R2 Košice, Šaca – Košické Olšany (križovatka D1)

ak sa nepletiem posledna verzia bola, ze sa bude stavat fialovy variant

Myslim, ze posledne info bolo, ze to idu prekreslovat, lebo je to megalomanske (a ako uz je dobra hejslovacka tradicia, statu megalomania alebo zla priprava vadi vzdy len vtedy, ked sa to tyka R2).

Pre Martina a Ivanu: Ak sa pozriete na katasterportál " zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/k … zoom=false" tak sú v zábere a vykúpené určite záhradky a niektoré sa nachádzajú vo veľmi tesnej blízkosti, čo Vám určite nepridá na pohode. Aj z kopca budú mať záhradkári výhľad, ale aj hluk z križovatky. A keďže chcú to prekresľovať, tak nie sú isté ani parcely nevykupené.

Fialovy variant sa bude stavat akurat novinka je ze krizovatka pri Ludvikovom dvore bude osekana o niektore vetvy ako sa pise v clanku nizsie:

Zdravim. Vsetkych. Nemam predplatne a v Kosickom Korzari je novy clanok o tomto useku. Zda sa,ze aj s nejakymi novymi info z procesu pripravy kosice.korzar.sme.sk/c/22491240 … zemku.html. Rad by som poprosil niekoho s pristupom,aby to hodil do monitoringu tlace. Budem mu velmi vdacny a urcite aj dalsi uzivatelia. Dakujem a prajem pekny vikend :slight_smile:

Vid v prislusnej teme R2 Košice-Juh - Košicke Olšany (II. úsek KE-Šaca – K.Oľšany) - #296 podľa DrX

Na tej diaľkovej návesti sú zase poprehadzované ciele. Hore má byť Prešov a dolu Michalovce.
A toto prešlo rukami projektanta, správcu, MV SR PPZ a posvätilo MD SR.
Načo vydávajú tie technické podmienky, keď to aj tak neurobia podľa toho?!

3 lajkov

A prečo je to zle? Vždy sa dáva najprv vzdialenejšie miesto ako doaľkový cieľ a pod neho bližšie meista. Všade to tak je, aj v zahraniči, práve som sa vrátil z Švajčiarska, Nemecka a Rakúska a je to tam rovnaké.

1 lajk

Nie vsade, napr Poliaci to maju naopak. Ale u nas ide hore ten najviac vzdialeny. Co mi ale vadi je, ze Michalovce nie su na R4

Toto je ale diaľková návesť a tam sa nepíše po akej diaľnici sa ten cieľ dosiahne. Aj v Bratislave je na tabuli na D2 Wien 60 km ale dorazí sa do nej po rakúskej A6, resp. až A4 a tiež píšu Budapest 200 ale dorazí sa do nej po maďarskej M1. Čiže je úplne jedno po akej diaľnici sa tam dostaneme (čo vieme že sa nedostaneme keďže Michalovce žiadnu nemajú), podstatná je informácia, že od tejto tabule je do centra Michaloviec je X km. Kadiaľ sa tam pôjde je potom na návestí pred príslušnou diaľničnou križovatkou, v tomto prípade v križovatke Košické Oľšany na I./19 na starú cestu, alebo potom o 2 km neskôr v križovatke D1/R4 Rozhanovce, kde už je jasné, že smer Michalovce a Užhorod je vpravo na D1, do Prešova a ďalej na D1 vľavo.

1 lajk

VL 6.1
VL 362-50
Poradie cieľov v rámci jedného smeru a farby sa riadi pravidlom sklopenia: cieľ, ku ktorému sa odbočuje neskôr, sa nachádza nad cieľom, ku ktorému sa odbočuje skôr, pričom pri rovnakom mieste odbočenia stoja ciele smerom doľava nad cieľmi smerom doprava. V praxi to znamená, že ciele v rámci jedného smeru a jednej farby sú usporiadané v takom poradí, v akom sa nachádzajú na zostave tabuľových či šípových smerníkov na nasledujúcej križovatke.

Čiže nejde o reálnu vzdialenosť, ale poradie sa určuje podľa vzdialenosti k odbočeniu.

Je to aj logické, nakoľko najnižšie uvedený cieľ je zároveň prvým, ktorý zmizne zo smerových tabúl na danom cestnom ťahu.

To je velmi zaujimave. Som zvyknuty na cesky sposob a ten mi popravde vyhovuje.

Mapy.com

Inak na tabuliach to je R4, nebolo by vhodné aj tu na fore to prehodiť na R4?

1 lajk

Takáto tabuľa sa používa aj u nás. Avšak len za poslednou prípojkou pred uzlom.

3 lajkov

Ešte k tomu diaľková tabuľa z DE z novootvorenej A49

1 lajk