, keď sa tu modernizujú jednotlivé časti (čo som rád), tak v tomto zozname by sa mal spraviť “poriadok”. :wink:

Hefaiston, ja by som nevidel zásadný problém v neaktivite viacerých prispievateľov tohoto fóra. Diskusné fóra všeobecne majú veľký počet registrovaných členov, z toho aktívnych je možno 15 percent a “reálne” aktívnych možno 5 percent, ak nie menej. Veľa užívateľov si jednoducho prečíta informácie.
Fórum je teda zdroj diskusií, ako aj zdroj informácií :sunglasses:

Branco ma pravdu … ono by bolo dobre urobit celkovu statistiku fora … teda kto kolko krat sa sem prihlasil … kolko zobrazil threadov … pripadne kolko napisal SS (nieje to zasah do sukromia … je to statisticky udaj) … a este by sm asi urobil statistiku zobrazenia threadov od neregistrovanych … z toho by bolo uz jasnejsie ako toto forum je popularne … v podstate ak je forum dobre togovane tak sa kazdu vec da zistit jednim “SELECTom” z databazy takze az tak zle by som to nevidel :slight_smile:

Tak to som proti, ja nepovažujem za vhodné, aby sa zobrazilo, koľko tu kto trávi času a koľko SS napíše.

To ja už považujem za zásah do súkromia. Admin to vie, predpokladám a ostatným to je na čo? Že koľko času sú tu vplyvní ľudia - Caesar? Alebo že koľko tu “robia”? Ja si myslím, že stačí, že tu niekto je diskutuje.

Verejne píšem, že ak sa toto schváli, tak ja som 1., čo odídem. :imp:

Sotva som prišiel a už by si odišiel?

Podľa mňa je normálne, že tu 50% užívateľov nijako nereaguje. Veď pokiaľ sa tu diskutuje, tak je to ok. Je tu veeeľmi veľa príspevkov, budem mať čo robiť, kým si prečítam témy, ktoré ma zaujímajú.

Ja by som nevidel nič zlé na tom, keď sa zverejní, kto tu koľko času strávi, pretože môže tu byť niekto prihlásený aj celý deň, no nie je aktívny, je na obede, na iných stránkach a to, koľko SS kto kedy napísal, to by som radšej nezverejňoval. Prečo zverejňovať niečo, čo už v názve má “súkromná správa”? :unamused:

Suhlasim s tym nazorom, ze mnoho clenov tohoto fora, pouziva toto forum, ako zdroj informacii.
Clovek si vacsinou prezera prispevky ako anonymny uzivatel, preto robenie kadejakych statistik, kto si co prezrel, z akej IP pristupoval na toto forum, atd.. a kolko SS popisal a nasledne ich zverejnovat (dane statistiky) je nezmysel, a pevne verim, ze admin nebude nic podobne robit, nakolko by to mal za nasledok :smiling_imp: :smiling_imp: :smiling_imp: :smiling_imp: viacerych uzivatelov.

-imho najlepsi zdroj informacii v danej problematike.
-registroval som sa hlavne kvoli zobrazovaniu novych sprav : )
-neaktivita… no ked budem mat co napisat, napisem :wink:

vy ste to zobrali uplne z tej zlej strany … no to skor hovori o vasej neskusenosti v tejto problematike … ak je toto forum dobre logovane (opakujem) tak pre admina je jednoduch ziskat cokolvek co sa tyka pristupov a presuvania nejakych informacii … nebudem sa hadat co je a co nieje zasah do sukromia .. podla toho co napisal Antimeander tak zasah do sukromia je aj zobrazovanie poctu prispevkov ci vobec ucast na tomto fore … sorry ale zda sa mi to dost scestne … podotykam ze s tymi SS to bol len taky napad ktorym som nechcel nikoho poburit … ja mam SS odoslanych 5 a prijatych 7 … prispevkov menej nez 100 a travim tu zhruba 16-20h denne teda tolko co mam zapnuty stroj a FF ktory si drzi session po celu tu dobu… ale priemerne si tu daco pozeram tak 1-2h zalezi od toho kolko je tu prispevkov k temam ktore ma zaujimaju (denne aj niekolko desiatok) … no po zverejneni tychto info viete o mne znova len to co mam napisane v profile :stuck_out_tongue: a ze za pocitacom travim viac casu ako je zdrave … ale to je zrejme z mojho porfilu …

