SPZ (ECV) na Slovensku

Nevadí :wink:

Cesky system SPZ aj so skratkami krajov ci uzemnych celkov alebo co to je mate aj tu: feudal.cz/spz/html/2002-dosud.htm (dik mapman za odkaz).

Este otazka: ak auto havaruje a znici si spzetku, moze sa mu vyrobit nova? Ak ano, ako by to bolo v pripade, ze to je starsia spzetka bez pasiku EU a slov. znaku v strede? Aka sa vyrobi? Taka ista alebo “nova”?

Mne sa stalo podobné ale povedali mi že je lepšie kúpiť novú . . . a nová má garant v celej EU tak radšej nešpekuluj … :slight_smile:

V ČR se v případě zničení nebo ztráty původní RZ vydává nová - jiná a změna se zapíše do TP.

Ako to vlastne bolo s SPZ pri zmene administrativneho clenenia z velkych okresov na male?

viem ze zmena prebehla v 1996, nove ECV sa zacali vydavat 1997

to znamena ze ten rok sa napriklad pre Pezinok vydavali znacky BHX - YY-YY (aj ked to uz bol samostatny okres) alebo to bolo PKA - YY - YY

Mam taky dojem, ze ked sa zacali vydavat nove SPZ, bol to uz te novy format PK YYYYY - ako to pozname dnes, len tam boli ine graficke prvky ako pri znackach vydavanych dnes..

no mam namysli to obdobie kedy uz boli nove okresy, ale este stare znacky… ci tie stare znacky sa vydavali podla starych okresov, alebo uz podla novych

Staré značky formátu BLL-11 11 boli vydávané ešte podľa starých okresov aj keď už existovali nové okresy. Až nové EČ formátu SK znak BA-111AA rešpektovali nové územnosprávne členenie.

aha, takze napr Sencania dostavali este znacky BH (spolu s pezinkom a malackami), hoci uz existoval okres SC?

Presne tak.

Co znamenala ta skratka BH :question:

Ked som bol maly, otec tomu hovoril Bratislava - humno.

My sme tomu hovorili jednoducho vidlaci :laughing: hoci aj moja obec tam jeden cas patrila :wink:

ale inak len zo srandy, z toho okresu poznam kopec fajn ludi, ktorych by som nemenil…

Jurislav - V rokoch 1960 - 1996 tu boli tzv. velke okresy → no a jednym z nich bol Bratislava-Vidiek, ktory mal skratku BH/BY… ten sa v roku 1997 rozdelil na SC, PK a MA

Tusim aj Praha-vychod alebo Praha-zapad mala PH/PY.

Stare okresy a ich znacky:

http://www.geocities.com/grosi48/CSokresy.html

Stare okresy a ich znacky:

http://www.geocities.com/grosi48/CSokresy.html

Niektore skratky tam nie su uvedene, napr. 59. Nymburk [C], 17. Dolny Kubin [S] etc.

Dobre som sa pobavil na okrese Brutál namiesto Bruntál :laughing:

A preco je tam Semily aj Senica uvedene ako SE :question:

Napocital som tam minimalne 5 chyb ak neratam Brutal :exclamation: :smiley: