uz su stavby 2010 ndsas.sk/stavby-2010/12949s
Konečne. Tých stavieb (pre odovzdanie do užívania aj pre začiatok výstavby) je tam pomerne dosť, tak som zvedavý čo z toho sa naplní a kedy - presné termíny ešte chýbajú.
Po dlhom case sa konecne nieco urobilo na zozname usekov dialnic a RC. Konecne je v tom aky-taky poriadok, aktualizovane terminy, ceny za useky uvedene v € a lepsi prehlad - useky su farebne oznacene podla stavu - odovzdane/vo vystavbe/planovane .
Myslim, ze po tejto zmene sa da povedat, ze stranka NDS ma aspon nejaku informacnu hodnotu a nie je na urovni studenta strednej skoly
Andrej, potešil si ma. Ale mne sa tá grafika stále zdá nejaká “stará”.
na stránke v sekcii Staviame pre Vás sú termíny odovzdávania úsekov Sverepec - Vrtižer, Jablonov -Studenec - Behárovce a Svinia - Prešov, západ
no, jablonov studenec uz 7.6? a PO az v juni, nie v maji? Opat by som tieto terminy nebral vazne.
7.6. je pondelok, 3 dni pred moratoriom
7.6. aj jablonov - studnec aj studenec - beharovce, ale nejako si neviem predstavit, ze obe stavby do mesiaca dokoncia ..
Ostatné stavby v r. 2010 bez konkrétneho termínu, to znamená pravdepodobne (či skôr určite) sprejazdnenie až po voľbách a viaceré z nich až možno v tradičnom, decembrovom termíne.
V decembri su komunalky.
No vidíš, na komunálne voľby som zabudol, som ale zvedavý či pred parlamentnými voľbami nebudú klepkať kladivkami po zákl. kameňoch aspoň na niektorej z pripravovaných, tohtoročných stavieb. Čo na tom, že sa reálne začne stavať aj tak asi až na jeseň (za novej vlády…Ficovej) alebo na konci tohto roka.
Tieto termíny spustenia výstavby úsekov D a RC pre rok 2010 (okrem PPP) zostanú ešte asi dlho neurčité, resp. ich skutočná výstavba.
Som nesmierne rád, že na stránke pribudli konkrétne informácie (tabuľky od r. 2005), pretože som takéto čísla hľadal dlhé mesiace a hoci som ich našiel, dalo to veľa práce z vládnych materiálov; no škoda že ste tu o tom nikto neinformovali
*hoci ten plán, že v r. 2015 pôjde na výstavbu cez 2 mld. € …
Vynovená stranka NDS
ndsas.sk/
Tá vynovená stránka NDS vyzerá teraz predsa len o čosi lepšie, dúfam že budú vo vylepšeniach postupne pokračovať, už sa patrilo urobiť zmenu.
Toto môže byť zaujímavé:
Zmluvy uzatvorené v období rokov 2006-2010
ndsas.sk/zmluvy-uzatvorene-2006-2010/30789s
- Zoznam obsahuje zmluvy uzatvorené v období rokov 2006-2010 v abecednom poradí podľa zmluvného partnera
- Akceptovaná zmluvná cena - cena, ktorá bola výsledkom verejného obstarávania
- Rozsah zverejneného zoznamu bude rozšírený o ďalšie informácie a odkazy na elektronickú verziu dokumentov. Na tomto rozšírení sa priebežne pracuje.
Sergej, dik za link. Kedze samozrejme je v ramci zneprehladnenia chranene ciselnym kodom a miesto textu su obrazky, aby sa nazvy usekov atd. nedali jednoducho hladat, spravil som z toho aspon jeden uceleny google dokument.
Da sa z toho aspon jednoznacne vycitat, v akom stave su pripravy jednotlivych usekov v postupnosti
TS - EIA - DUR - DSZ - DSP - DRS - DP - AD (vysvetlivky su tu). Ale je to zoradene podla nazvu firiem, co je dost nanic…
Už niekoľko dní na www.ndsas.sk nefunguje sekcia Stavby 2010, v časti Staviame pre Vás sa nachádza len archív stavieb za posl. 5 rokov, od 2005 po 2009. Neviem prečo je tomu tak, možno len prebieha aktualizácia, úprava tejto časti webu podľa najnovších zverejnených plánov MDPT výstavby D a RC.
Na stranke NDS bude toho pokazeneho asi trochu viac.
Napr zmizol odkaz na popis jednotlivych D a RC - v hornom menu “Dialnice a rychlostne cesty” su iba moznosti Mapa / Tunely / Mosty/ Odpocivadla / Historia.
Kedysi sa tu este nachadzal odkaz na tabulku s popisom jednotlivych usekov D a RC, ktory este vidno v anglickej verzii stranky.
ndsas.sk/motorways/17999s
ndsas.sk/expressways/18000s
Ani tu to vsak nie je take, ake to bolo kedysi. Je to len strucny zoznam usekov, kedysi sa dalo kliknut na dany usek a prezerat detaily o useku (terminy dokoncenia, foto, dalsie informacie …).
Zeby sa nieco zasadne chystalo alebo je to skor snaha nieco skryt ?
Jednoducho prebieha aktualizacia.
Mám otázku ohľadne prezentácie obrázkov z hl. stránky NDS, ktoré sa obmieňajú v niekoľkosekundových intervaloch. Z ktorých úsekov sú tie fotky? U troch zo štyroch fotiek asi viem:
Liptov - je to asi D1 v okolí odpočívadla Východná, pohľadom smer Važec
Spiš - presypaný tunel (biokoridor) medzi PP a Jánovcami
Šariš - trojpruh na stúpaní od Prešova smerom k Ch.N.Vsi
Tekov - vôbec netuším, len podľa názvu tipujem na R1 v okolí Tekovských Nemiec, čo je to za PHS?
Tých obrázkov je ale žalostne málo, aspoň 10 ich tam mohlo byť, či už z D1 na západe alebo severe okolo ZA, R2 v okolí Tornaľe atď.