Myslim, si ze zoznam uzivatelov nepotrebuje daku “reorganizaciu”. Nepotrebujeme robit dake statistiky ci hlasenia v tomto smere, takze kym niekto nerobi neplechu na fore, tak podla mna nie je dovod odtialto ho vyhodit, aj ked nema prispevky. To uz je jeho vec a podla mna nie je dovod v tomto ludi obmedzovat. Mozno v buducnosti z nejakeho dovodu bude vhodne pri velkom pocte registrovanych ich kvoli prehladu rozdelit na prispievajucich alebo neprispievajucich (samozrejme s inak rovnakymi pravami), ale zatial to nevidim potrebne.
Aj ked tu mam vcelku dost prispevkov, nie som uplne/velmi/dostatocne odbornik na dopravu a rad sa poucim z prispevkov inych a kedysi som si toto forum par mesiacov iba cital bez toho, aby som prispieval.

random,

zle sme sa pochopili.

Ospravedlňujem sa, budem musieť pozornejšie čítať. :blush:

Nemám nič proti zobrazeniu čohokoľvek, len ja som myslel, že sa bude zobrazovať obsah SS. Fakt sorry. :wink:

zoznam uzivatelov je myslim ze OK, osobne by som radsej mal keby to bolo zoradene podla datumu registrovania. takto to je aspon konstatne. kym podla prispevkov sa to bude logicky dynamicky menit …

Ja si tiež osobne myslím, že zoznam je v poriadku, fórum funguje, je tu dosť príspevkov, dosť užívateľov komunikuje, niektorí čítajú a sú tu prihlásení len kvôli tomu, aby videli nové príspevky - to chápem.

Tiež si nemyslím, že pomôžu nejaké špeciálne štatistiky o všetkom, stačí len to zhrnutie o počte návštev, prenesené dáta, … :wink: … to je v téme Návštevnosť fóra v tejto sekcii. :wink:

Aktualizovane:

http://www.highways.sk/links.html

Som uplny novacik, ale sledujem toto forum a mam pocit, ze diskusiu beriete prilis osobne. Preco tolka vztahovacnost, resp. hned osobne utoky. Neurazajte sa, prosim, kazdy rozumny clovek si urobi vlastny nazor na niektore, povedzme od veci, prispevky.

Este raz prosim, diskutujte, nebojujte.

Vsetky konflikty ohladom odbornej problematiky su velmi poucne (aspon pre mna, ked to citam). Kazdy ma svoj nazor a ked oponujuce strany predlozia argumenty, je to velmi zaujimave a aj o tom ma byt diskusia.

Ale mrzi ma, ked odtialto odchadzaju ludia znechuteni, lebo sa nechcu hadat. Ale to nie je osobna hadka, nemali by sa nechat znechutit. Kazdy rozumny clovek si argumenty precita, vyhodnoti a zatriedi. A o tom to je, ale podla mna nie je dobre, ked ludia odchadzaju sklamani z fora, tym forum straca (podla mna) mnohokrat odbornikov, co je skoda.

[i]Upravene: Toto boli povodne 2 prispevky, ale vzhladom na obsah tejto temy ten jeden prispevok sem samostatne nepatril. Adoas

pozn. admin.: prispevky boli presunute do samostatnej temy

[/i]

Na tejto stranke: http://www.highways.sk/links.html je upraveny link na toto forum … celkom by ma zaujimalo, kto tu co maze a preco …

nie je to dobra vizitka tohoto fora…

Asi niekto maže príspevky od JG. Ak sa to deje, bude tu ťažko niečo iné ako názory, ktoré vyhovujú určitým firmám, organizáciám a vplyvným skupinám. Ten filter tu cítiť a cenzorstvo tiež. Feroslav sa môže rehotať, lebo mal pravdu a to je smutné.

