Zdravim vas. Chystam sa znova, uz asi po 6 krat do Prahy, no tento krat som cosi cital o internete o zavedeni nizkoemisnych zon. V nemecku som to uz zazil, nemecku plaketu uz mam nalepenu pol roka, kedze som tam bol, no o Prahe nemam tusenia. Nenasiel som presne info, ci uz su v platnosti a treba mi ju teda zhanat. Ak ano, viete poradit, kde by som ju vedel zohnat? Nechce sa mi velmi pocas vyletu behat v cesku po staniciach technickej kontroly, navyse tam budem cez vikend, tak asi by ani mnohe neboli otvorene. Daju sa zohnat na slovensku? alebo si emisne plakety z Nemecka platne aj pre cesko? Dakujem.
V ČR zatiaľ žiadne emisné plakety nie sú. Jediné, na čo je treba dávať si pozor, sú zóny plateného státia, v centre Prahy (Praha 1) sa parkuje na fialových (hnedých) a oranžových zónach za 40 Kč za hodinu, na Prahe 7 podobne…
Ale da sa aj na modrych nie? Ale k tomu treba aplikacia zaparkuju.cz, kedze nie su automaty.
Dá sa aj na modrých, ale tie sú dvakrát tak drahé ako všetky ostatné.
Zaplatiť sa dá online cez adresu mpla.io - stačí len zadať číslo parkovacieho úseku, napr. P1-1234 a registračnú značku vozidla…