Bratislava - predĺženie Tomášikovej ulice

Predĺženie Tomášikovej ulice - kľúčová dopravná os Nového Mesta

Podľa ÚPN Bratislavy (D29) je plánované predĺženie Tomášikovej v úseku od Vajnorskej po Račiansku, vrátane rozšírenia na 4-pruh. Tomášikova ulica predstavuje jednu z hlavných východo-západných osí Bratislavy, prepájajúcich Ružinov a Nové Mesto. V súčasnosti je kapacitne nedostatočná a končí predčasne pri Vajnorskej ulici bez napojenia na severozápadný dopravný systém mesta.

V septembri 2024 bolo vydané stavebné povolenie na prvú fázu - preložku trolejového vedenia a dopravné napojenie Vajnorskej a Tomášikovej (so súvisiacim projektom Zátišie/Atrios).

Staršia ortofomapa:

Prvá časť predĺženia Tomášikovej ulice má ísť do výstavby už v roku 2026…

Zdroj:

Jedna sa o ovela jednoduchsi projekt ako severna tangenta, preto jeho realizacia by mozno mala byt vacsou prioritou. Na druhej strane ak sa pozriem na stav Tomasikovej v okolo stanice Nove Mesto, tak si vobec nemyslim, ze mesto ma alebo najde peniaze na realizaciu a znova sa musi spoliehat na developerov…

Súhlas…toto je realizovateľný projekt a potrebnejší ako severná tangenta
Mala by to byť spoločná investícia mesta a developera (developer križovatku/y, mesto súvislý ťah)

Vallo autám nedá ani cent. Jemu autá slúžia len na plnenie mestskej pokladnice, aby mal na iné megalománske projekty.

1 lajk

Ani s cyklotrasami to nie je take ruzove. Ano dokaze namalovat pruhy na cestu ci zabrat cele pruhy od aut, ale mimo toho projekty nic moc.

A ked sa znova niekto zacne ohanat Odborarskou, tak ja hovorim, ze je to len preasfaltovany chodnik z ktoreho spravili cyklotrasu, wow.

Ale uz sme OT. Keby bol zaujem, tak mozem zalozit nove vlakno, kde to preberieme, kedze je to tema mojmu srdca blizka. :wink:

2 lajkov