Najvyššie videné evidenčné čísla vozidiel na Slovensku
cadillac.sk/skecv/index.html
BA znacky sa coskoro vycerpaju…
Ale kdeže, však tam je ešte BL
ale ja pisem o “BA”
Aha tak pardon, ja som to pochopil akože bratislavské značky
u nás se velmi brzy vyčerpá Praha a S kraj
Thomas,
ale potom sa mi zda ze v CR bude 1AA 1111 a zrejme 1SA 1111 ? Tak?
to opravdu nevím, možná ano, ale už to vybočuje z původního mechanismu.
Vyhlaska ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke obsahuje aj zoznam ECV pre jednotlive okresy ($36) uvadza pre
Bratislavu:BA, BD, BE, BI, BL, BT
Nitru:NR, NI, NT
Kosice:KE, KC, KI
Trnavu:TT, TA, TB
Trencin:TN, TC, TE
Presov:PO, PV, PS
Zilinu:ZA, ZI, ZL
B.Bystricu:BB, BC, BK
Ostatne okresy su len s jednou kombinaciou.
Bratislava: BD, BE … totálne nelogické. Navyše to BD bude pripomínať Bardejov, ktorý je BJ.
Trnava: TB … to už mohol len magor vymyslieť.
Otazkou je, aka skratka bude nasledovat v BA. Podla zoznamu vo vyhlaske by malo ist BD…
je to somarina na n-tu … fakt mali ist do 5 miestnych kombinacii pismen a cisel … nie 3+2 ale riadne 5 kombinacie … takmer nevycerpatelne… a zaroven systemove riesenie = jedno jednoznacne pociatocne dvojpismeno pre kazdy okres.

je to somarina na n-tu … fakt mali ist do 5 miestnych kombinacii pismen a cisel … nie 3+2 ale riadne 5 kombinacie … takmer nevycerpatelne… a zaroven systemove riesenie = jedno jednoznacne pociatocne dvojpismeno pre kazdy okres.
Ale sme na Slovensku, tu sa na všetko pozerá v horizonte 4 rokov. A robia sa len nesystémové riešenia - všetko sa pláta, presne ako s EČV.
A čo takto 4 kombinácia čísiel + 2 kombinácia písmen? Desaťkrát toľko kombinácií. Alebo sa mohlo spraviť to, že ostatné okresy by mali číslovanie ako dnes (to ešte dlho bude stačiť) a BA mohla mať vyššie spomenuté, napr. funguje to tak tuším v Chorvátsku. Alebo aj všetky okresy. Alebo že by sa v čase zavádzania tohto systému nerátalo s takou silnou motorizáciou?
No, inak chorvátsky Zagreb už začína mať problémy … z nich by som si príklad nebral.
Na druhej strane má ale aj viac obyvateľov ako BA, cez 700 000.
Kombinácia 4 šísla + 2 písmená dáva ale 10-krát viac kombinácií ako máme dnes a to je už pomerne dobrá rezerva, oveľa väčšia, ako bude BA, BD, BL atď.
Ide mi skôr o to, že pri návrhu nových EČV sa to podcenilo (počet evidovaných vozidiel), aspoň pre naše hlavné mesto.
Ešte dodám, chorvátsky spôsob som uviedol len ako príklad, nevravím, že je to najoptimálnejšie.
Ja este dodam, ze ak by sa pridalo miesto cisla pismenko, mame 24x tolko kombinacii co beruc ohlad na sucasny vyvoj by bolo riesenie na vyse 150 rokov
BA-XnnnXX a bolo by
Ike: to je nesystematické a vznikal by chaos, lebo máš dneska v BA 200 tis. áut, ktoré to prvé písmenko nemajú …
tak ale bolo by to systematickejsie ako ked ma mat 5 okresov 6 skratiek cikcak…
Ani to si nemyslím. A navyše v takom prípade existujú aj 4 okresy v Košiciach.
Jednoducho v tomto prípade by bolo nutné, aby si všetci BA vymenili značky … a to je to najhoršie riešenie, aké existuje.