R2 Mýtna - Tomášovce

ak to bude naozaj vo vystavbe potom poviem ze je to OK.

ja by som skor hranicami kraja urcil co je sever a co juh…
BA,TT,NR,BB,KE je juh a TN,ZA, PO je sever.
Alebo este rovnobezka 48 st. 30 min SGŠ. (pretoze 48 st. je blizko juznej hranice a 49 st. zase severnej tak medzi tym.)
Teraz mozes dat hlasovat. To by mali byt objektivne geograficke faktory hovoriace co je na severe a co na juhu Slovenska

uplne staci vediet ze len do ZA a PO krajov islo viac penazi ako do ostatnych dohromady.

Jasne, Pribina je uplne zadarmo, ved to su len necele 4 mld.E.

Ake velkoryse uvahy. Cize 20 km vzdusnou ciarou od juznej hranice sa konci juh a dalej je sever, ale k severnej hranici je to 70 km vzdusnou ciarou.

Teda mame pomer JUH:SEVER 20:70.

Tipicke Jano1 zavadzanie. Cize podla tejto logiky je Slovenske nove mesto uz v madarsku?
A to uz sa nebudem rozoberat o tom, ze pomerom obsluzenych obyvatelov je na tom juh este vyrazne lepsie. Kedze Kosicky kraj ma hustotu 120obyv/km2, Presovske pahorky 90obyv/km2 (a aj ti su vsetci koncentrovani pozdlz hranice s KE krajom).

Vobec nie, len podla Tvojho navrhu su napr.Michalovce na severe.

Cize ako pises D1 je vedena prave hustejsie obyvanou oblastou, pozdlz hranice KE kraja, kde navyse dobre obsluhuje aj okres SNV so 100 000 obyvatelmi KE kraja. Namiesto toho presadzujes R2 mimoriadne riedko obyvanym krajom s hustotou len 68-69 obyvatelov/km2, a dalej mimoriadne tesne pri hranici kde priemerna vzdialenost od hranice na 140 km useku je len tesne nad 10 km, teda pre uzemie Slovenska je mimoriadne asymetricky, navyse intenzity dopravy su tam velmi nizke.

Fakt nevies citat??? Napisal som: “vsetko co je od krizovatky D1-R2 na sever je na severe, co je od neho na juh/zapad/vychod je juh.” Cize D1 od tej krizovatky na vychod, vratane MI, je na juhu. Rovnako ako KE, Roznava atd.

A zvysok tiez blud: skoro vsetko obyvatelstvo KE kraja je v KE a na vychod od neho. A pre tychto vsetkych obyvatelov, akoaj pre tych obyvatelov PO kraja na vychod od PO (ked PO je priblizne rovnako dobre obsluzeny severom aj juhom), je praveze D1 zlou obsluhou.

Vychodne od Presova su akurat tak Hanusovce :laughing:

Budimir Bidovce su sucastou severneho tahu Bratislava Kosice, ten 1km R2 ratam do juhu, takze je to: Severny tah sa stavia 67 km a juzny 1 km spokojny? Ja nie.

Co ma byt a bude vo vystavbe su 2 rozdielne veci. Ked zacnu realne stavat tie useky na R2 potom sa o tom mozme bavit. Nateraz su to len plany, nic viac.

Tak zasa tento usek nazvat severnym no neviem uz zasa neprehanajme budme ludia.. ok keby ste napisali ze vsetko od 1/2 D1 Ke-Po tak ok alebo aspon od Licartoviec alebo ta nestastna Nova Polhora tak ok… ale usek kt je cez kopcek z KE cca 3km tak toto nazvat severnym, kludne ho berme ako vystavba na juhu

Aj Soroška a Kriváň - Lovinobaňa je sever :laughing:
Potom keď si R2 Maďari pretlačia do výstavby, tak ju na papieri zaradíme do vetvy D1 s názvom D1A… A nazveme Severná magistrála :laughing:

Niektorí si potrebujú za každú cenu zdôvodniť plánované aktivity na juhu a pritom nedoprajú nič tým čo sú na tom ešte horšie.

Teraz uz nejdeme podla krajov, ale podla toho, ci je to na juhu alebo na severe, dosiahli sme nove dno fora pani :smiley:

Ešte sa dá nové dno definovať nie podľa krajov alebo juhu a severu ale čisto v dosahu východnej R2 :smiley:

Na tom ci D1 Bu-Bi patri na sever alebo juh vidno, ako su niektori diskutujuci striktni. Severny koniec useku je cca jeden km od uzemia mesta Kosic, pritom uzemie mesta Kosice zasahuje severnejsie ako je krizovatka D1 Budimir. Kosice podla tychto diskutujucich patria jednoznacne na juh, ale dialnica/cast dialnice, ktora je juznejsie nez severne casti mesta Kosic je samozrejme na severe.

A uplne najlepsie vyjadrenie je, ze tato D1 je sever, ale na zapad/juh/vychod uz je to juh. “Severne” uzemie z troch stran obklopene juhom. Alebo ine vysvetlenie je, ze teda znacna cast mesta Kosice je na “severe”, ktory zacina 20 km od nasej juznej hranice.

Nerozumiem tejto preohýbanej škriepnej mimotémnej zvade; no priložím i ja svoje polienko:
• Bratislava leží pri D1, takže je teoreticky taktiež na severe. :neutral_face: / :laughing:
• Košice (~ 48°43′12″ S) sú len o málo južnejšie ako Trenčín (~ 48°53′39″ S) — a budú pri križovaní/pripájaní D1 s R2 :wink:. Len prvé skôr (i Slnko ich osvieti o niečo skôr).

P. S. D1 vytvára konvexný oblúk. Občas sa pomenuvávajú jej čiastky: Západná D1 (BA - ZA); Severná D1 (ZA - PO); Východná D1 (PO - KE), len potom neviem, aké pomenovanie dostane čiastka KE - UA?

Ultravýchodná alebo ďalekovýchodná :smiley:

To druhé nespomínaj pred Ukrajincami!

Tak od Žiliny po hranicu s Ukrajinou “severné bližšienaokolo” :smiley:

skus byt konkretnejsi.

je to vyse 3 mld. vratane udrzby za 30 rokov minus inflacia v priebehu 30 rokov. cize realne mozno pod 3 mld. eur.

v ZA kraji je zatial cez 2,6 mld. + turany-hubova + brodno-KM a KM-oscadnica. v BB kraji je to menej ako 1 mld. atd. pritom pozicky su aj mimo PPP. dokonca aj na useky na spolufinancovanie fondov uz vyse 10 rokov.