Možná že by mělo tohle fórum zaniknout. Protože jak by mělo přijít k nápravě?

Nebo jinak? Co to je jako vplyvná skupina? Jako Řekové? To je tady dosti vplyvná skupina. A je to skupina, která má hodně blízko k stavebnímu sektoru. A nebo která firma? Doprastav, Strabag, J&P Avax? Stavební firmy zde mají samostatnou tému a ta zde tvoří 1% obsahu fóra.

Taky se dost píše, že staré fórum již není - to taky není pravda. Jenom tam není vysoká ůčast jeko předtím.

Jiná fóra na Slovensku nejsou - myslím tím teď odborná fóra.

Taky je pravdou, že zde se komunikuje hodně přes IS. Kdo je zde silný? Kdo zde dosáhl změnu názvu na IS?

Tedy Pozorovateľ - uveď kto konkrétne tu má vplyv? Caesar s 15% príspevkov? … Pokiaľ si všimneme fórum-vývoj, tak Caesar zde nějakou dobu téměř nic nepíše. Tedy ten není tak vplyvní jak by se mohlo zdát.

Nebo tedy samotný admin. To je kategorie sama o sobě.

Nebo taky Adoas. Růst den za dnem. Veliká část fóra jej podporuje. Tak jako kdysi Dálničáře anebo Caesara.

Kdo zde smazal příspěvek JG a proč? Mohlo to být pouze 6 lidí. Protože jenom ti mají právo mazat příspěvky. Jestli má admin tu funkci watchguard, tak to ví. Jenomže taky je možné, že to je dohoda více lidí. A admin taky možná neví nic. Nakonec tohle fórum je konkurence JG. A silná konkurence. Nikde ve světě se do linek nedává komentář, co na daných odkazech je a když se to dá, tak ke všem odkazům. Má to snad být válka? K čemu to má vést? Kdo za tím stojí? Jaký má být výsledek?

Spousta otázek, téměř žádna odpověď. Mně to osobně nezajímá co je na tomhle fóru nebo co je na jiných stránkách, protože já mám své info na dálniční a nejen dálniční problematiku. Neviděl bych to jako problém, že se zde něco maže.

Taky snad je potřeba si uvědomit, že tohle fórum je private zone, kde platí pravidla jako málokde. Možná že by mělo tohle fórum zaniknout.

Leonidas,
chceš aby som uviedol konkrétne, kto tu má vplyv. K čomu je to dobré ?
Napísal som svoj príspevok, kde som všeobecne charakterizoval situáciu na fóre, tak,ako ju vidím ja. Podstatnejšie je, či sa vyjadrí aj niekto iný.
Čo sa týka konkurenčnosti fóra, to je zložitejšie. Higways.sk bolo fórum, na ktorého stránkach sa stretávali účastnici tejto diskusie a neskôr vzniklo toto fórum. JG-ho stránky boli považované za “priateľské”, ak sa mýlim,opravte ma. Ty si teraz jasne vymedzil highways.sk ako konkurenčné, časom sa veľa vecí zmenilo. Píšeš o zániku fóra. Ja myslím, že sú potrebné zmeny. A merať kvalitu fóra počtom príspevkov, percentuálnym údajom o počte príspevkoch sa nedá. To je len štatistika.
Príde sem nováčik, popíše často nezmysly a už sa dozvie, nech si to tu naštuduje,nech si dovoľuje až keď bude mať X príspevkov atď… A doprispieval. Príde ďaľší a je to podobné. Toto je súkromné fórum ale to nie je zaklínadlo typu: nonono, ak sa ti nepáči,sú aj iné fóra. K mazaniu som sa vyjadril jasne.

Sledujem veľmi pozorne túto tému tak ako aj ostatné.

Beriem na seba všetku zodpovednosť a na fóre si dávam veľkú prestávku. Neodchádzam.

Okrem toho už nechcem byť moderátorom, takže som sa sám tejto funkcie vzdal.

Každý z nás tu má nejakú prezývku a nie je podstatné kto sa za ňou skrýva. Tu má vplyv len admin, nikto iný. Ja som si tu plnil prácu moderátora a zneužil som právomoc a zmazal som 1 príspevok od JG, ktorý mi nevyhovoval. Bola to chyba. Ako Caesar sa na tomto fóre ospravedlňujem. :blush:

Mohol by som povedat, ze Rimska Risa “padla” …

Je to tu necakany vyvoj … ja by som len doplnil, ze ja som tiez vymazal z temy o Dialniciach kde som sam zacal diskusiu 2 svoje prispevky, 1 prispevok od JG a 1 prispevok od Caesara - tieto vsak boli zmazane az po tom ako “niekto” zmazal 1 prispevok - stratili sa tym suvislosti. Ja som vsak informoval aj Caesara, aj JG o zmazani danych prispevkov. Ako zistujem, tak ten niekto je uz znamy.

Podobne som aj ja zaznamenal viac omylov, ale je to sposobovane aj tym, ze dost casto tu niektori uzivatelia zneuzivaju situaciu na osobne spory, na osobne hadky atd. a velmi tazko sa da potom skutocne moderovat/usmernovat diskusiu. Ako priklad uvediem diskusiu medzi mnou a Dy, kde nasledne Dy bol atakovany viacerymi uzivatelmi az do takej miery, ze to boli osobne invektivy, … Dy odisiel. Pretoze nikto nezasiahol. Ani ja - ako velmi aktivny moderator - az ked bolo neskoro.

Len eros a ja vieme, ze tiez som zasiahol voci nemu tvrdo - uz je to OK.

Takisto je velmi tazke chciet po moderatorovi aby diskutoval a zaroven sa vyjadroval takisto ako vacsina. A potom prichadza big problem, kde sa nediskutuje, ale uraza sa ako v Tuneloch alebo v R4 atd. - jeden moderator vs. niekto iny a “zasah” prichadza az s prichodom dalsieho moderatora alebo admina, kde sa neda uz robit nic ine, len zmazat vela prispevkov. Forum nie je o osobach, ale o prispevkoch. Ak niekto nesuhlasi, nemusi menovat. Toto forum je len relax, nic viac, ale stale castejsie sa tu na to zabuda.

Pozorovatel - mas pravdu, ze kazdy novacik je tu istym sposobom obmedzovany - ako sa ma spravat a co nema pisat. Ja som si presiel tym istym. Dokonca ja som bol aj zbaveny adminom funkcie moderatora a nepravom podla mna.

Moderator moze relativne vela ale v praxi nemoze takmer nic. “Len” mazat prispevky - ja osobne to ale nezneuzivam - ja sa riadim slovom demokracia aj na tomto forume, aj v praci, aj v rodine, vsade.

Ak ma forum pocit, ze nemam byt moderatorom, odstupim aj ja z tejto pozicie, pretoze to nie je ziadna vyhra. Mozno to chce zmeny. Razantne a rychle zmeny. Zatial sa deju, rychlejsie nez by som predpokladal. Otazkou vsak zostava skutocnost, ci velka zmena aj prinesie zlepsenie situacie.

Vzhladom na to, ze aj ja som zmazal niektore prispevky a vzhladom na to, ze Caesar pristupil k razantnemu kroku, tak ja po zvazeni situacie takisto rezignujem na funkciu moderator.

A Pozorovatel - na odbornom forume len tazko dosiahnes stav, aby na nom neboli “zaujmove skupiny”. To sa neda. Mozes dosiahnut stav, ze tu nebudu tieto skupiny, ale dosiahnes tym aj nieco ine.