Arabi

Matematika na arabskom trhu:

kúpte tento suvenír hneď teraz a dostanete 50% zľavu (cena ešte nebola povedaná) … tak sa pristavím, pozerám, bum cena 15 USD. Tak si hovorím 7,5 USD je teda celkom dosť za to, čo som chcel (napodobenina ťavy), ale ako som sa pristavil tak sa začal kolotoč ďalších výrobkov: kúp ťavu, dostaneš ju za 8 USD a k tomu ti dám ďalšiu ťavu len za 6 USD. To som odmietol a ťava stála 17 USD. (a to som sa držal pravidiel zjednávania), hovorím ja nepotrebujem 2 rovnaké ťavy, tak mi dával ťavu a z ďalších asi 10 výrobkov, ale zas nové ceny: ťava za 11 USD, k tomu úplne zadarmo jeden z tých suvenírov. A hovorím si, že to je stále moc, tak som navrhol cenu sám (zníženú ešte o 50%) a dal som, že ťavu kúpim za 6 USD, ale len ju a za to chcem zlavu ešte 1 USD. … pribehol iný predavač s kobercom a hovorí mi: dá mi koberec za výborné ceny a k tomu ťavu zadarmo, pozerám po koberci, už ma bral k sebe a hovorím mu: nemáš ťavy a ja ten koberec ani nechcem, už som mal naliatu malú šálku super silného nealko nápoja, vrelé to bolo, … odišiel som s kobercom za 141 USD a ťava k tomu zadarmo. Na druhý deň išlo tú ťavu kúpiť pár mojich kamarátov: cena bola už 21 USD. Pokúpili všetko možné, ťavy v priemere za 5 USD. :bulb: :stuck_out_tongue:

Nenechať sa zblbnúť. A trvať na svojom. A že tie ceny sú dobre o 100% nahodené voči tej 50% zľave, lenže to som si netrúfol povedať mu, že ťavu kúpim za 3 USD, keď cena je 15 USD.

Aj tak si myslím, že zarobil a poriadne. A ktovie, čo mu dal ten s tými kobercami. Až to aj nebola rodina. :imp: