Antiradar

Používate antiradar? Súhlasíte s ich používaním alebo by ste ich zakázali?

dovolil som si pridat aj stvrtu moznost :wink:

Odpoviem asi takto:

Juhoafrická republika (viaceré diaľnice): Antiradar je povolený, ak vás však pristihnú, platíte 10x viac ako iný šofér (aj ja som si myslel, že to je skôr vtipné ako účinné, ale výber pokút je vyšší, než predtým) a za vážne priestupky sú 2x tvrdšie postihy

Ale ja som proti tomu, aby tieto prístroje boli povolené, presnejšie zakázal by som ich predaj v tejto krajine (viem, dá sa kúpiť cez internet) a zakázal by som tiež ich akékoľvek umiestnenie do auta a maximálne postihy pre tých, čo by to porušili.

Inak raz som sa viezol … a kamarátovi to skoro stále pípalo (malo to 2 režimy: slabší a silnejší) a ten silnejší pípal na každom elektrickom vedení … ale predstavte si to, že potom to prepol na slabší signál a len vďaka tomu nedostal pokutu, ostatní jeden za druhým áno …

Antiradar mi včera zachránil vodičák…

A 10 ostatných ohrozil na živote. :smiling_imp:

Nikoho som neohrozil. Išiel som max. 160.

inak tato tema by sa mala skor volat “pasivne detektory policajnych radarov” kedze tie srandicky v aute nie su antiradary :slight_smile: ale v podstate je to spektromer s istym zameranim, ze ano :laughing: aspon tak to treba hovorit policajtom :laughing:

To je pravda, radar to len zameria, nijako ho však neovplyvní.
Sú “pasivne detektory policajnych radarov” nepovolené, alebo nie sú zakázané? Pokial viem ja, tak zakázané nie sú, ale policajtov to nasere.

u nas tusim niesu zakazane. ide o to, ze ako je dane zariadenie homologovane. v konecnom dosledku medzia radiom v aute a “antiradarom” v aute neni moc rozdiel…

To znie dost podobne ako:
“Ja som to neukradol. Ved to nikomu nechyba.”

Hm…prazdna cesta…jedno auto a sakra, policajti.

Ono záleží na tom, kde to bolo. Na diaľnici sa tá rýchlosť ešte dá rozdýchať, ale ak to bolo mimo obce, či nebodaj v obci…

Polícia nemusí byť tam, kde je veľa áut, ale tam, kd eto je potrebné pre bezpečnosť a evidentne boli na správnom mieste. Aj keď ty si sa vyhol pokute. :bulb:

Tak celkom nevyhol…platiť som musel.

Tady nemohu hlasovat pro žádnou z možností, protože antiradar nemám, ani si ho nehodlám pořizovat, ale nemám nic proti tomu, aby ten, kdo ho tam chce mít, si ho do auta dal a stoprocentně předpisově také nejezdím.

Ja som zahlasoval za : Nie, a ani neschvaľujem používanie antiradaru

Som za rýchlu jazdu ale výlučne na DIALNICI(najlepši suchej) nikde inde ! lebo to je vzhľadom na stav našich komunikácii nebezpečné, niekedy život ohrozujúce…

A fakt nieje antiradar trestný??? tak to si môžme dať všetci a polícia môže ísť do…

v navrhovanom novom cestnom zakone je zakotvena aj pokuta za antiradar az do vysky 30000 Sk :wink:

“Super”.

Antiradar pouzivat v podstate mozeme vsetci. nieje nikde napisane ze nemozeme ani ze mozeme .. na laserove radary nemaju sancu .. a ja skor z praxe odporucam ze ked vam zaktivizuje tak sa najprv pozrite do spataka aby ste nebrzdili tak ze vo vas skonci 5 aut :smiley:

.. osobne odporucam aby ste si nekupovali ruske smejdy za 600 sk lebo pipaju pri kazdom vacsom elektrickom vedeni ..

Nepoužívám antiradar. A nechci ho, protože ve většině EU ho mají zakázaný.