Bratislava - nové plány na rôzne väčšie budovy

To je pravda, ale možno sa to parkovanie hore pri intrákoch zmení tento rok k lepšiemu, keďže sa má v MD okrem Cubiconu začať vo väčšom rozsahu stavať aj na kopci, smerom nadol, do Karlovej Vsi (bytovky + domy)

Petržalský Dominant má byť hotový do jesene :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6163

Polyfunkčný objekt s názvom Vista Tower, v ktorom by mali byť byty, hotel, obchodné priestory a služby, plánuje postaviť rovnomenná spoločnosť na Šrobárovom námestí. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6197

Bývalá priemyselná zóna v okolí Bottovej a Továrenskej ulice priťahuje záujem investorov - jedným z pripravovaných zámerov je vybudovanie polyfunkčného súboru Lipový park. Navrhovaný obytný súbor bude umiestnený na ploche priliehajúcej k Bottovej a starej Továrenskej ulici. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?p=37709#37709

Dúbravské sídlisko so 400 bytmi mešká. Domy v bratislavskej mestskej časti budú odovzdávať až počas tohto roka, dôvodom sú nedostatky i zákazníci :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6232

Slovenský Manhattan :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6276

Najvyššie mrakodrapy v BA (v metroch) dnes:

NBS - 111
STV - 108
Tower 115 - 115*
Glória - 100
Technopol I - 90
Technopol II - 90

*výška aj s anténou na streche

Najvyššie mrakodrapvy v BA (v metroch) o 4 roky:

Twin City - 170
Lipový Park I - 141
Panorama City I - 135
Panorama City II - 135
Lipový park II - 121
Olympia - 121

Lipový park prinesie vyše 400 bytov. Pri bratislavských Mlynských nivách vyrastie polyfunkčná štvrť s dvoma mrakodrapmi :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6277

Mrakodrapy by mali dokončiť koncom roku 2009. Náklady sú cca. 2 mld. SKK.

Na tú naozajstnú výšku som ešte zvedavý. Podľa mňa tých (odhadovaných) 170 metrov bude aj s tou čudnou červenou mrežou, ktorú vidno na vizualizácii. Samotná strecha stavby a najvyššie podlažie bude o hodný kus nižšie.

Začne sa výstavba 4 budov Apollo Business Centra II. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6326

Celý komplex šiestich samostatných budov za 4,5 miliardy korún by mali dokončiť v auguste 2009.

Už v marci tohto roka sa začne na pozemku medzi železničnou stanicou Bratislava-Petržalka a Panónskou cestou výstavba dvojice administratívnych budov Emporia Towers. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6331

to je trapne, uz nevieme ani slovenske nazvy pouzivat. Vsade same Tower, City, Park. Kupaliska su uz len Landie (tatra, aqua, novo atd.), nakupne strediska su uz len Shopping centres, kancelarie su uz bussines center…Ubohost nasej narodnej hrdosti. Akoby sme sa pouzivanim anglikanizmov stali svetovejsimi.

K tomuto sa pripájam. Nebolo by krajšie, keby sa CBC volalo napr. Červená veža, Eurovea trebárs Prístavná štvrť, Apollo Bussines Center hoci Centrum podnikania Mlynské Nivy? :laughing:

Jedna z mála svetlých výnimiek v názvotvorbe je Lipový park (aj keď tu je to riadne mätúci názov, vysvetľujem si to jedine podľa farby objektu).

Iný prístup ma zaujal v Budapešti. Nákupné stredisko pri Západnej stanici (Nyugati pályaudvar), ktoré má sice anglický názov (tuším West End City Center?), ale názvy obchodných ulíc v ňom boli maďarské (podľa maďarských osobností, ak sa dobre pamätám).

Názov nevyberá národ, ale žiaľ názov predáva, … nemusíš tam potom chodiť nakupovať či za inými službami. :bulb:

Na Patrónke pribudne výšková budova Westend Square.

Už v máji tohto roka by sa mala v areáli Westend Bussines Centra medzi Lamačskou cestou a Dúbravskou cestou začať stavať nová výšková polyfunkčná budova Westend Square.:arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?p=39588#39588

dialniciar: myslis ze narod vnima tie nazvy? Dovolim si tvrdit, ze vacsina ani nevie, co je to tower, city, square, land…Podla mna je to opicenie sa.
A co sa tyka mojho nakupovania tam - ja osobne preferujem mensie specializovane obchody ako mamutie megasuperhyperstore (:-)) takze napriklad Aupark ak u nas v Ziline bude, budem zosiroka obchadzat. Ale ako sa vravi: “dle přání každého soudruha”.

Aupark v BA - je to miesto, kam chodia teenageri + "cicusky do znackovych butikov.
Ale!
Je to miesto, kde je otvorena banka+posta+lekaren+kvety cez vikend a to je
plus pre pracujuceho cloveka, co sa do 16.00 ( 18.00 niektore banky) cez tyzden nikam nedostane, ide v nedelu gratulovat a chce doniest cerstvu kyticu alebo ochorie.
Takze ja by som to nezatracoval, osobne som rad takym instituciam.
Plus tam vzdy je kde zaparkovat na rozdiel napr. od hlavnej posty v BA.
A Aupark sa sklada aj z mensich specializovanych obchodov.

tak nejako .. myslim, ze kopu ludi by po mesiaci v takom rakusku zacalo taky aupark & co aj zboznovat, keby zistili, ze po siedmej uz nekupia nic, v sobotu po siestej a v nedelu tak akurat na letisku :laughing:

Bratislava Skyline

Dávam do pozornosti tento link:
skyscrapercity.com/showthread.php?t=438515

B: Nechcem zatracovat, to samozrejme nie, ja som sa skor zamyslel nad tymi nazvami.
Je fakt, ze co sa tyka kumulacie otvorenych sluzieb, je vplyv takychto velkych obchodnych centier pozitivny.

No Aupark je svetla vynimka v serii bratislavskych skvostov.
Je to po nemecky a nie po anglicky :laughing: :laughing:
Ale poznam aj “slovenske” projekty:
III Veze ,Koprivnica, Podvornice, Jegeho alej,