Bardejov a doprava v tejto oblasti

[size=150]Prvá etapa cesty pri poľskej hranici pri Bardejove je hotová[/size]

dialnice.info/viewtopic.php?t=7355

Tak to s tou cestou myslia fakt vážne…len mi je trošku smiešne že je kontrolný deň kôli 500m cesty :slight_smile: ale inak aj ja som spokojný…

Všimol som si že opravujú cestu pred vstupom resp. výstupom z mesta na B. kúpele pred priemyselným parkom…no nebola až v takom zlom stave…sú aj horšie úseky ale rešpektujem že priemyselný park…

I/77 Bardejov - Bardejovské kúpele rekonštrukcia cesty v rokoch 2010 az 2012 za 655,0 mil skk

Tak ako som videl mapy som šokovaný - NAČO ??? veď tá česta z BJ po odbočku je v celku v slušnom stave a od odbočky na BJ kúpele je to Švajčiarska cesta - ani jedna záplata… ako zmysel toho nevidím… jedine keď sa chce niekto nabaliť…
a čo sa tam dá robiť za 655 mil…choré…

Radšej by mohli rozmýšľať o novej úplne novej ceste z PO do BJ, starú je podľa mňa zbytočne opravovať lebo bola postavená projektantmi, ktorí mali veľmi radi zákruty aj tam kde normálny ľudia by o nich ani nepomysleli…tú cestu teba byhodiť do vzducu alebo urobiť múzeum ako socializmus moderne staval cesty …všetci turizmus= BJ kúpele, trba niečo robiť… viete kde je problém? - vo vedení, ktoré za 10 rokov urobilo zo svetoznámich kúpeľov, kúpele jedného hotela - ozóna…+ štát ktorý po Zajacovi zrušil príplaty na kúpeľnú starostlivosť…+ cesta ale nie z BJ do BJ kúpeľov ale z PO do BJ !!!

Ta cesta z PO do BJ je naozaj trochu divoka, kopiruje teren - co uz, cesty druhej triedy vacsinou takto vyzeraju. Hodilo by sa tam niekolko dlhsich obchvatov, rozsirenie cesty, vyrovnanie niektorych neprehladnych kopcekov… ale stavim sa, ze problem cislo 1 su peniaze.

Tak za 650 miliónov sa niečo snáď postaví(mysliac tú II. triednu)… a keby sa robil privádzač z R4, tak by to bol privádžač k najväčšiemu mestu( na SR)… k 40 tis. mestu sa stavia aj nová cesta…

No mas pravdu, 655mil je nejak vela, aj na uplne novu cestu, nie je to nahodou preklep?
Pri buduvani severneho obchvatu Presova (PO Zapad-Kapusany), by mohli ako vyvolanu investiciu postavit aj obchvat Kapusian, su tam hned 2 velmi neprijemne zakruty - jedna v obci, druha tesne za obcou smerom na BJ

Súhlasím…a je tam úplná rovina…a nebolo by odveci aj obchvat Raslavíc…veľká dedina a tiež rovina… tak fakt za pol miliardy si na tej ceste BJ - Dlhá lúka neviem čo chcú stavať…možno 5+5 :slight_smile: … Ale fakt treba tlačiť na novú cestu do BJ…je to hladová dolina a cesta je cesta k lepšiemu životu mojich rodákov…

