ako mohol tam byť uvedení zdroj :mrgreen: ,ale stránku som robil pre všetkých ktorých zaujíma výstavba diaľnic a chcú mať základné informácie pokope
rempo,
- doverihodnost tvojich informacii resp. www stranky je na velmi dobrej urovni, co znaci citat ,davam vam oficialne info (zatial posledne ktore plati", gratulujem
…len tak dalej
Ersek na hrad!!!
Ersek s maďarským pôvodom bude patriť asi k najschopnejším ministrom dopravy v dejinách samostatného Slovenska. Tendre sa vyhlasujú jeden za druhým.
A kolko uz aj rozostaval realne? Zopar predrazenych tendrov po smere (okrem kosic)
Už jednu zmluvu podpísal
Akože. Najväčší úspech sú dvojjazyčné tabule na staniciach. Strategická investícia tohto tisícročia, bez ktorej by železnice nedokázali fungovať
Bodaj by na železnici bol toto najväčší problém
To že mnohé regionálky aj na juhu fungujú ako za čias cisára pána je v poriadku. Keby kompetentní na čele s ministrom mienili svoj čas investovať do naozaj zmysluplných a potrebných činností.
… a ešte preveľa potrebné nové pri cestách.
Poprosil by som opraviť pomenovanie tejto témy, jeho priezvisko sa píše Érsek (Árpád je správne napísané v maďarskej verzii; mimochodom: érsek = arcibiskup), len teraz som si to všimol.
Ideme si pozicat 350 mil na spolufinancovanie pretoze nevedia najst ani tych 15%
viewtopic.php?f=35&t=23839
To uz nie je ani smutne
bezna prax uz odkedy sa cerpaju eurofondy, tj od cias dzurindu. len si to malokto vsimne.
Aj by ma zaujímalo, kde teda končí naša cestná daň, spotrebná daň z palív atď…
Je ozaj smutné, že už bez EU alebo úveru nedokážeme postaviť ani km cesty…
vnútro, školstvo, zdravotníctvo a po novom vo veľkom aj armáda.
Kiezby to na tom skolstve a zdravotnictve bolo aj vidno, ale ktovie, kde to tam mizne, ked vysledok je, aky je.
Skolstvo je vraj pomerne dobre na tom s efektivitou, lebo ked si porovname nase vysledky a kolko penazi davame do skolstva (%HDP), tak sme este celkom na tom dobre.
asi to riaditelia a ucitelia s rodicmi strazia kam ide kazde euro zo SR. Problemom je to, kolko penazi ide do skolstva nie kde prachy miznu.
Zdravotnictvo neviem v akom je stave preto to nebudem komentovat.
Doprava vsetci vieme kde su uskalia a medzery. Ja osobne by som navrhoval kompletnu reformu financovania dopravy.
vlada schvalila nakup 14 stihaciek za 1,6 mld. eur. na D/RC mimo eurofondov su zatial vyhlasene 4 tendre za 640 mil. eur. dalsie 2 by stali cez 500 mil. eur. stale menej ako za tie stihacky…
je to preto, lebo letecká základňa je na severe
je to preto aby sme sa mohli nadalej kamaratit s juesej. to je dolezitejsie ako nejaky sever alebo juh.
Predpokladám, že tá poistka resp. to, kde sa Érsekovi zacvikli nohavice je toto R. Raši: SR má vo výzvach a vyzvaniach vyše 90 % z 15 miliár . Keď toto Jaspers a EK v Bruseli odklepne, bude to precedens k tomu, že Érsek aj Pelegrini budú vedieť možno dosť pirátsky ale podľa predstáv Slovákov prelievať peniaze EÚ na vecne správne investície do dopravnej infraštruktúry. V prvom leveli pri zmeškaných alebo zbabraných projektoch a v druhom leveli na drzovku, bo iba to posilní ich pozíciu pred voľbami. Takže hor sa dochystať projekty a rozbehnúť súťaže v primeranom rozsahu, ktoré môžu byť zaplatené zo zvyškov spadnutých zo stola programového obdobia eurofondov 2014-20 a keď tá naivná predstava nevíde, no čo už, aj zo štátneho rozpočtu SR.
peniaze sa prelievali uz aj za pociatka. tych 150 mil. alebo aj 200 mil bude stacit na jeden projekt alebo mozno 2 projekty so zvysenym spolufinancovanim.
Neni to vycucane z prsta…je to vycucane na zaklade toho, ze Ersek vyhlasuje sutaze s urcitym opozdenim. Ak sa nedavno vyhlasil tender, tak je vysoko pravdepodobne ze skor ako zaciatkom februara sa na 99,99% dalsi tender urcite nevyhlasi. Preto som tipoval cca do 4 mesiacov by mal byt tender na tunel soroska na 99,99% vyhlaseny. Tento moj predpoklad je zaroven aj na zaklade toho, ze ak pocas sviatkov sa vyhlasuje tender, tak Ersek dava stale dlhsie lehoty, aby mali dostatok casu na tender vsetky spolocnosti dalej akceptuje sviatky a tiez mu to aj vyhovuje vramci alib ak bude celit roznym otazkam. Myslel som si ale ze to si kazdy urcite vsimol a aj dovtipil tu moju lehotu…
Ak je to 6 mesiacov, tak tam je uz iny problem ktory nesuvisi s nicim co som napisal. Predpokladam financne krytie, majetkopravne vysporiadanie, povolenia atd…