JoHnz, pozri si stranku www.erstebank.com tam mas vysledky jednotlivych dcerskych spolocnosti, a zistis, ze Erste slovaci dotovat nemusia
takisto nemas pravdu v poplatkoch za vybery v bankomatoch: 34 Sk za bankomat Erste alebo 2% minimalne 150 Sk za iny bankomat nie je “o nieco menej” ako pises ty… Precitaj si temu o poplatkoch, najdes tam vela odpovedi
Pri zmene banky (ale nielen banky, ale aj balika sluzieb) ti odporucam, aby si si spravil kalkulaciu, ake transakcie robis a co sa ti realne oplati … to ze niektore mensie banky maju poplatky nizsie je docasne … vid VUB a ich “studentske konto” (neviem ako sa to vola presne), ked najprv ho mali bezplatne a teraz studenti hromzia, lebo im ta stovka mesacne v priemere celkom chyba.
ja osobne si nemyslim, ze su velke rozdiely medzi bankami, kvalitou sluzieb, cenami a podobne (na Slovensku myslim) … tu usetris, tam priplatis …
Este jedna rada … pockal by som so zmenou banky mozno par mesiacov, lebo sa mozno dockame zrusenia poplatkov za zrusenie uctu, co
A konkurencia v bankovom sektore je velka … to mi ver … je tu cca 30 bank a pobociek zahranicnych bank … velka trojka sa tiez bije o klientov a k tomu su tu este dalsie financne spolocnosti (splatkove predaje, leasing, poistovne atd) ktore takisto konkuruju bankam.
Hypermarkety predavaju pokazene maso a Slovakom sa to nepaci.
Stavebne firmy davaju ceny na dialnice rovnake a vysoke a Slovakom sa to nepaci.
Stat vytvoril monopoly ako Slovnaft a Slovak Telecom a tieto maju vysoke ceny za svoje sluzby a Slovakom sa to nepaci.
…
Opravnene sa to nikomu (verejnosti a teda ani politikom) nepaci. Ale treba sa zamysliet
Preco si to tieto jednotlive casti hospodarstva dovolia a kto im to dovoli a su pokuty alebo ine riesenia dostatocne
Treba si uvedomit ze v vyspelych statoch sveta taketo nieco nie je - tu su velke krachy firiem (Enron, Parmalat) alebo teraz EU zistuje ci letecke spolocnosti nemaju nejake dohody atd. ale pokazene maso sa nepredava. Na vysoke ceny nafty/benzinu sa davaju extra dane a tieto peniaze sa davaju zase ludom. Banky maju poplatky - ale ludia zarabaju tak ze je to min. … stavebne firmy stavaju premyslenym sposobom a kazda stavba je postavena efektivne.
SR prechadza zlozitym obdobim. Menite socializmus - este stale, a SR je velmi mlady stat - je znamy na svete ale nie je skuseny a toto sposobuje a bude sposobovat problemy este velmi dlho. A Slovaci s tym hned nespravia nic - vobec nic.
to sa neda … v bankovnictve nemas zakazky, ktore sa daju rozdelit ale boj o klientov … a tvrdy …
malokto vidi, kolko stoja banku investicie do informacnych systemov, lebo bankove operacie musia splnat nejaky standard bezpecnosti a pod.
Banky sa nahanaju v ziskavani klientov aj ked napr pri uvere pre NDS to vyzera opacne … ale to je len jeden uver a je bezne, ze banky spolupracuju pri syndikovanych uveroch, cize ani tam by som problem nevidel az taky…
No tak som si to zrátal a platím spolu v 4 bankách a poisťovniach ročné poplatky vo výške spolu cca. 7000 SKK. Ale mám neobmedzený výber z bankomatov, aj z iných a veľa ďalších výhod a sú v tom aj poplatky za poradenstvo pri investovaní. Inak povedané, 200 EUR.