Ahojte,
V CR som si zacal vsimat auta, ktore maju na SPZ cierno-bielu vlajku EU namiesto klasickej modro-zltej. Myslel som si, ze je to len nieco lokalne, ale aktualne som v Skandinavii a tu je to tiez. Mala to kopa aut v pobaltskych krajinach a aj viacero finskych aut vratane cierno-bielej vlajky. Ma to nejaky vyznam? Je to nejaka “tuningova” vec, ci sa to takto da normalne dostat od statu?
Je to tuning, samolepka, ktorá vyjadrí osobný postoj človeka. Ak je to čitateľné, tak to nikto nerieši, hoci by riešiť mohol.
Nie je to oficiálne a ani regulárne — svojvôľa. V ČR niektorí hviezdičky prelepujú levom a i kadečím iným, aj Fíni i ďalší. Pozri:
[album]48150[/album]
Niekde je pozmenená skratka v modrom pruhu. Miesto E (Španielske kráľovstvo) je GZ (Galícia - Galiza), EH (Baskicko - Euskal Herria) a CAT (Katalánsko - Catalunya). [size=77]1780[/size]
Je to svojvôľa, ktorá je postihnuteľná, ja len uvádzam, že sa to nepostihuje ak je zachovaná čitateľnosť. Česi obľubujú nacpať tam ešte “svojho” leva.
A este som videl na ciernom podklade biele pismena, cela ECV bez pomlciek spolu, ziadne SK ani EU
Staré anglické EČV.
Nie, normalne nove SK auta mali taketo znacky v zahranici…
Tak teraz platí ktorá veta?
Asi myslel SK autá bez SK/EU na EČV
SK auta tj oficialne su SK ale znacky maju cierne s bielymi pismenami a aj iny font
Slovenské značky v tom farebnom prevedení sú čistý ilegál hodný odobratia TP.
S tmavým podkladom podobným čiernej sú jedine tmavomodré so žltým písmom - diplomatické.
Ešte raz. Neodoberá sa, dokonca aj cez STK prejdeš. Nielen že SK sú ilegál … Nateraz je to tak, stačí že to je čitateľné. (to nevylučuje, že ťa zastaví PU hliadka a nešvacne ti pokutu, tam sú majstri riešiť aj nízky tlak v pneu)
Svet zase tak super prísno nefunguje. Mohol by, ale nefunguje. (to by sme mohli riešiť aj návesy, kde je 120 etc a mohli by sme, ale neriešime)
Kým sa to vykladá ak sa to vykladá, máme stupeň prevádzky, máme stupeň bezpečnosti a máme stupeň označení. Doraz sa kladie na prvé dva a tretí musí byť zrozumiteľný, hoci by mal byť “aj” správny font. Nie je to taká prekážka, ktorá ohrozuje tie prvé dva, takto sa to berie z pohľadu postihnuteľnosti, takže síce je to niečo čo je eeeeeeee, ale pokuty nie. Ani vyhadzov z STK nie. Zatiaľ nie. (lokálne si ale hlavu može niekto položit proti tomu, ale sa bavíme o nálepkách, tak ju strhne a ide ďalej, nevidel som ešte, aby niekto neurobil čo treba aby sa vyhol pokute).
K tým novým, chcel by som také nové vidieť, nebavíme sa dúfam o novom z bazáru.
Napriklad instagram.com/p/CdQrWAJMF-X/
To iste ale ceske ecv instagram.com/p/Cc5mribMqG7/
Preto sa pytam lebo to super vyzera, tiez by som si take dal
Toto iste som videl aj na ruskych G63 ktore jazdili po EU (minuly rok som to videl)
Lichtenštajnské značky sú čierne s bielymi písmenami a číslami. Medzinárodná skratka Lichtenštajnska je FL - Fürsterturm Liechtenstein (Lichtenštajnské Veľkokniežatstvo).