Železnice v SR a všetko s tým súvisiace všeobecne

dialnice.info/viewtopic.php?t=2090

Už, aby to bylo. Konečně ten státní moloch pochopí co to jsou zákazníci, lepší a komfortnější vagony. :sunglasses:

Určite na to bude mať vplyv aj to, že sa na Slovensku v poslednom období žiadne trate nerušili. Len sa zastavovala osobná premávka na niektorých tratiach. Ale trate fyzicky stále existujú :smiley:

hej ako napriklad rimavska sobota - poltar … tak uz v podstate ani neexistuje a to uz peknych par rokov… pamatam sa este ked som bol mali tak na komplet celej trati (koncom 80tych zaciatkom 90tych rokov 20storocia) zabespacovace zariadenia … dovtedy tam boli stare mechanicke … heh potom im to chodili dzamore vykradat! (boli tam aj viac ako 1m dlhe a mozno aj palec hrube medenne lankove kable) … otras! …
… tato trat uz vlastne neexistuje .. niecu peniaze ani na jej znesenie… ani ten material co je na nej by to nepokril … takze tam bude dokial ju nerozkradnu … a vzhladom na vysku socialnych davok to nebude dlho trvat

SR aj s CR ma velmi hustu zeleznicnu siet, CR aj cestnu siet (2. miesto po Belgicku). Z toho vsak vyplyva aj druha vec a tou su investicie do modernizacie a udrzby.

A aquila, to je 6. miesto v EU alebo vo svete? :unamused:

adoas, omyl, najhustejsiu ma podla najnovsich udajov z eurostatu CR :wink:

to 6ste miesto je v ramci EU.

Posledným obdobím som myslel obdobie zahŕňajúce veľké zastavovanie osobnej premávky vo februári 2003 (ospravedlňujem sa za nepresnú formuláciu), premávka na trati 175 bola zastavená už dávnejšie. Odhliadnuc od fyzického stavu, papierovo trať stále existuje, uvádza sa aj v zozname tratí a v cestovnom poriadku, akurát s poznámkou doprava t. č. zastavená … Čiže sa ráta aj do dĺžky železničných tratí uvedených v štatistikách. :confused:

Ja mam informaciu, ze Belgicko ma najhustejsiu cestnu siet v Europe a CR je na 2. mieste. Ak sa to zmenilo, OK. V takom pripade je vsak na tom z globalneho hladiska CR este horsie, pretoze kvalitativne je daleko za Belgickom. Je to samozrejme mozne, pretoze v CR sa stavia aktivne a v Belgicku uz sa nestavia takmer nic. :wink:

mno tu su udaje :wink: su to sice z roku 2001, ale novsie som nemal :slight_smile:

tunak je graf

dialnice.info/album_page.php?pic_id=479

CR - 121 km zeleznic na 1000 km2
Belgicko - 113 km / 1000 km2

Slovensko - 75 km / 1000 km2

ale opravuje fakt, ze je to pred rusenim trati, takze teraz to bude na slovensku horsie :wink:

aquila,

ale co cestna siet v Belgicku a v CR? :question:

uz som pridal aj graf pre hustotu dialnic :wink:

ale tejto teme sa budeme radsej venovat tunak, kde je aj moja odpoved a mas tam aj prekvapko :slight_smile:

dialnice.info/viewtopic.php?p=14208#14208

Dobre, a pre mna je hlavne dolezite, ze Belgicko ma stale najhustejsiu cestnu siet v Europe.

aquila, … inak Eurostat - tebe to raz vyhovuje ale inokedy zase nie ako napriklad pri nezamestnanosti na Slovensku, kde sa uvadza 16%. :wink: aj ked je to skor :cry:

adoas, ja nehovorim ze eurostat je idealny, je tam X problemov s harmonizaciou udajov v ramci EU etc etc :slight_smile:

ja len toto som nasiel, tak som to zverejnil :slight_smile: ziadny iny verejne dostupny a relevantny zdroj som nenasiel :slight_smile:

ja som sa ti len pokusil ukazat ze treba chapat kazdu info samostatne, ale pri pisani nazoru treba zohladnit viac info naraz - inak je to “dvojsecna zbran” - a viem ze to je len forum a nie pisanie zmluvy

ja osobne verim tomu, ze na Slovensku je vysoka nezamestnanost tak ako ty veris tomu ze SR ma viac dialnic vzhladom na rozlohu nez Grecko :wink:

adoas: ja to velmi dobre viem :wink:

navyse plati, ze statistika je presna veda o nepresnych cislach :wink:

Osobná železničná doprava sa rozhodla, že výrazne zvýši počet osobných vlakov:

Železnice zahustia osobné vlaky - dialnice.info/viewtopic.php?t=2181

Napríklad sa tu dá dočítať aj to, že denne železnice budú vypravovať vo vnútroštátnej doprave priemerne asi 1303 vlakov. :sunglasses:

To je spravny pristup, ale este by mali zeleznice aj vyrazne zvysit tempo modernizacie, aby neboli niektore osobne vagony stare 30 rokov - tam uz potom ani kazdy den umyvanie nepomoze. :wink:

Chcel som dat do galerie tu ortofotomapu zeleznice Kuffstein - Innsbruck, ale nepodarilo sa mi to zmensit tak, aby to bolo citatelne a zaroven to malo rozmery a velkost povolenu na stranke. Neviete poradit nejake riesenie? Myslim, ze je to celkom zaujimavy projekt zeleznic.

dialnice.info/album_page.php?pic_id=550

dialnice.info/album_page.php?pic_id=549

dialnice.info/album_page.php?pic_id=548

Je to bohuzial v zlej kvalite.

1. usek - dialnice.info/album_page.php?pic_id=551

beg.co.at/

beg.co.at/Projekt/Hauptbaulos_H6/

par obrazkov webcamov z vystavby

beg.co.at/Projekt/Vorarbeiten/

Ja by som uz len rad zopakoval, ze toto je tema pre Zeleznice vseobecne, ale o Slovensku. :wink: