R2 Košice-Juh - Košicke Olšany (II. úsek KE-Šaca – K.Oľšany)

No to sú barani, tak jedno nedokončia druhé začnú … najprv mali pustiť R4 a výjazd do KE presmerovať cez KE Krásna … Tak dúfam že ked to teraz zavrú tak rovno spravia aj prípravné práce na I. úsek

no neviem si predstavit tie pripravne prace… ked nemas ukoncene VO a nieco mi hovori ze ukoncenie = podpis zmluvy bude tak niekedy v dec/jan :slight_smile:

Ale zato si viem predstaviť ako prvé vystavať MUK Haniska s kruhovým objazdom a mostom ponad neho pri CPR v čo najkratšom čase aby to bol v zmluve záväzný miľník, ako v prípade D11 na stavbe Trutnov -Poľsko, kde prvé tri kilometre pri hraniciach s MUK mali odovzdať v predstihu. Aj zato treba vo verejnom obstarávaní a budúcej zmluve bojovať a zodpovední úradníci a všakovakí vedúci a riaditelia až po MD SR by sa mali zobudiť. To, že nie je intenzita ako pri Brne neznačí, že musia uzatvárať nezmyselne cesty na koľko sa im zachce a nemôcť uľahčiť jazdu šoférom.

Pri tejto MUK úplne zabudli na priemyselný park Bočiar, kde z CPR sa mohla cesta viesť rovno do spomínaného priemyselného parku, a vylúčiť dopravu nielen zo Sokoľan a Bočiara pre nákladnú dopravu (zákaz tam je no zahraničným vodičom kamiónovej dopravy a zrejme ani policajtom to problém nerobí hoci by stačila aj kamera) ale aj terajšia prístupová cesta cez obec Veľká Ida, kde je úplne zničený úsek od Šace po Veľkú Idu a mesto Košice, ktoré sa má o spomínaný úsek starať nemá skutočnú a nie papierovú snahu to zrekonštruovať na príslušné viac tonážne zaťaženie.

A ešte k môjmu vyjadreniu uzavretia R4, tak tých novinárskych kačíc z uzáverou R4 bolo neskutočne veľa a že kedy otvoria sa človek nedočítal. Ešte že existuje Waze a ukáže aktuálnu situáciu. Na Slovensku je to tak. Sám pre seba musíš byť “Pitaval”

Vcera som bol pozriet ako je to s tym mostom ponad R4, kvoli ktoreho vystavbe uzavreli tuto cast R4 (Sebastovce-Kosice Juh)… Most ma 2 polia a nosniky su komplet polozene na tom poly, kt. preklenie R4ku. A pre komplet vsetky pruhy. 2he pole je bez nosnika.
Videl som aj ako to vyzera s tymi obsluznymi cestami okolo priemyselneho parku Valaliky kde je aj Volvo. Zda sa ze “zeleznicu” (vlecku) kt. dotiahli do priemyselneho parku je uz komplet hotova. Videl som svietit semafory, tak mi to pride ze je to uz asi hotove, no to sa musia vyjadrit znali v tejto problematike. Z Valalik su 2 pristupy do tohto parku. Neda sa vsak cez ne dostat, lebo su tam betonove zatarasy NewJersey… Robi sa aj pripoj pre Gecu, ale ten som nevidel. Ta cesta kt. obchadza Sebastovce a jej sucastou je ten most kvoli kt. bola R4 na par dni odstavena, ma asi len cementovu stabilizaciu a niekde mozno asfalt. Tu cestu som poriadne nevidel. Ale cesty okolo priemyselneho parku za sirokorozchodnou tratou smer JUH su vyasfaltovane. Ale semtam nejaky smer z kruhaca chyba… Nad jednym kruhacom ako je pripojka na Gecu, cestu medzi Canou a kruhacom kde je obchod CBA sa betonuje most/lavka pre cykistov…Vidiet debnenie a podpery (skruz). No a vidiet rozostavane haly. Celkom sa to tam slusne rozrasta…
Popravde som milo prekvapeny, ako rychlo sa tam buduje ta cestna siet a to neni ze len cisto zem,a le su tam rozne mosty (cez potocijky, nad zeleznicnou vleckou), nasypy… Mohlo by stak rychlo staviat aj inde :slight_smile:

Niekde som videl video, ze vlecka je komplet a pripravena na jazdu

Tie cyklo lávky sú tam postavené už asi 3 a násypy ani samotné cyklocesty nestavajú. Neviem, či to bude samostatné v.o. alebo o čo sa jedná.

mozno tu?

Pokial viem, ta aktualna cesta z Barce do Valalikov sa ma zmenit na cyklocestu.

3 lajkov

to by bolo super… a mozno este lepsie to potiahnut aspon za kruhac v Haniske…
Inak hanba ze v okoli KE nie su ziadne cyklo chodniky… NORMALNE a nie tei fiktivne 200m useky v meste… Pricom by stacilo sa inspirovat HUN

7 lajky

Preložka cesty I/17 SO 103 Obchvat-Šebastoviec 09/2026 - od AAA 5AAA

3 lajkov

Dve autá na turbokruháči v čase 13:28 …

Okružná križovatka medzi KE a Šebastovcami je zbytočná, ak to má slúžiť iba pre Šebastovčanov tak stačila obyčajná križovatka …

2 lajkov

Konečne niekde rekonštrukcia cesty vrátanie podkladových vrstiev, ale tie odstavné pruhy si mohli odpustiť, veď to nie je diaľnica. Cesta bude zvádzať na rýchlu jazdu.

tak tym dvom kvazisoferom by som hned zobral vodicak a poslal ich na preskusanie, to co tam stvarali?

Zase ta šípka čo je tesne pred vstupom do kruháča … sa dá vysvetliť kdejako …

z Hanisky ak chcem ist do Madarska po R4, preco to naviguje na Presov? da sa vobec ist tento smer?

Z Hanisky to mas blizsie na odbocku Sebastovce (KE Juh) a tak na R4. Ak sa vyberies smerom na Madarsko, jediny zjazd pred hranicami je Kechnec, ale ten je dalej ako samotne hranice, takze mas lahsie pokracovat rovno cez stary hranicny prechod a vyliezt na M30 pri Hidasnemety

2 lajkov

to viem, islo mi o to zlte znacenie KE a R4 na vozovke… ved predsa aj smer Madarsko je to R4, ci nie?

inak kto vymyslal tie kruhaky musel byt xxxxy… tam bude tolko havarii, uz vidim tych vydivenych dochodcov alebo sviatocnych dedincanov ako sa hned za ,dialnicou, a pred Sebastovcami zblaznia…