@FYI2023 poopravil by som to s tým Richterom, to, čo si dal Šoltéz do knihy, že mladistvé bol zneužívať aj Richter, tak na to nie je žiadny dôkaz ani dokonca tvrdenie, či výpoveď, jemu našli kondomy a viagru po nehode pri Nitre, asi bol “normálne” v bordeli. Proste sa mu hodilo dať dohromady dve nesúvisiace veci, tie sa potom objavili vo filme a ľudia to berú ako fakt.
@Pacho Pooprav ma ak sa mýlim, tuto naozaj čerpám iba z internertov, ale viacero zdrojov mi vyhodilo, že tú tatramatku si kúpil za cca tri priemerné platy. Verím tomu, že ak teraz dáš za práčku 4000-5000 eur, tak ten model sa ti za 5 rokov nepokazí ![]()
Platí rovnako aj pre autá.
Nejdem teraz robiť presné rešerše, čo sa týka elektromobility, stačí si v rýchlosti naštudovať Nórsko. Podiel predaja nových EV je tam cez 90% z celkového počtu predaných automobilov, mali problémy so sieťou - ale nenastal žiaden kolaps, postupne upgradujú, našli riešenie v podobe smart chargingu a pod. Majú štartovaciu poízciu lepšiu ako my, ale stačí postupovať systematicky. Potom nám Pacho ujde vlak a budeme raz nadávať, prečo sa pre tú elektromobilitu neurobilo viac, lebo iných už to bude vychádzať lacnejšie ako bežné autá. Raz.
Za mňa to, čo oddeľuje úspešné štáty od neúspešných je ten starý známy princíp a experiment, že keď nezjem sladkosť dnes, tak zajtra nedostanem jednu ďalšiu, ale dostanem naviac jeden a pol. Volá sa to princíp odloženého uspokojenia myslím. No a na Slovensku tú sladkosť zjeme vždy v ten deň a chceli by sme sa mať ako tí, čo si ju odložili. Akurát, že si ju zasa vždy zjeme. No a tak je to so všetkým - dôchodky, infraštruktúra, investície, inovácie, vzdelanie, sociálne dávky, všetko celkovo.