Verejné financie a politika

Ten bordel je ako vidim medzinarodny problem. Rovnako to vyzera aj v Brne..

co je daleko mensi rozdiel ako beznych 1800-2100 v ceskych krajoch co u nas dosahuje tak 20 najlepsich okresov.

4 lajkov

teraz sme mali taký menší letný roadtrip po juhozápadnom Nemecku a takýto bordel je aj tam, a to nehovorím o okolí vlakových staníc, tam je to už extrém ľudia sú prasce všade

1 lajk

Len takou nahodou sa opytam, ze ci nemyslis konkretne nejake skupiny. :winking_face_with_tongue:

Konkretne v Brne som myslel Cejl…

1 lajk

no nebol som tu 1,5 týždňa, a dalo mi to zabrať. nie len časovo, ale mentálne :smiley:

skomentujem to len tak, že niektorí by sa mali doučiť dejepis, niektorí slovenčinu, niektorí ekonomiku, niektorí slušné správanie a niektorí kritické myslenie :wink:

1 lajk

aha, nie, myslel som to všeobecne, očakával som že tam bude všetko pekne upravené, čisté, upratané :rofl:

pre porovnanie platy v regionoch v polsku/madarsku

v polsku rozdiel platov medzi zapadom/vychodom maly, ciastocne az zanedbatelny. na mape varsawa nie je zvlast uvedena, cely mazowiecky region tiez prilis nevycnieva. pri kurze 4,3 zloty za euro su to platy v dokopy 16 vojvodstvach od 1700 hore cize uroven nasich top okresov a najvyspelejsich asi 5 vojvodstviev maju vyse 2000 eur cize uroven BA kraja.

madarska statistika uvadza aj budapest, tu su platy mierne nizsie ako v BA. kurz 365 forintov za euro. z 19 krajov najchudobnejsi na vychode ma cez 1400 eur to je podobne ako u nas. zapad je tiez viditelne bohatsi ale celkovo az polovica krajov ma podobne platy ako nase top okresy cize od cca 1700 do 2000. zaujimavost ze kraje kde sa rozbiehaju automobilky bmw/byd (hajducky/congradsky) medzi najlepsie praveze zatial nepatria. celkovo o nieco mensie regionalne rozdiely s potencialom vyrovnavania.

1 lajk

na margo provokácií…

Poľské stíhačky v pondelok nad Baltským morom opäť zachytili ruské prieskumné lietadlo Il-20, ktoré letelo v medzinárodnom vzdušnom priestore bez letového plánu a s vypnutým transpondérom. Oznámil to minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz na sieti X, informuje varšavský spravodajca TASR.

som sokovany… v medzinarodnych vodach, v Baltskom mori.. v smere na Kalingrad… nuz neviem, viac sokovany by som bol keby sa napisalo, ze Rusi zachytili napr. Britske prieskumne lietadlo v Ciernom mori…

1 lajk

keď niekde nájdeš info / link o tom, ako britské lietadlo bez transpondéra a letového plánu provokovalo (čo nevravím, že sa nedeje), tak to sem môžeš postnuť. ale osobne si myslím, že pomer týchto incidentov bude jasný.

5 lajky

Cize ak priletis sice v MV ale na hranu krajiny, ktoraje vo vojne, a zbieras info ktore poskytujes protistrane /netvarme sa ze to tak nieje/ a tvoja materska krajina je panubohu za oknami, tak to nie je provokacia ? Ruské stíhačky nebezpečne zachytili britské prieskumné lietadlo nad Čiernym morom - VIDEO - SITA.sk

Inak myslim, ze tych zachyteni je na oboch stranach pozehnane len sa o nich dozvedame az ak to prekroci urcity ramec…

ale toto ja nerozporujem. Jasne že vojnu alebo bitku nie vždy vyhrá ten, čo má toho viac v zbroji ale často ten, kto má lepšie info. v WWII to bolo jasne vidieť.
rozdiel je v tom, že briti a pod. sú kvázi spojencami a napomáhajú informáciami o vojne. pravidelne tam lieta nejaký awacs. priblížiť sa ku krajine, v ktorej vojna nie je je čo? zbieranie údajov a dát o bojisku asi nie. do istej miery súhlasím, že je to provokácia zo strany nato voči rusku. ale tu sa bavíme o pomoci slabšiemu a tomu napadnutému.

3 lajkov

https://www.sme.sk/domov/c/stat-chysta-dalsiu-aplikaciu-rodinna-karta-zatial-nema-rozpocet-ani-pravidla tohto mimozemstana by uz niekto mohol kopnut do riti..
Pevne verim, ze vyhra predsedu Hlasu a Hlas sa vdaka nemu nedostane do parlamentu.

Tolko penazi co on dokaze rozdavat a slubovat je az neuveritelne

4 lajkov

Nezáujem vlády o východ dopadá na celé rodiny, vraví v rozhovore kandidát PS na košického župana Marián Porvažník. „Vlády celé dekády opakovane nespravodlivo pristupovali k rozdeľovaniu prostriedkov a podcenili financovanie základnej infraštruktúry. Tá je nevyhnutná na to, aby sa východ nevyľudňoval. To má dosah na východoslovenské rodiny, z ktorých tisíce žijú rozdelené.“

2 lajkov

zvazujem mu dat hlas.. vramci ksk okrem trnku asi druhy naj kandidat ktory ma sancu realne vyhrat zupana zrejme to bude medzi nimi je tam este niekto nezavisly prip nejaky schopny stredo pravy? prip ak je tu niekto z KSK sa mozte vyjadrit

aj ked tieto posledne 2 prispevky uz skor patria sem https://infrastruktura.sk/t/verejne-financie-a-politika/

Jeho headline je: CEZ 13.DOCHODOK NEIDE VLAK, lenškoda, že nerozdáva z vlastného.

Ale aspoň jemný posun k tomu, že s koalíciou sme na ceste k explózii štátu. Ešte rok do volieb, dúfam, že viacerým postupne dôjde, že ďalšie 4 roky s koalíciou znamená horšie anež zle.

1 lajk

Tak ako Povraznik dobre zacal, tak rychlo aj skonci… Slo mu to perfektne ako obcianskemu kandidatovi s politickou podporou stran.. no potom to chytil do oprat PS volebny team ktory zvolil oblubenu BA strategiu, namontovali sa mu tam postavicky ako Vilko Novotny, rozdeluju posty este nemaju nic a vysledok sa dostaví a KSK si opat zabetonuje Trnka…

A najvacsia tragedia bude AK by v Kosiciach este vyhral aj Lorinc…lebo ludia maju kratku pamat na to ze to bola Trnkova 2…

výmena obyvateľov krajiny. 20 rokov sa tu dávajú hlasy populistom a zástupcom oligarchov v jednom a potom sa tu poniektorí čudujú.

6 lajky

Pravda, Ukrajinci, Uzbeci, Indovia a Romovia budu voliť lepšie…

2 lajkov