Suma sa mi zda skor ako nejaky preklep, alebo zeby nie..?? :unamused:
Zmysel to ma najma v tom, ze cesta ma byt stavana ako obchvat dediny (mestskej casti) Dlha Luka. Je to nehodovy usek, stalo sa tam zopar tragickych kolizici, najma s chodcami, hlavne preto ze je to ako spominas “svajciarska cesta” a niektori si to tam rezu vyse 100.. :confused:
A ma to priniest zaroven lepsie riesenie krizovatky do B. kupelov. Inak s miestnou samospravou to nema dokopy nic.. Toto je statny projekt, ktory realizuje ssc :bulb:
Vo veci cesty II/545, BJ-PO: cesta ma na niektorych usekoch nevyhovujuce parametre, ale zaroven su tam aj useky, ktore su uplne v pohode.. napr. usek medzi Raslavicami a Demjatou (asi 15 rokov stara prelozka cesty, podobne usek cesty na Bard. Zabave (a okraji mesta). Inak problemom su niektore useky kde cesta ma naozaj zle parametre a zbytocne sa vlni, alebo su tam robene prilis ostre zakruty.. Tu by pomohlo vylepsit parametre na najkritickejsich usekoch (porobit prelozky, resp. upravy) a urobit obchvaty obci Klusov, Kobyly, Raslavice, Demjata, Tulcik a Kapusany. Dokopy je to dost vela vsak dost vela Km.. Tu by sa mal angazovat VUC PO lebo cesta patri pod jeho spravu. :exclamation:
Bolo by dobre po odstraneni tychto problemovych usekov, preklasifikovat cestu na cestu I. triedy.
Inak celkovo po stranke kvality, aj parametrov je cesta v ovela lepsom stave nez napr. o triedu vyssia I/77, ktora prechadza mestom v trase St. Lubovna - (BJ) - Svidnik.. :bulb:

aquila, ak mozes, uved prosit Ta zdroj, okial cerpas info.. :bulb:
Diky :wink:

Suhlasim, Tie zakruty (najma ta za dedinou) su velmi neprijemne a zradne. Najma ludia ktori nie su odtial na to casto doplacaju. Aj ked je tam znacka odporucujuca 50-ku, laka to ist rychlejsie, lebo zakruta sa naoko zda bezproblemova, (je na nu dobry vyhlad) ale to pri pohlade spoza volantu klame.. ona sa totiz velmi rychlo lomi na kratkom useku a to je hlavny problem.. a je aj dost blbo klopena.. Uz som tam videl zopar aut, ktore “hodili sipecku” mimo cestu..

No čo sa týka obchvatu Dlhej Lúka + pred BJ K, som po vysvetlení od Bodrika(začo mu veľmi pekne ďakujem) som zmenil názor… v takej podobe to nieje od veci ale nie za 550 mil. … keby som si mal vybrať medzi touto a BJ-PO vybral by som si BJ-PO

Čo sa týka tej cesty BJ-PO by som chcel upozorniť , hneď keď idete z Kapušian hneď sa cesta neuveriteľne stáva úzkou(tam čo sú tie žlté označenie na ceste…to ani nemôže nať 2m jeden pás…a nerozumiem prečo ju nerozšíria a je kde…

Aj ja som videl pár áut pred Tulčíkom hore strechou…

A kedy tú cestu vlastne stavali???

2 bodrik: program verejnych prac na roky 2008 az 2010

ano, vyzera to na obchvat Dlhej Luky… ci je cena 655mil opravnena neviem posudit

eia.enviroportal.sk/detail.php?a … onstrukcia

v tom zazipovanom subore je popis projektu :arrow_right:

Účelom navrhovanej činnosti je vybudovanie kapacitne vyhovujúcej komunikácie, ktorá poskytne vyššiu bezpečnosť cestnej premávky a úpravu križovatiek tak, aby vytvorili jednotný systém so súčasným zabezpečením spomalenia aj plynulosti dopravného prúdu v zastavanej časti mesta Bardejov. V úseku mestskej časti Dlhá Lúka ide o odklonenie tranzitu dopravy mimo zastavané územie.
Predmetom navrhovanej činnosti je rekonštrukcia cesty I/77 v dvoch alternatívach riešenia:
alternatíva A - dĺžka 5,908 km
alternatíva B - dĺžka 6,436 km
Miestom realizácie je k. ú. Bardejov. Celá trasa cesty I/77 je situovaná v zastavanom území mesta Bardejov. Severná časť mesta, najmä časť v okolí cesty I/77, je využívaná ako priemyselná zóna mesta a zóna s občianskou vybavenosťou. Západne a východne od cesty I/77 sa nachádza obytná zóna mesta. Od križovatky ulíc Duklianska a Štúrova je cesta I/77 situovaná takisto v priemyselnej zóne mesta. Východne od cesty I/77 sa nachádza priemyselný areál firmy JAS, a.s., Bardejov až po križovatku s cestou do Bardejovských kúpeľov. Od tohto miesta už sú obidve alternatívy vedené v prírodnej krajine mimo zastavaného územia.
Začiatok navrhovanej rekonštrukcie cesty I/77 je v oboch alternatívach rovnaký - v križovatke ciest I/77 a II/545 (ulice Dlhý rad a Krátky rad) a takisto koniec trasy - severne cca 500 m za mestskou časťou Dlhá Lúka. Na začiatku a konci úpravy je rekonštruovaná časť cesty napojená priamo na jestvujúcu cestu I/77. Obidva varianty majú spoločný úsek od km 0,0 po km cca 3,0. Potom sa rozdeľujú a to tak, že červený variant A je vedený zo západnej strany Dlhej Lúky a modrý variant je vedený z východnej časti Dlhej Lúky. V obidvoch prípadoch ide trasa v blízkosti obydlí. V modrom variante však na úbočí vyššie nad domami. Na rozdiel od alternatívy A, uvažuje alternatíva B s rekonštrukciou povrchu jestvujúcej cesty I/77 v úseku ZÚ až 1 po križovatku s ulicou Ľudovíta Štúra. Jestvujúce križovatky na ceste I/77 v úseku ZÚ - km 0,980 ostanú v tvare a funkčne tak, ako sú v súčasnosti.

No písal som že sa opravuje cesta z BJ do BJ Kúpeľov , resp. pri odbočke na priemyselný park…no nebola to oprava ale kruhový objazd!!! neviem odborne posúdiť ale z lajického pohľadu ten objazd je asi na 1 m2 a je tam absolútne ale absolútne nepotebný…len ťa to spomalý a efekt žiadny…vôbec tam nieje nato miesto…asi to vyzerá že mesto Bardejov- resp. Pán Primátor má veľmi rád kruhové jeden podobný postavil pri anfiteátry…ale tam plní účel… som pobúrený…(už som zvedavý čo napíše bodrik :slight_smile: )

Tak vyjadrím sa ja. Mal si si vyskúšať, ako sa ide v špičke z vedľajšej cesty, a ak čakáš jak hovado, tak je ten kruháč potrebný :sunglasses:

Ok, ja niesom v BJ už tak často… v doravnej špičke no áno pomôže…ale nikto ma nepresvedčí že jeho veľkosť je v poriadku…

Príp. ho mohli dať inde lebo tou trasou vodiči idú rýchlo a taký čo ten objazd nevidel môže aj havarovať…

diky :wink:

Mesto BJ s tým nemá príliš veľa spoločneho, financuje sa to zo štátnych peňazí, kedže je to cesta I. triedy.
Kruhač tam bude dobre plniť svoju funkciu, lebo veľa áut odbočuje do BNV (Bard. N. Ves) a hlavne v plnej premavke je to problem. Navyse sa premavka o dost zvysi, ked za BNV postavia planovany (a uz sa aj stavia) priemyselny park. Takže z môjho pohľadu jednoznačne prospešná vec. Miesta je tam na to dosť, nenachadzajú sa tam žiadne budovy, okrem plota výrobného areálu Snaha v.d. (neviem ci je to ešte aktualny nazov) s ktorymi by nemal byt problem. Osobne vidim trochu problémové kružovanie so železničnou vlečkou prechádzajúcou cez cestu len niekoľko metrov (menej ako 10, možno 5) od súčasnej križovatky.