Červené zástavky

Posledný mesiac som si všimol na automobiloch (či už osobných, ale i nákladných) červené zástavky. Zväčša sú tie autá odparkované na krajnici. Ale jedno, dve som videl sa i presúvať.

Viete niekto čo tieto autá robia, keď sú takto označené? Boli to vozidlá rôzneho veku a typu.

ja len viem ze cervene zastavky sa davali ak z auta vycnieval nejaky dlhy predmet smerom dozadu … kde presne boli tie zastavky umiestnene ?

Niektorí zapichnutú v prednom kufri, niektorí na streche. Niektorím trčala z okna.

Dnes som stretol traktor, ktorému trčala spoza ľavého zrkadla.

Nie je to červená šatka, ale regulárna zástava (odchadujem rozmery 30cm x 20cm) na normálnej guľatej palici. Keby tam bolo vidno kosák a kladivo, tak si myslím, že sú to dohodnutí recesisti.

Prvé výskyty som si všimol v nedeľu 26.6. Vtedy som ich z Autobusu (Zvolen - Nitra) napočítal sedem (nudil som sa). Bola medzi nimi stará škodovka 100MB a i nejaká nová audina. Dve boli na žltých nákladných autách Doprastavu. Potom som ich už videl zriedkavo, ale dali sa vidieť. Ale teraz sa začali znova objavovať. Dve včera a dnes zatiaľ jednu.

Zatiaľ som počul len jeden odhad a to že sú to autá, ktoré počítajú množstvo áut prechádzajúcich úsekom. Ale do toho mi nespadajú tie Doprastavácke autá.

aha, to ti neviem, obycajne to fakt oznacuje nadrozmerny naklad …

Mohlo by to byť v istom prípade, ak sa vezie “nebezpečný” náklad ako farby, plyn atď.

Ale to len v tom “danom prípade”, lebo niektoré typy áut mi do toho nejako “nesedia”. :sunglasses:

Väčšina z tých áut stála za krajnicou a boli to osobné.

Ale o posledného príspevku som už žiadne nezaregistroval. Možno som si ich už len nevšimol.

čavo,

úprimne mi povedz, ako vyzerali tie nákladné doprastavácke autá (nové, staré, značka, rozmery, …) a kde boli na nich tieto vlajky umiestnené? :wink:

Ľudia, čo sedeli v takto označených autách počítali okoloidúce autá. Robí sa totiž sčítanie dopravy.

Tak teraz si ma dostal. Išiel som autobusom, tuším boli žlté, jeden bol (ak si dobre spomínam, niekde neďaleko Voznickej skaly a druhý tuším, na tej trojprúdovke, ktorú ešte neotvorili. Obe sa nehýbali a mali na sebe napis Doprastav. Či boli staré, už teraz neviem. Zástavku mali spredu, tuším na vodičovej strane pri spätnom zrkadle. Ale ruku by som už za tieto informácie do ohňa nedal. Všimol som si hlavne zástavku a napis Doprastav sa mi tiež zapísal do pamäte, ale či som ho tam len nechcel vidieť si už nepamätám.

Len ma to tak zaujalo, lebo so si už predtým na úsekoch od Zvolena všimol, takto označených, ale osobných áut, viac.

Už je to relatívne dávno a ja s mojou pamäťou som na to dosť zle. Ale ak máš nejakého známeho čo ovláda hypnózu a veľmi ťa to zaujíma, som ochotný ju podstúpiť a dozvieš sa ako to bolo. :wink:

Ale určite nie vo všetkých daných typoch. :wink:

čavo,

OK. Ale aspoň som z “teba dostal”, čo som chcel. Ďakujem za odpoveď.

Je mi to inak jedno, len ma to tak zaujalo od traktoru až po doprastavácke autá, nejako mi to nesedelo. Aj keby boli červené, tak je to OK. :slight_smile:

Ja by som len vo vseobecnosti doplnil, ze cervene zastavky sa velmi casto pouzivaju pri zimnej udrzbe ciest - na radlici/pluhu - na kazdom konci tohto zariadenia, aby vodic sypaca/tahaca/… videl aj v silnom vetri a pri zlej viditelnosti odkial pokial odhrna sneh. :wink: