Nedávno som čítal článok, že existuje aj podvodná stránka edalnices.com, ktorá sa tvári ako oficiálna, ale nielenže zaplatíte viac, ale ani nedostanete diaľničnú známku. Tak pozor na to!
K tomuto mám otázku:
Ak je moje auto oslobodené od platenia za diaľničnú známku ( na Slovensku ), pretože člen mojej domácnosti je držiteľom parkovacieho preukazu ZŤP ( len slovenského, nie európskeho ) a to oslobodenie som si riadne vybavil na pobočke NDS, tak viem si na základe toho preukazu uplatniť aj “zadarmo” diaľničnú známku v Česku? Ak sa chystám na povedzme týždňovú cestu po ČR. A to aj v prípade, že ten preukaz budem mať so sebou, ale člen domácnosti nebude so mnou? Ak by som šiel si kúpiť známku po ceste na pobočku českej pošty, ktorá je v zozname predajných miest.
Na ofic stránke som sa nič také nedočítal.
Máte niekto s niečim podobným skúsenosť? Zase nieže by mi išlo o tých 10€, len pre info či to je možné…
Takych stranok je vele. Aj ked som IT zrucny, tak mam neustale problemy objavit tu pravu… Akoze nie je to nemozne, ale nie je to take, ze zadam “hungary vignette” a hned tam bude oficialna stranka, ale musim hladat…
Pre občanov s preukazmi vydanými mimo Českú republiku platí povinnosť uhradiť elektronickú diaľničnú známku.
Neviem ale ako je to v pripade europskeho preukazu…
Neplatia za cesku dialnicu len ti co maju cesky preukaz TZP, teda len ti co maju trvaly pobyt v CR. Bohuzial to tak je aj co sa tyka vlakovv CR a MHD v Prahe. Ale pracuje sa, v ramci EU, na nove pravidla, okrem noveho europskeho preukazu a noveho parkovacieho preukazu TZP, kde uz aj osoba TZP z inej krajny EU bude mat tie iste vyhody ako domaca. Este dodam ze paradoxne neplatia za cesku znamku vsetci, aj z inych krajin, co maju elektricke vozidla a za polovicnu cenu hybridne vozidla.
V cesku ti nechodi automaticka pokuta ale zastavia ta policajti a tym preukazujes narok na vynimku z dialnicnej = nepotrebujes zadarmo dialnicnu. Nebudes mat dialnicnu ziadnu a len dokazujes, ze ju nemusis mat