📸 Budúcnosť fotogalérie – osobitne, alebo priamo do tém?

Ahojte všetci,

asi dva týždne dozadu prebehla veľká migrácia historických fotiek zo starej verzie fóra – podarilo sa importovať viac ako 50 000 fotografií, ktoré dokumentujú výstavbu diaľnic, železníc a inej infraštruktúry na Slovensku od roku 2005 až dodnes.

Tieto fotky sú aktuálne už súčasťou fóra – a otázkou ostáva, ako to celé uchopiť do budúcna.

:a_button_blood_type: Možnosť 1 – Pokračovať v samostatnej kategórii „Fotogaléria“
V tejto kategórii už existujú desiatky samostatných vlákien (napr. „D1 Hubová – Ivachnová | Fotogaléria“), ktoré slúžia čisto na nahrávanie fotiek.

:white_check_mark: fotky sú pokope
:white_check_mark: prehľadné rozdelenie podľa úsekov
:cross_mark: duplicita – k rovnakému úseku často už existuje aj hlavné diskusné vlákno
:cross_mark: menšia šanca na diskusiu

:b_button_blood_type: Možnosť 2 – Pridávať fotky priamo do tém o úsekoch
Fotky by sa pridávali do bežných tém (napr. „D1 Hubová – Ivachnová – výstavba 2025“) spolu s diskusiou.

:white_check_mark: všetko je na jednom mieste
:white_check_mark: väčšia šanca, že sa fotky dostanú do povedomia
:cross_mark: pri väčšom objeme to môže byť menej prehľadné

:file_folder: Dôležité:
Pôvodné galérie, ktoré boli importované, zostanú v samostatnej kategórii „Fotogaléria“ – spätne by bolo veľmi zložité ich roztriediť do tém.

:red_question_mark: Otázky na zamyslenie:

• Čo s fotkami z verejných zdrojov (NDS, SSC atď.) – zaradiť ich do tém, alebo len do archívu?
  • A čo videá? – majú ísť do rovnakých tém ako fotky, alebo vytvoriť aj samostatné vlákna?

:bar_chart: Prosím zahlasujte nižšie a napíšte, čo vám dáva väčší zmysel.
:speech_balloon: Fórum robíme spolu – každý názor pomôže nasmerovať budúcnosť tejto časti.

• :a_button_blood_type: Možnosť 1 – Pokračovať v samostatnej kategórii „Fotogaléria“
  • :b_button_blood_type: Možnosť 2 – Pridávať fotky priamo do tém o úsekoch
0 účastníci

Neda sa nastavit prehlad fotiek z temy? Ako to ma napr facebook chat. Fotky by tak ostali v prispevkoch ale dali by sa zobrazit naraz v jednej galerii a v poradi v akom boli pridane

1 lajk

Osobitne, ale nezakazoval by som fotky v príspevkoch.
+Nejaký “LINK” príspevku, pomocou ktorého by sa išlo priamo na “príslušnú” galériu …

3 lajkov

A dalo by sa spravit nieco “medzi” ? Ked do temy vlozim prvy obrazok, tak sa v galerii vytvori zlozka s rovnakym nazvom a tam bude obrazok ulozeny. Dalsie obrazky v teme sa budu automaticky pridavat do prislusnej zlozky. Tym padom by to mohlo byt jednoduche a zaujimave pre uzivatelov sledujucich vlakno a zaroven by sme mali aj databazu obrazkov, ktora by bola pristupna klasicky tak, ako bola stara fotogaleria.

1 lajk

velmi dobry napad! aj ja som za takyto kombinovany variant super by bolo ak by sa to dalo..