Bude na diaľniciach zakázané predbiehanie sa kamiónmi?

po urcitom case sa mala spravit studia ci pomohlo dat zakaz v useku BA-TT, je nieco take ?

Isiel som v piatok po D1 od HC do TN a co tam robili tie kamiony je nebezpecne. Predbiehaju sa navzajom, predbiehaju avie a vobec im pri tom nevadi ze som za nimi prave a nutia ma brzdit… a este k tomu aj prsalo tak silno ze stierace nestihali…

zrejme to boli tupi poliaci, tym by som dal zakaz vstupu do nasej krajiny :slight_smile:

Tak tak, s Poliakmi to byva sranda :smiley:

Polske kamiony na dialnici :slight_smile:

youtube.com/watch?v=ZXxbKxzcLrY

ty kokso, mne by urcite praskli nervy :slight_smile:

To bolo dobrééé…

toto je demencia, mali volat policiu

Však keď volaktoré idú 80 a volaktoré 110 tak nech sa predbiehajú ha čo sa majú trepať všetci 80-kou?

to si takymito zbytocnymi prispevkami nahanas body ?

doporucujem mu kontaktovat uzivatela s nickom lekarnik

Ja som si doteraz celkom cenil toto nezmyselné ustanovenie, obzvlášť keď som v niektorom zo susedných štátov musel čakať, kým kamión s obmedzovačom nastaveným o 1km/h rýchlejšie predbehne 5 svojich kolegov. Idú to úplne zrušiť, alebo upraviť? Ak úplne zrušiť, tak dúfam, že na frekventovaných úsekoch pribudne aspoň časovo obmedzený zákaz predbiehania pre kamióny. Ideálne premenlivé DZ, ale to by som asi u nás priveľa chcel.

1 lajk

pokiaľ mám správne informácie, tak celkom nejdú zrušiť, ale ide sa stanoviť minimálny rozdiel, ako sa musia NA predbiehať. Čiže , keď idú “cikusanti 60” tak ich môžeš aj s NA predbehnúť . Zrejme rozumné by bolo povoliť predbiehanie na 3pruhu, v dvoch pravých pruhoch, ale to neviem či tam bude zahrnuté.

Ak zrušia zákaz predbiehania kamiónov, tak dovi dopo. Jediná rozumná vec ktorú sme mali oproti okolitým krajinám. Či kamión ide 89 alebo 90 nemá vplyv na ich čas dojazdu. Zato ked vlezie kamión do ľavého pruhu a obmedzí desiatky aut zo 130 na 90 a to na každých 10km, tak to osobné autá ovplyvní brutálne. A pribudnú kopy závažných nehôd.

V troch pruhoch nech sa kľudne predbiehajú.

6 lajky

je to taky super napad ze to ziadna motoristicky vyspela krajina nema zavedene

4 lajkov

Clovek nemusi byt zrovna Einstein, aby mu trklo, ze ak mame ako jedini nieco inak ako ostatni, tak to objektivne vzate dobre a spravne nebude.

Kopec nehod je praveze kvoli tomu plosnemu zakazu, pretoze kamionisti potom nedavaju pozor, vlecu sa vo vlacikom za sebou a zrazaju potom dialnicne patroly, krycie vozidla pred pracami a pod.

4 lajkov

Môžete si vravieť čo chcete, skúste sa previezť par 100km po Maďarských dialniciach a po našich a porozmýšľať nad rozdielom. Možno trkne vám.

1 lajk

Tam chodi trosku viac kamionov…

Nic v zlom, neber prosim osobne, ale to je presne priklad toho, ako sa u nas prijimaju aj dolezite rozhodnutia - je jedno, co hovoria statistiky, vyskumy, medzinarodne dohovory, sirsi kontext, podstatne je, co si o tom myslim ja, na zaklade mojich subjektivnych zazitkov.

Ak je niekde v Madarsku problem s predbiehajúcimi kamionmi, nech si ho tam vyriesia na to urcenymi zakazovymi znackami. Presne tak ako vsade inde a ako to ma byt aj u nas.

5 lajky

Sú kamióny, ktoré môžu ísť max 80 alebo 85, a za tým sa vliecť 200km lebo v nejakej zaostalej krajine je primitívny zákon už môže mať vplyv na dojazd do cieľa, prípadne nestihnutie pauzy a pokutu vo vyspelejšej krajine kde im toto ťažko vysvetlia alebo nestihnutie vykládky, prípadne dojazdu na parkovisko a potenciálne pokuty od špedičky prípadne priamo objednávateľa prepravy pre kamionovku.

Zvyšok tu bol už spomenutý, tenpomat, folmy a šlofík, lebo však načo by šoférovali keď aj tak nemôžu nič robiť. To, že to nikde inde nemajú má svoj dôvod, zato to, že my to tu máme dôvod nemá. Pocitovo sú omnoho horšie ako predbiehajúce kamióny dodávky čo idú aj niekoľko kilometrov 100-110 v ľavom pruhu prípadne autá čo sa divím, že vôbec môžu na cestu a tiež ľavý pruh, 100vka a obiehajú kamióny a zaradia sa po x kilometroch.

4 lajkov