Opitý vodič spôsobil nehodu na diaľnici. Museli kvôli tomu uzatvoriť Branisko presovdnes.sk/krpz-presov/opity … -branisko/
Nastastie som prave vtedy siel KE-BA-Vie juhom R1+R2 ![]()
drx, píšeš to tak ako keby juhom nejazdili opitý vodiči , a nespôsobovali nehody.
pozrime sa na zjazdnost pri prakticky idealnych podmienkach pocas sviatkov
BA, z. piesky-ZV-KE cerveny rak 3:59, z toho tomasovce-zacharovce 26 min (81 km/h), zacharovce-figa 13 min (69 km/h), figa-KE 1:11 (88 km/h) z toho soroska 14 min (73 km/h)
BA, z. piesky-ZA–KE dargovskych hrdinov 4:10, z toho hubova-ivachnova 19 min (54 km/h), ZA-dubna skala 15 min (72 km/h)
BA, z. piesky-certovica-KE dargovskych hrdinov 4:09 z toho od R1 po D1 65 min (69 km/h)
BA, D1xD4-BP, M0-KE, vss 4:17
BA, D1xD4-BP, mesto-KE, vss 4:25
ak sa nemylim okrem toho pripadu zo zaciatku zimy uz soroska nebola uzavreta, severna D1 asi vobec aj ked obcas bola zasypana, k tomu boli este 2 nehody v branisku. uzavrety borik kvoli poruche technologie aj neplanovane, donovaly uzavrete niekolkorat.
Devil, dik.
Mimochodom, M30 je uz dlhsie uzavreta pred Miskolcom a je tam obchadzka. Vie niekto co sa tam deje?
na ssc fore pisali zevraj popraskala vozovka a riesi sa to so strabagom.
Drx viď. príspevok v inom vlákne, ktorý som dal 26.2…
M30 (pri 38 km) okolie Szikszó je uzavretá. Dôvod - posun telesa diaľnice, trhliny…pravdepodobne spodná voda. Štát vyzval staviteľa tohto úseku fi.Strabag na odstránenie/opravu tohto stavu v rámci záruky.
Bude potrebné pravdepodobne zasiahnuť až do podložia (hĺbka 10/12m)…práce na viac mesiacov, dĺžka asi 100-150m…zatiaľ.
Strabag sa zatiaľ nemá k činu…odmietajú zodpovednosť za spodnú vodu.
Problémom sa zaoberalo už viacero médií.
magyarnemzet.hu/belfold/2024/02 … betetelere
zvR7, dik.
No a aktualne info z juzneho tahu:
Dopravné peklo na južnom ťahu na Košice. Vyrazte o dve hodiny skôr, majte palivovú rezervu, radia policajti
Čítajte viac: mynovohrad.sme.sk/c/23323896/do … cajti.html
Počas mája uzavrú niekoľko tunelov. Kvôli jarnej údržbe nimi neprejdete
presovdnes.sk/spravy/pocas-maja … eprejdete/
hrozné čosi, tunely idú zatvoriť v pacholande
, nikde na svete nezatvárajú tunely, kôly údržbe. Taktiež, keĎ pánboch dá a postavia storžku, tá bude určite bez údržbová . Prevážna časť údržbý sa vykonová v nočných hodinách, no hrozná tragédia, ktorá nemá obdobu na svete.
zatvoriť na 6 dní Branisko je celkom prasačina. Už sa teším jak bude zavretý pol roka…
branisko je zatvorene a hned je 10 min navyse v sobotu poobede..sever 4:20, juh 3:57. to bude sranda s tymi tunelmi.
ešte dobre, že nepostavili sorošku, ináč, aj tam by bola sranda. ![]()
to mas ale zle informacie, tunel Soroska sa nikdy nebude uzatvarat pre udrzbu.. len tunely na severe sa uzatvaraju pre udrzbu,
![]()
Ty mas zle informacie: Soroska sa nikdy nebude uzatvarat pre udrzbu, lebo HEE J S L O V AA C I ju nikdy nedovolia postavit. Raž uz tu basni o Karpatoch, ale aby riesil nieco na juhu, to zapomen…
to ale nehovor mne, adresuj to ministrovi.. ja s tym nic neviem urobit.
zatiaľ, su úvahy, že karpaty, postavia, a bude sa vyberať mýto, aby sa tunel sám zaplatiľ. Takáto varianta na juhu nehrozí, lebo by tam nik nejazdil, a neplatil. Radšej by sa trmácali po pôvodnej trase. Teraz určite drx, vyrukuje, nech sa platia tunely aj v pacholande, ale to nie je problém. Možno to zavedú, a ľudia budu jednoducho platiť. Problém by bol, len forma platenia, zaviesť mytnice, je holý nezmysel, čo sa časovo ušetrí prechodom cez tunel, sa stratí pri prechode mýtnice.
Alebo aj nebudu platit. Kazdopadne pri socialne citlivom myte ll-dsk 0,05eurx13.5kmx20000autx365dnix30rokov rovna sa cca 150milionov eur. Len stavebne naklady su nasobne viac nieto udrzba a opravy.
Dalsia sranda je ze ani 30-40 tisic aut nestaci ale treba zvysit cenu aspon na cca 15 centov za km. To je 20 pracovnych dni tam a naspat 80 eur mesacne bez vikendov len za tento ***usek. Este stale tvrdis ze by bola ochota toto platit?
pozri sa , bavíme sa o soroške, že by bolo zbytočne platiť mýto, lebo by tam nebol dopyt, a nie o tom koľko by sa malo ak by sa mohlo keby nebolo keby… ináč k tomu višňovému, NA budú tak či tak platiť, a keby aj pre OA bolo 2€ ,( veď to je jedna káva) , za prejazd, pokiaľ, by sa ľudia nemuseli zdržiavať na mýtnici, tak by bola určite veľká časť ochotná to zaplatiť. Predminulý rok som prechádzal cez Tunel Karavanky, tam sa platilo tuším okolo 7€, v tom čase bol jednorúrovy a čakalo sa cca 3 hodiny, na mýtnicu. Čiže keď je dopyt, tak sú aj peniaze.
pozri sa , bavíme sa o soroške, že by bolo zbytočne platiť mýto, lebo by tam nebol dopyt, a nie o tom koľko by sa malo ak by sa mohlo keby nebolo keby… ináč k tomu višňovému, NA budú tak či tak platiť, a keby aj pre OA bolo 2€ ,( veď to je jedna káva) , za prejazd, pokiaľ, by sa ľudia nemuseli zdržiavať na mýtnici, tak by bola určite veľká časť ochotná to zaplatiť. Predminulý rok som prechádzal cez Tunel Karavanky, tam sa platilo tuším okolo 7€, v tom čase bol jednorúrovy a čakalo sa cca 3 hodiny, na mýtnicu. Čiže keď je dopyt, tak sú aj peniaze.
mám taký pocit, že ma zablokovali ![]()