Toto už tu dlouho chybělo. Někteří lidé mají strach, že v roce 2012 skončí svět. Tato pověra vznikla od mayského kalendáře, kde byl konec světa propočítán na den 21.12.2012.
Já si myslím, že tohle je jen pověra.
Toto už tu dlouho chybělo. Někteří lidé mají strach, že v roce 2012 skončí svět. Tato pověra vznikla od mayského kalendáře, kde byl konec světa propočítán na den 21.12.2012.
Já si myslím, že tohle je jen pověra.
maximálna nuda čo?
kedze majovia nepoznali nieco take ako prestupny rok tak si myslim ze to bude uz 20.12. DDD
… je samozrejme ze kalendare a astronovicke tabulky sa rovia len na nejaku obmedzenu a rozumne dlhu dobu … dokonca su viazane na nejaky pevny datum teda epochu napr. 2000.0 alebo 1950.0 (ten je uz stary) … takze to ze majovia vytvorili kalendar na X tisic rokov dopredu tak to asi podla nich bola rozumne dlha doba … je vhodne keby sa s dostatocnym predstihom vytvorili nove tabulky a pokracovanie kalendara co sa normalne robi … ale majovia su uz davno v …
.. keby sa to robilo na slovensku tak by sa vypisal tender .. vybrala by sa ta najdrahsia ponuka a rok by sme nemali ziaden kalendar (asi by sme stale frcali na 21.12.2012), a ked by konecne ten kalendar dohotovili a zverejnili zistilo by sa ze vlastne je nepouzitelny aj ked je principialne ok … a este by sme zato zaplatili a tvarioli sa ze aky poprdeli kalendar mame …
… tolko moj fiktivny pohlad na tuto vec … vsetky mena a tvare boli umyslelne pozmenene a pribeh mierne zdramatizovany …
Takze koniec sveta nebude, to len Mayovia spackali tender na vypracovanie pokracovania kalendara? No skvele, vdaka tomu sa snad dockame dialnice do Bratislavy
Nejaky ten vacsi suter tu ale raz drbne, v tom maju aj Mayovia pravdu - je to statisticky nevyhnutne. Zopar “zabijakov” uz ma kolizny kurz na najblizsie 3-4 dekady a raz sa niektory trafi…
Koniec sveta a pád počítačov mal byť aj v roku 2000 a ja som tak úplne náhodou akurát vteda trávil silvester doma a zhodou okolmostí som mal zapnuté aj PC.
random IoIoIoI
Cenzúra zaúradovala, ale však za pravdu sa každý bije, inu trošku upravená reakcia:
“Je to len povera. Ale keď nastane, tak aspoň nemusí Slovensko platiť za PPP.”
Celé je to o tom, že toho chlapíka, čo ten kalendár tvoril, Mayovia obetovali bohom a tak to už chudák nestihol potiahnuť aspoň do roku 2128…
a co bude v 2128?
Koniec sveta, nie? Teda ked tento nevyjde
Najskor to patri asi do tejto témy - aktuálne vízie Juraja Mesíka - aj o stavbe diaľnic a tunelov
tvrdi to co tvrdia radikalnejsi ekonomovia. otazka je len dokedy sa budu tlacit dalsie a dalsie peniaze bez krytia. a nielen v USA. take nemecko, francuzsko a UK maju dlh cez 80% hdp.
ze to uz ide dole kopcom je jasne mnohym, nielen Mesikovi. Svet narobyl tolko dlhov, ze to uz nikto nezreparuje. Myslim ze sa to uz ani neda.
Mesík píše úplné kraviny.