Ja že už aj v Komárne… [size=77]1888[/size]
Aktualny stav…
Volvo už vlastní pozemok, na štát však čakajú ďalšie úlohy
kosicednes.sk/spravy/volvo-uz-v … sie-ulohy/
Priemyselný park vo Valalikoch ponúkne prácu takmer 16-tisíc zamestnancom (FOTO)
kosicednes.sk/spravy/slovensko/ … ncom-foto/
hnonline.sk/finweb/ekonomika/96 … riky-volvo
Vie niekto hodit cely clanok do monitoringu?
A zase tu máme slávne vlakoelektričky (Lanovka možno príde neskôr). Vie mi niekto vysvetliť ako taká vlakoelektrička by mala fungovať? Veď nesedí trakčné napätie, zabezpečovačie systémy, drážne zákony, a neviem čo všetko je vlastne inak … Funguje to niekde?
Kde konkretne vidis “vlakoelektricky”? Normalne vlaky pre ktore sa prida jedna zastavka. Uz bolo jednoznacne nacase tu zeleznicu ozivit pre lokalku, lebo aktualne tam jazdia len ECcka KE-BP (ktore, tipujem, potom budu niekde vo Valalikoch zastavovat tiez).
Tiez tu dedinu uz by mali premenovat na VOLVOLIKY
Ja som niekedy chodieval z prvého nástupištia v Košiciach smer Gyňov, kde v Gyňove zaradil spiatočku. Prvá zástavky vo “Valalikoch” je pri odbočké na Spaľovňu. Neviem, či potrebujú definovať ďalšiu zastávku pre Volvo, lebo ďalšia bola pri križovatke Športova-Stanična.
Nova zastavka pre Volvo jednoznacne bude. Je to aj v tych planoch a dohodach, co su tu postnute.
Zabavne je, ze aj novy minister dalej bluzni o priamej leteckej linke Kosice - Goteborg. A vraj chcu rozsirovat parkoviska na R2. Radsej nech poriadne maknu na usekoch R2 aspon po Turnu + Sorosku.
facebook.com/mindop.sk/post … x1t91G2iVl
Zákony budeme dodržiavať, prieťahy nebudú, uisťoval Taraba šéfa Volva
Čítajte viac: kosice.korzar.sme.sk/c/23245530 … volva.html
Štát podporil priemyselný park Valaliky vyše 730 miliónmi eur
kosicednes.sk/spravy/stat-podpo … ionmi-eur/
Infraštruktúru pre Volvo začnú stavať už tento rok. Požiadali o stavebné povolenia
Čítajte viac: kosice.korzar.sme.sk/c/23274106 … lenia.html
Po výmene šéfa priemyselného parku Valaliky prichádza ďalšia zmena. Nové vedenie hlási Volvo
kosicednes.sk/spravy/po-vymene- … asi-volvo/
V Priemyselnom parku Valaliky sa čoskoro začne s výstavbou dopravnej infraštruktúry
kosicednes.sk/spravy/v-priemyse … struktury/
Pri Košiciach prekresľujú pre Volvo cestnú sieť. Štát hľadá zhotoviteľa zákazky za 185 miliónov
Vo Valalikoch sa buduje dopravná infraštruktúra
kosiceonline.sk/vo-valaliko … astruktura
práve že nebuduje
Makaju…
Automobilka Volvo pri Košiciach má svoj výrobný program jasne daný – autá s elektrickým pohonom. Prvé takéto vozidlá by mali výrobné linky opustiť už o dva roky.
facebook.com/watch/?v=536738095818315
Len kto ich bude kupovať? Veď Slovač na to nemá, keďže oproti svetovým cenám plynu, ropy, PHM, elektriny a potravín sme západ a svet dohonili, dokonca aj predbehli, no s príjmami, či sú to mzdy, dôchodky sme na chvoste štatistík či už EU, EHP ale už aj na úrovní poniektorých afrických a azijských štátov.
Apropo, včera po dlhom čase som prechádzal okolo fa Volvo, no po infraštruktúre ešte stále akosi nič nevidno a aj tá R4 mi akosi príde, že stagnuje, najmä v počte pohybu robotníkov na stavbe (asi štátny sviatok a pre firmy 2x viac peňazí na mzdy v takýto deň).