Bratislava - nové plány na rôzne väčšie budovy

Tento týždeň som si všimol, že začali stavať na Zochovej ulici (pri podchode). Konečne. Ten nevyužitý priestor tam strašil dlhé roky. Zatiaľ tam nie je žiadna tabuľka s názvom stavby, investorom, hlavnou stavebnou firmou, termínom odovzdania atď. Dokonca ani prítomný pracovník mi nevedel nič bližšie povedať, asi tam bol len ohľadom inžinierskych sietí, lebo sa tam práve robia výkopové práce. Neviete niekto, aký projekt sa nakoniec schválil?

Mne nesedi napr tento navrh:

27p hned ku strkovcu je trochu vela … nedaleko stoji Boria, ktora ma tusim 8p, cize da sa stavat pekne aj efektivne a nemusi to byt hned 27p… duplom, ked toto je 20m od brehu jazera …

Na vyústení Kozej a Zochovej ulice sa začala výstavba polyfunkčného objektu s troma podzemnými a siedmimi nadzemnými podlažiami. Zaujímavosťou tejto stavby je, že jej príprava trvala niekoľko rokov. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?p=42471#42471

V Lamači plánujú rozsiahlu výstavbu :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6788

Rozsiahlu výstavbu, v rámci ktorej by mali vzniknúť nové komunikácie, administratívne budovy, obchody, autobusová stanica a zábavné centrum, plánujú v bratislavskom Lamači smerom na Devínsku Novú Ves od budúceho do roku 2015.

Čunovský Danubia Park zhltne 8 miliárd. Obrovský športovo-rekreačný areál na 217 hektároch sa má pri Bratislave začať stavať o dva roky. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6784

Eden Park pri Drieňovej prinesie 283 bytov. Komplex piatich budov v bratislavskom Ružinove bude hotový do dvoch rokov :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6824

Majkl, vďaka za odpoved

Milos, ja som ti neodpovedal, len som nasiel, kde ta odpoved je.

Tak si teda našiel odpoveď :slight_smile: Vďaka. Už len, aby tá stavba bez problémov napredovala

V Bratislave postavia ďalšie bizniscentrum :arrow_right: http://www.dialnice.info/viewtopic.php?p=42949#42949

Bol som na mieste a sportova hala zostava.
Stavia sa to hned vedla.
takze krcmicka (+krmicka) ostane zachovana

V Petržalke začnú stavať TatraCity :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6865

Petržalke pribudnú veže pri diaľnici. Oproti Inchebe by mala stáť administratívna budova, hotel a bytový dom za 720 miliónov. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6997

Slnečnice vyrastú medzi televíziou a internátom. Sekyra postaví v bratislavskej Mlynskej doline sedem domov s vyše dvesto bytmi.

dialnice.info/viewtopic.php?t=6998

Dúbravský mrakodrap by mal mať dvojičku :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6965

Pribinova ulica je do decembra uzatvorená (BA) :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6958

Natrafil som na celkom zaujimavu interaktivnu mapu Bratislavy, kde su sucasne aj planovane projekty :arrow_right:

hidden.fossilgroup.net/bratislava-developments/

Ano to robil urcite typek menom hidden a najdeme to tiez na uz niekde vyssie spominanej stranke www.skyscrapercity.com kde si treba najst Central Europe a je tam komplet cela SR- vyskove budovy, byty, nakupne centra… fakt odporucam :arrow_right:

zrejme myslis konkretne skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=907

mno slovaci tusim maju zatial najväcsi pocet tem a prispevkov v tomto threade :slight_smile:

a zabudol som dodat, ze plno obrazkov dialnic z tohto fora je priamo zobrazenych na skyscrapercity, preto vo fotogalerii niekedy vidite take vysoke cisla prezeranosti niektorych fotiek :slight_smile: A dost velka cast ludi sledujucich aj tieto temy su zahranicni hostia resp. ludia z celeho sveta :slight_smile:

No nexelo sa mi to hladat a je tam viacej tych threadov preto je lepsie ked si to kazdy vyhlada. Neni to tazke. Je tam Central europe kde boli kedysi vsetky temy, ale uz sa to presunulo do tej sekcie Projects and Updates.

Potom ja som ten aktivny prispievatel v teme Nitra :smiley:

Dúbravka cieľom 2,5-miliardového projektu. IUSA pripravuje v Bratislave po menších projektoch veľký obytný komplex. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=8527

Bratislavské “dvojičky” budú najvyššou stavbou na území bývalého Československa :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=8577

…a zase chybna informacia v novinach. V r. 2011 maju dokoncit Twin city s najvyssou planovanou budovou s vyskou 170 m. Aj ked som pocul, ze ju budu musiet o par metrov znizit :unamused: