V podstate ide o prekrytie Staromestskej ulice v úseku od Nového mosta až po Prezidenský palác.
Existuje viacero variantov, toto je asi 3 alebo 4 ktorý som videl. Jeden vypracovalo mesto, jeden štát a asi zvyšné dva boli nezávislé ( občianske ). Jeden dokonca počítal z úpravou ( čiastočným búraním ) nájazdov, úpravou podpery mosta na bratislavskej strane a znížením nivelity Staromestskej ulice a vedením pod zemou až k Račianskemu mýtu Niečo na princíp mníchovského Mittel Ringu vedeného pod zemou.
Pre Bratislavu treba uz razantny zasah do dopravy, predovsetkym riesit tranzit. Neda sa stale rozsirovat ulice, hlavne cestne tahy atd. Treba postavit D4, dalej pokracovat dialnicou aj s tunelom M.K. a dalej na Stupavu. Pri tom treba postavit niekolko desiatok MUK a 2-3 mosty. Morava, Dunaj, Malý Dunaj.
Celkova cena toho, co som napisal je zatial odhadnuta na cca. 3 mld. EUR. Treba zapojit stat, PPP a samospravu. Pripadne aj EU do niektorych oblasti.
SR musi mat nejaky velky dopravny projekt a tento je idealny, lebo v sebe obsahuje rozvoj dialnic, tunelov, zeleznic, letiska, obchvatov, … a zasiahne realne cca. 1 mil. obyvatelov.
Inak vam zostane hlavne mesto pozostavajuce z nekonecnych podchodov/nadchodov a priecohodov cez cesty a nebude v centre ani na okrajoch mesta nic ine len siroke hlavne cestne tahy. Nic, len cesty a velke krizovatky.
Po vybudovani takehoto velkeho obchvatu, lebo nazov je: Velky vonkajsi obchvat (teraz sa sklada z 3 velkych dopravnych projektov a este cca. 30% chyba uplne aj naplanovat), sa moze BA skor venovat problemom s parkovanim a systemu MHD.
Tusim osem rokov do zadu bola prezentovana studia tohoto premostenia. Spravit to na sposob Mnichova, by bol uplny ideal.
Tazko ale o tom uvazovat, su to evidentne predvolebne blaboly, pretoze co by som zakopal ako prve, by bola dialnica v Petrzalke, a v Mlynskej doline.
Caesar to tu mnoho krat pisal, je to o peniazoch. Chechtalky nie su , a to je o nicom, pretoze nasledne dorabanie niecoho vyjde potom podstatne viac, za podmienky, ze to do dorobenie je vobec mozne.
Ľavý pruh Staromestskej je uzatvorený na vyše 220-metrovom úseku od vyústenia Pilárikovej ulice po premostenie na Kapucínskej v pracovné dni od 17.30 do 22.00, počas víkendov nepretržite.