Áno, vraj sa majú zásoby využiť, aj ja som to čítal, ale ktovie, pri týchto je všetko možné…
Aj o tom som čítal, že len “nové” sa budú dať ponechať. Veď treba čím skôr zaviesť zmenu. [size=77]1851[/size]
Nemci nebudú protestovať, že je to vlastne také (huncútske), chytrácke, ba až drzé, šlohnutie duchovného vlastnictva? [size=77]1852[/size]
[size=177]PF 2023[/size]
Zmienky o priklade z Nemecka sa tykali fontu pisma, nie systemu evidencnych cisel.
A ze Nemci maju okresny system je pomerne povrchne pomenovanie. V podstate maju iba system tvorby kombinacie pismen a cisel zalozeny na skratkach okresov, ale nic take ako povinne prepisy pri prestahovani ci pri predaji uz par rokov nemaju. Cize skratka okresu nevyjadruje vztah k pobytu drzitela vozidla, ale max. tak okres prvej evidencie vozidla a ani to samozrejme nemusi byt pravda, pretoze aj Nemci maju moznost si ponechat tabulky a dat si ho na svoje ine vozidlo, a to bez ohladu na aktualny pobyt.
zasa “svetoví” slováci musia byť najsvetovejší. Zasa vymysleli vymyslené. Kľudne mohli nechať všetko tak, max. zmeniť písmo ak to bolo nutné a zaviesť značku na vodiča. Postupne by sa to premiešalo a bolo by to.
Font museli zmeniť, lebo na ten pôvodný mal TURČAN DELTA autorské práva, čo je samo o sebe chobotina ako hrom, ale lepšie ako sa doťahovať s mečiarovcom je úplne ho vylúčiť z hry.
KN.SK - nejaký povzdych nad novými HU značkami by nebol? Tam asi tiež nikto nerozmýšľal nad tým, ako sa nové písmo bude naťukávať do zliatiny hliníka
Jediné, čo považujem za absurdné je, že na staré značky nebude platiť ten istý princíp ponechania si značky, ako u značky novej, keď už od nového roka (bez ohľadu na vydanú starú či novú značku) všetky registrácie by mali podliehať novému zákonu.
Tvoje tvrdenie vyvracia i to, že dočasný nový výrobca tabuliek s EČ, firma SPM - Security Paper Mill, a. s., vyrábala (do 31.12.2022) tabuľky s týmto písmom. Takže treba dať na fakty a nie na rečičky. I zavádzajúce, aby sa mohol niekto “realizovať”. Nemyslím si, že nové “písmo” bude čitateľnejšie, ako sa nám snažia “umelci” nahovoriť.
M.B., dovolím si povzdychnúť. Sú menej zapamätateľnejšie, než predošlé. No aspoň maďarský štátny znak je asi v takej veľkosti, ako bol štátny znak SR na doterajších, teraz sa nám riadne scvrkol. [size=77]1853[/size]
Ja som narážal, že keď si berieme “príklad” od nich, tak prečo i nie okresno-regionálny princíp nie. Veď aj u nás už zrušili od Nového roku nutnosť meniť tabuľky i v prípade, že “pôjdu” s vozidlom do iného okresu.
No asi nie každí o tom vie, dnes som mal cestu povedľa OR PZ a videl som niesť sňaté tabuľky z iného okresu, predpokladám na výmenu.
Bolo tam zopár nie nových vozidiel bez tabuliek s EČ, tak preto si to myslím. [size=77]1854[/size]
Pride mi strasne kratkozrake vyhradenie “EL” pre elektroauta. Tie elektro budu pribudat stale rychlejsie, az sa jedneho dna minu vsetky EL znacky. kazda seria poskytuje cca 528000 kombinacii, takze to chvilu potrva. Ale raz k tomu urcite pride. Potom sa bude vymyslat co s tym…
Naopak konvencnych aut bude pribudat coraz menej, vyzera to ze od 2035 vobec. Takze skor by to chcelo vyhradit nieco pre konvencne. Ak uz mame nutka ie to takto diferencovat. Napriklad XA az XZ. Rezerva je tam brutalna.