Andrej Doležal - minister dopravy - (2020 - 2023)

Tym padom v strede nie su zvodidla? Inak by sa nedalo obehovat, a tym padom cim sa to odlisuje od cesty I. triedy, je tam plot vedla cesty? Lebo od Holic po DS je obchvat tiez polprofil zevraj, ale nie je to Rka

Aj tie existujúce polprofilové “R-ky” sú vlastne len lepšie cesty I. triedy s mimoúrovňovými križovatkami (MÚK).
Z Holíc po DS je len jedna MÚK pri vstupe do DS a ďalšia je na samotnom obchvate DS. Všetky ostatné križovatky sú úrovňové, preto to nemôže byť “R”.

Rýchlostná cesta môže mať aj úrovňové kríženia a križovatky…

to je slabota. ani UR a SP ani pozemky vykupene.

len paradoxne su to aj jedny z tych pripravenejsich usekov a aj lacne .. najma ten usek zemne - NZ a dolny bar - zemne by ozaj mohli ist do vystavby.

Cez žltý FIDIC by to šlo docela rýchlo.

Problém je, že UHP trochu okolo toho váha, či by nebola lepšia podpora železnice resp. aký bude mať vplyv výstavba R7 na železnicu. Chcú k tomu CBA.
Na druhú stranu prilákanie významného investora by výstavbe určite dopomohlo.

Holice-Mliecany a Mliecany-Dolny Bar nie su pripravene tak ako Dolny Bar-Zemne a Zemne-NZ?

Tie dva úseky z Holíc do Dolného Baru sú v prvom rade zbytočné. Kapacita súčasnej cesty postačuje.
Dolný Bar - Zemné - NZ má zmysel už len preto, že vytvorí nové, doteraz neexistujúce spojenie cez Malý Dunaj.

V pohode, ja som sa pytal ale na pripravenost usekov, nie opodstatnenost/potrebnost, kedze u nas sa nestavia stale len to co je potrebne

Pozor pozor pribudla nam DALSIA nova priorita.. :slight_smile: D1 vychod - po UA hranicu.
Kraj ktory este nema u seba prioritu nech sa hlasi na MD u ministra Dolezala :slight_smile: dopise ho a da do tlacovej spravy…

kosice.korzar.sme.sk/c/22908866 … ritou.html

(uštipačnosť:) Ja som si naivne myslel, že jestvuje železničná trať číslo 190 [Košice – Čierna nad Tisou (→ UA)], zrušili ju??? A železničná ŠRT Haniska - Užhorod? [size=77]1766[/size]

A ja som si zas naivne myslel, že D1 od Bidoviec na východ už medzi prioritami nejaký ten piatok je, dokonca v prvej dvadsiatke (priorita č. 12, 13 a 15).

ale teraz zjavne zda sa ze tento projekt nanovo ozil aj kvoli situacii na ukrajine a kvoli poklonkovaniu sa zelenskemu sa a mozno aj samotna eu zacala tlacit do dobudovania dialnicneho prepojenia s ukrajinou.. kedze aj pre nich je to potrebny koridor ale zial na oplatku nam zrusili Paludzu LH vo vysokom stadiu pripravy a taktiez Zacharovce Batka Figa zrejme tieto projekty ustupili spominanemu dokonceniu D1 a D3+R4 Via Carpathia kde vyrazne meskame a tlaci nas do toho vsetkeho aj eu ,zeleznice teda padli opat za obet , cize zmodernizuje sa zo zeleznic na 160 uz len Poprad -Spisska N.ves z fondu obnovy do 2026 aby bol jeden suvisly usek od SNV po Lucivnu a na dlho dlho nic zial uz potom len obycajna vymena kolajnic vsade.. cize grc

Pre slovakov nic, len pre zahranicnych soferov

D1 na UA by skratila cas z MI na dochadzatelnu vzdialensot do Kosic. Ak sa vo Valalikoch postavi automovilka, tak to by mohla byt dost velka vec

To ano jedine MI by ziskalo suhlasim, otazne je kolko MI dochadza do KE za pracou denne

Otázka je, koľko by dochádzalo ak by stála súvislá diaľnica :wink:

Dnes ich vela nie je. Prave kvoli casu. Naopak je vela vela ludi, co dochadzaju z Presova alebo z dedin za Presovom a s obchvatom presova sa tato vzdialenost este trocha natiahne. Pri aktualnych cenach byvania v KE a PO budu dediny popri D1 a Michalovce velmi lukrativna volba pre nezanedbatelne mnozstvo ludi.

To s cenami nehnutelnosti suhlasim, plus to ze mozes mat dom za cenu bytu (ak to niekto preferuje), resp nizsiu cenu bytu - neviem ako je na tom MI s vystavbou a novostavbami

ÚVO vydalo metodické usmernenie, ako postupovať pri zvyšovaní cien zákaziek kvôli prudkému nárastu cien na trhu.
Kto má záujem, môže si to preštudovať:
uvo.gov.sk/extdoc/3395/VMU%206-2022