Táto sekcia si prešla zložitým vývojom, pretože viackrát zmenila moderátora a prakticky každý nový moderátor si tu “budoval” svoj systém. Väčšinou túto sekciu moderoval človek, ktorý mal niečo spoločné so stavebníctvom a nie je tomu inak ani teraz.
Ak si dobre pamätám, tak moderátormi tu boli Caesar, Adaios, Lenny a teraz ja.
Mojim hlavným zámerom v tejto sekcii je vyvážene informovať o stavebných firmách, ktoré profilujú slovenský stavebný trh a zároveň sú to také stavebné firmy, ktoré sa realizujú hlavne v oblasti dopravnej infraštruktúry. Okrem toho sa v tejto sekcii nachádzajú aj rôzne ďalšie stavebné firmy, väčšinou veľké stavebné skupiny, ktoré pôsobia buď v rámci EÚ alebo v rámci celého sveta. Tieto firmy tu majú svoje miesto preto, lebo ako matky svojich dcérskych spoločností v SR môžu ovplyvniť vývoj na slovenskom stavebnom trhu a zároveň je dobré poznať veľké stavebné firmy v rámci sveta. Mojim cieľom však nie je pridávať sem z každého kontinentu nejaké stavebné firmy. Ja sa zameriavam priamo na slovenský stavebný trh a výstavbu cestnej infraštruktúry.
Spravil som tu približnú schému toho, akým systémom sa riadim ja v tejto sekcii, t.j. rozčlenil som stavebné firmy podľa toho, v akej krajine priamo pôsobia a zároveň je aj jednoduchšie nájsť ďalšie témy, ktoré sa už stavebných firiem netýkajú.
Upravil som názvy jednotlivých firiem tak, aby bolo jasné ako sa firma volá, ďalej je jasne uvedený jej právny charakter a hlavné sídlo stavebnej firmy. Dodržiavaná je línia veľkých a malých písmen, t.j. firmy, ktoré majú aj v logu malé písmená, tak majú v názve malé písmená.
Doplnil som niekoľko tém, predovšetkým priamo stavebné firmy/skupiny ako napr. DDM Group, EUROVIA-Cesty, CESTY Nitra, VINCI, ale aj všeobecné témy k tejto sekcii ako napríklad Kartelové dohody (presunuté z inej sekcie), Vplyv stavebníctva na hospodárstvo SR, Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja (sem spadá oficiálne stavebníctvo) a tým som sa pokúsil túto sekciu naozaj spraviť prehľadnou a aktuálnou, pretože svet stavebníctva sa mení každý deň.
Okrem toho sú súčasťou sekcie aj stavebné a údržbové stroje, tie tu však priamo popísané nie sú, k týmto témam neskôr pridám rôzne odkazy na ďalšie stránky.