Ceny PHM - benzinu, nafty, LPG a CNG

Dnes som tankoval v Brne naftu za 30.90kc za liter, co je v prepocte 1.23e, co myslite, kedy sa pokles ceny ropy prejavi aj na slovensku? :melting_face:

Ceny v CR tlaci dost dole rozsiahla siet Tank ONO a EuroOil/RobinOil.

Prve je rodinna firma povestna tym, ze drzia cenu co najnizsie a okamzite reflektuju ceny na trhoch na svojich cerpackach. Ziadne vydaje do reklamy ani nic take - aj napriek tomu na vsetkych staniciach maju dlhe rady. Druhe je statom vlastnene, ceny drzia tiez dole + tam predavaju zo statnych hmotnych rezierv takze napr. nafta je bez biozlozky.

Neviem ci mame nejaku analogiu toho v SR, v podstate by to bolo asi na debatu lokalne firmy vs nadnarodne konglomeraty ako Shell, OMV atd.

2 lajkov

Ano na eurooil a potom samoosluznej orlen tankujem asi najcastejsie… Lacnejsie je potom este asi tesco, co sa tyka vramci Brna. Ale na druhej strane mi pride, ze v cesku je ta konkurencia viac rozmanita, zatial co na slovensku len vynimocne vidno nejake cerpacky, ktore nie su konglomeraty typu slovnaft, shell, omv ci aktualne uz aj orlen…

1 lajk

Nastastie aspon samoobsluzky sa rozmahaju. Oliva a Orlen automaty su celkom lacne a zvycajne prazdne

Aktualne ceny PHM.

Slovensko v porovnani s Ceskom a Polskom ma ovela vyssie ceny aj benzinu aj nafty…

Zdá sa že tá lacná ruská ropa nám nejako nepomáha …

3 lajkov

Vcera som bol doslova prekvapeny, ze ake su drahe PHM v polsku, to je myslim, ze najlacnejsie benzinka, v meste Krosno tie ceny boli este vyssie.

V prepocte je to 1.74 za diesel a 1.51 za benzin. Vo svidniku som natankoval diesel za 1.51, vcera vecer v Bratislave som videl za 1.46diesel. (oproti Avionu) V Brne som minuly tyzden tankoval za cca 1.44 diesel. Dnes je podla internetu cena 40czk, co je tak 1.64…

Cize aktualne ma slovensko najlacnejsie PHM? :grinning_face:

To je super lacne. V Nemecku su teraz na beznych pumpach dialnicne ceny, 2.10-2.20EUR/liter E10 benzinu a kazdy den to rastie. Skocilo to tyzden dozadu z 1.60 cez noc na 1.95 a odvtedy to rastie.

Vo stvrtok som tankoval naftu v Ostrave za 34Kc (1,39€) v sobotu v KE za 1,51€ a vcera v Katowiciach za 7,45 zl (1,75€) ono to rastie zo dna na den. Myslim, ze zajtra bude dialnicna nafta stat okolo 2€ v CR

V Brne na KrPoli posledne dni takto:

(Nedela)

(Streda)

1 lajk

Ked chcete okamzite srovnanie tak su pumpy a firmy, ktore zverejnuju svoje ceny priamo na webe. Idealne ta ista firma v podobnej lokalite napr.:

Pred Prahou pri dialnici - Praha - Férové pumpy - TAM Autohof
Pred BA pri dialnici - Autohof Malacky - TAM Autohof

Benzin lacnejsi v CR, nafta lacnejsia v SR. Ale tie ceny su +/- rovnake.

Dlhodobo je v CR najlacnejsia siet miestnych firiem ako Tank ONO, Eurobit a statne Eurooil/Robinoil ktore zvernuju ceny k kazdej stanici taktiez na webe, napr.:
na D52 pred Brnom - Tank ONO
na D1 smer Brno - https://www.eurobit.cz/kozlov

Svoje ceny k kazdej pumpe zverejnuje este statne Eurooil/Robinoil v svojej appke, kde okrem ceny je vidiet aj technicke parametre posledneho zavozu ( napr. obsah biozlozky ). Nabeh cien tam bol pomalsi ako u sukromnikov.

Na Slovensku ma k kazdej pumpe na webe cennik este Dalioil a Tesco pumpy. V CR Tesco a Globus pumpy.