Andrej Doležal - minister dopravy - (2020 - 2023)

Prehľad projektov NDS/SSC/ŽSR a ich progres od začiatku zverejnenia Harmonogramu výstavby:
rokovania.gov.sk/RVL/Material/27363/1

minister sklamal na celej čiare, ďalšie 4 roky zabité, z hľadiska výstavby dialnic.

minister na začiatku dal vedieť, že diaľnice nebudú jeho prioritou. čakal si že zavádza?

a co je jeho prioritou, ze sedi vo funkcii ? dialnice skrtnute, cesty sa opravuju vdaka minulej vlade, opravu mostov nepresadil, opravy zeleznic tiez skrtnute.

jarino, nemusel si pisat do tolkych tem, stacilo do jednej zoznam vsetkeho kde je “Príprava pozastavená”.

dal vedieť že sa bude venovať železniciam. aj tam pohorel, ale to sa netýka diaľníc.

Sklamaní sú iba tí, čo mali veľké očakávania.
Zázraky sa robiť nedajú.
Príprava projektov v NDS pripomínala anarchiu. Robenie si dobrého dňa z legislatívy, vyhadzovanie peňazí von oknom, viazanie zdrojov na projekty, ktoré nemali šancu prejsť do realizácie. Neviem v ktorej súkromnej spoločnosti by takýto manažment vydržiavali…
Chudobné ŽSR a SSC nič dokopy nepripravovali, takže sa UHP-čkárom a MF SR lepšie prispôsobili, aby mali garantované peniaze na investície. Z toho dôvodu aj tá príprava lepšie vyzerá resp. pokračuje sa v tom, čo bolo rozrobené kľudne aj 20 rokov…
V prípade NDS chybou je, že už dávno mali byť CBA-čky z R4, D3, D1 a R2 predložené UHP, aby v horšom prípade bolo jasné čo MF SR je ochotné zaplatiť a v tom lepšom aby pokračovala príprava na projektoch, kde je na tom dohoda (a teda aj garancia vyčlenenych financií) s MF SR.

SkyTollu hrozí, že príde o nové mýto. Zasiahol úrad

Odkaz na rozhodnutie ÚVO: uvo.gov.sk/prehlad-rozhodnu … ment/12307

Ja už neriešim, kto je ministrom. Hlavne nech dorobia Strečno a Ružomberok, keďže som z okolia ZA :slight_smile:

To, že nás už dobehli a predbehli všetky susediace a ostatné krajiny, je jasné. Kým my postavíme 20km, oni 100km. Kým my 50km, oni 1000km … Nečakajme zázraky, dívajme sa reálmi slovenskými očami na situáciu.

A že sa prepojenia BA-KE nedožije veľmi veľa ľudí, je hádam tiež každému jasné :slight_smile:

Uz sme sa dozili, ale vdaka Orbanovi

prepojenie uz funguje aj ked nie idealne. pred rokmi nebolo mozne dat to za 4-4,5 hod. bolo to 5-6 hodin.

hmm .. pred 15~20timi rokmi sme to chodili za ~4.5 aj s obedom vo Zvolene ..

alebo v Bzenici :slight_smile:

Mimo spicky cez Donovaly/Certovicu/HU za cca 3,5 hod

IDV, richie, pred 15 rokmi nebola R1 okolo NR, nebola R2 okolo DT, pred 20 rokmi nebola R1 nova bana-ziar, ani ozdany a figa-tornala.

zase bola obciach 60tka, hranice obcí začínali až pri domoch a bežne sa jazdilo +30.

Ja som pisal o aktualnom case

OK. Aktuálne nemusíš toľko prekračovať rýchlosti.

Aj teraz dost vodicov jazdi +30, kedze to je potencialne za 50€

novy stream dnes vysielany od MD youtube.com/watch?v=YpIx80TrpJY