Bardejov a doprava v tejto oblasti

Tou trasou by nikto nemal chodiť “rýchlo” lebo je to územie nachádzajúce sa v obci, takže tam platí 60km/h. (ochvíľu možno len 50), takže ak tadiaľ niekto pôjde rýchlo a “vytrieska sa”, je to len a len jeho problém!

Veľkosť je OK, cesta v smere na B.N.V sa výhľadovo plánuje zmeniť (dúfam že aj prebudovať) na cestu II. triedy (ťah BJ - Giraltovce), takže ide o spojenie dvoch významných ciest (nie o nejaký kruháč na miestnej komunikácii), preto väčšia veľkosť jednoznačne len a len +

kruhova krizovatka otvorena…
dialnice.info/viewtopic.php?t=7766

Na mieste dnesnej kruhovej krizovatky pri odbocke na BNV sa planovalo v 80tych rokoch minuleho storocia s mimourovnovou krizovatkou. Trochu odvazne, neviem do akej miery to bolo realne. Videl som to zakreslene v starom Bardejovskom spravodaji z roke 1989 (ked si dobre spominam), ked vtedajsi radni dumali nad uzemnym planom mesta BJ do roku 2010. Vtedy sa ratalo, ze BJ bude mat cca 50 tis. obyvatelov…

Neviete nahodou, v suvislosti s pripravovanou rekonstrukciou cesty I/77 BJ - BJ Kupele - obchvat Dlha Luka, preco sa uvazuje s rekonstrukciou uz od krizovatky ulic Dlhy rad a Kratky rad? Vid prilozeny link eia.enviroportal.sk/detail.php?a … onstrukcia

Co tam chcu napr. opravovat popri aut. stanici na slovenskej ulici? Riesenie krizovatiek? Napadaju ma iba MUK:-)

Prikladam este navrh dopravneho riesenia obchvatu Dlhej Luky az po krizovatku I/77 s cestou do BJ Kupelov, tak ako je to v uzemnom plane:
mubj.sk/oznamy/dokumenty/upm/4c.pdf

Krizovatka do BJ Kupelov bude kruhovou krizovatkou. Podla mojich informacii obchvat Dlhej luky pojde zapadne od obce, tak ako je to v tom navrhu. V mojom predchadzajucom prispevku sa uvazovalo aj o vychodnom obchvate. Co viem, tento je nerealizovatelny z dovodu, ze tadial vedie zeleznicny koridor do Svidnika. Dost ma tato info prekvapila…najma ak sa zatial vuobec neplanuje investovat do zeleznice BJ - SK. Ale clovek nikdy nevie, ako sa situacia zmeni o 40 rokov :wink: Tuto informaciu vsak neviem potvrdit nejakym oficialnym zdrojom. Faktom je, ze aj v uzemnom plane je iba zapadny obchvat.

Tu je obchvat BNV
mubj.sk/oznamy/dokumenty/upm/4b.pdf

Fakt by ma zaujimalo, kedy dojde k realizacii tejto stavby?!? Ja osobne to vidim na perspektivu 15 rokov…

No tak teraz som bol v BJ 3 týždne a cez ten kruhový som išiel asi 15X a nepáči sa mi to … pôvodne to bolo lepšie …aj keď ideš z B.n.Vsi tak aj tak musíš čakať kým neprejde auto smer: BJ do B. kupeľov. A keď tam je taká intenzita dopravy tak mali rozmýšľať nad semeforom lebo ten kruhový podľa mňa nič nerieši a ako som si viackrát všimol starší ľudia čo chodia na autách naňom nevedia jazdiť…

A urobili aj kruhový aj na Vimbargu no tam sa to dá …

A kto to financoval ? mesto či SSC ?

A inak musím pochváliť ten jeden podnik čo tam je v priemyselnom parku(infraštruk. + výroba na vysokej úrovni) … ale ako som počul robia tam priemerne za 11 tisíc, takže sa nečudujem že v poslednom čase polovica ľudí od 18 do 35 išla von…čiže je pravdepodobné že tak o 5-6 rokov to bude mesto 50 a viac tnikov.ale veď toto nieje problém Bratislaskej vlády…

Mesto 50tnikov a teenagerov :smiley:

A ešte mi nedá pochváliť starostou tých 2 obcí(myslím že Tulčík a Bard. Zábava - vždy keď tam idem nevšimnem alebo zabudem pozrieť na názov obce :frowning: ),si opravili cestu v ich obciach - výborne :slight_smile: pravdepodobne z Eurofondou aj chodníky v jednej obci opravovali… som rád že aj na konci sveta sa niečo deje …

A nedá mi odkázať SSC alebo neviem komu čo je zodpovedný za tú super cestu BJ-PO…už to sledujem asi 4r. - po Kapušanoch tá prvá zákruta čo sa cesta rozdvojuje nahor do Poproča a potom cesta do BJ a tam je tá úžasná zákruta- tak keď to nechajú tak tak prinajlepšom sa nezlomý celá ale iba ľavý pruh … a keď sa tam stretnú dve autá to je fakt sranda…jednoducho padá!!! treba niečo robiť…

sven : mne to vtipné nepripadá, to je vážny problém, ktorý sa každý bojí riešiť …jednoducho nech si v Beskydách robia čo chcú, nech ošalejú…

Kruhovu krizovatku pod Vinbargom realizovala samosprava Bardejova z vlastnych prostriedkov. Rovnako aj kruhovu krizovatku pri amfiteatri.
Kruhovu krizovatku pri odbocke na BNV financovala SSC, cez 35 mil. Sk. Pomahal aj VUC a samosprava BJ, mesto projekcne a pri vykupe pozemkov. Celkom by zaujimalo, kolko stali prve druhe kruhove krizovatky, ktore boli v rezii mesta BJ.

Nechcel som sa nikoho dotknut. Ver mi, ze ja som z toho smutny. Skor to bol humor cez slzy. Tento problem je aj v mnohych inych oblastiach SR.

Citat hovorcu mestskeho uradu BJ Semanišina: “stavba krátko po svojom uvedení do života ukazuje opodstatnenosť”.

Myslim teraz kruhac pri odbocke na BNV. Ja to neviem realne posudit, aj ked Semanisina by som bral s velkou rezervou. V BJ som velmi zriedkavo pocas pracovnych dni, ked by mala byt dopravna spicka. Snad ked sa dobuduje priemyselny park a ludia sa naucia jazdit, potom to bude splnat ucel. Semanisin tiez tvrdi, ze sa jedna o dopravne najrizikovejsie miesto v BJ, kde dochadzalo k velkemu poctu kolizii a dopravnym zapcham.
Som si vzdy myslel, ze problematickejsie su krizovatky Dlhy rad/Kratky rad, Dlhy rad/Jiraskova ul…

Čo je BNV :question: :unamused:

Bardejovská Nová ves

Ďakujem. :sunglasses: :stuck_out_tongue:

Mesto Bardejov

Koncept ÚP Mesta Bardejov

Výkresová dokumentácia k ÚP Mesta Bardejov

Toto je reakcia konkrétne na čo :question: :unamused:

Vykresova dokumentacia je nefunkcna. PDF subory nie je mozne otvorit :frowning: