Robí sa tu rekonštrukcia nadjazdu, demontovali zvodidlá, odstránili asfaltový kryt a dokonca po celej ploche vybúrali betónovú vrstvu pod ním. Majú tam pripravené KARI siete takže zrejme to budú betónovať nanovo, to bude určite chvíľu trvať. Ide o dosť rozsiahlu rekonštrukciu. Tá estakáda má už niečo cez 30 rokov, a ide o prvé práce významnejšieho rozsahu na tomto úseku. V posledných rokoch napriek výmenám asfaltového koberca sa tu opakovane tvorili rozsiahle výtlky a deformácie vozovky, ktorých príčina teda bola v hlbších konštrukčných vrstvách. Pravdepodobne sa ten železobetón pod AB krytom rozpadal a teda asfalt sa nemal “do čoho oprieť” a nákladiaky ho roztlačili. Neviem či sa bude rekonštruovať aj opačný smer ani či sa práce neskôr presunú aj na nasledujúcu estakádu, kde sa objavujú podobné problémy ako som spomínal - teda že v miestach zvlnenia vozovky a výtlkov sa problém po výmene asfaltových vrstiev zakrátko znovu objaví. Ak vie niekto o súčasnom stave banskobystrických estakád na R1 viac mohol by popísať.
Vie niekto kedy presne bola štvorprúdovka cez BB otvorená? Nejako si nemôžem spomenúť odkedy sa po nej jazdí a ani ako sa jazdilo cez BB predtým, hoci som to ešte musel zažiť
Podľa tohto bol ten prieťah dokončený v roku 1979: dalnice-silnice.cz/Sk/R1.htm (úplne dole na tej stránke).
inak dufam, ze tato cast R1 bude spoplatnena ked uz isla cez PPP ..
usek vedie cez mesto takze spoplatneny urcite nebude
Pre kamiony pomocou elektronickeho myta mozno ano, teda v to aspon dufam…
Článok v Pravde o spojazdnení SO BB.
a preco by nemal ? aj bez toho maleho nepodstatne faktu, ze to je najdrahsi prietah v historii slovenska, by mali byt vsetky dialnicne useky spoplatnene.
potom by mali spoplatnit aj existujucu Rku v BB.
takze to je aktivita NDS a nie Granvie?
tomas, toho isteho nazoru som aj ja .. ale toto je velmi nepopularne tu co i len zmienut, ze nech sa to spoplatni ako vo viedni
Hm načo sa potom staval obchvat BB keď nie je taký potrebný? Prečítal som si pár strán dozadu a frfle tu na to každý. Ja som si myslel, že obchvat BB bude mať veľký význam.
U nás v Nitre síce postavili obchvat ale na rozdiel od BB nerieši mesto, takže ja som spokojný určite neni keď to takto zabili. Radšej by som bol keby štát investoval do obchvatu ako stavia Trnava, ktorý rieši dopravu v meste.
ale toto je velmi nepopularne tu co i len zmienut, ze nech sa to spoplatni ako vo viedni
Po spoplatnení by mnohí z tých ktorí jazdia len lokálne a nemajú nálepky, začali používať mestské komunikácie a to hádam nikto nechce. Napríklad Maďari majú nespoplatnenú M1od 86 až po M15 aby odľahčili od tranzitu Moson.
to ze aky vyznam bude mat obchvat BB sa uvidi na jesen ked snad budu prebezne udaje so scitania. co sa tyka NR tak ta je prilis roztahane mesto a ziadny obchvat ju neporiesi. pokial teda myslis sturovu/hlinkovu, resp. mostnu.
co sa tyka spoplatnenia tak raz uz musi platit ponuka a dopyt, pokial budu zahltene mestske komunikacie tak sa oplati vyuzit obchvat aj keby sa zan platilo. tento usek nie je nejaky separatny ale sucast suvislej 200 km RC na BA.
Devil myslel som to skôr tak, že chýbajú exity keď si to porovnáš s BB. Preto obchvat nevyužíva toľko ľudí koľko by mohlo. Keď bude napríklad autosalón tak kadiaľ pôjdu vodiči napríklad od BA? zasa len cez mesto… nechcem tu ale riešiť Nitru. Počkám si teda na tie údaje z BB som zvedavý.
spoplatnenie: skuste si predstavit spoplatnenie useku pristavny most - einsteinova - la francony - sitina v BA - to su predsa tiez useky a prepojenie rychlostnych ciest (D1, D2) - bolo by to dobre ?
Tomas PO: oprava viaduktu nema nic spolocne so stavbou SO
vyznam SO: to, ze SO “nevedie nikam” … kam viedla D1, ked este pred nedavnom koncila pri Sverepci, resp. este pred tym v Piestanoch; kam viedol usek Vazec - Ivachnova … postupne sa predsa buduje siet rychlostnych ciest - rychlostne cesty sa napajaju na ine rychlostne cesty a nekoncia niekde v … ( a dosad si co chces BA,ZA,BB,PO,KE…nahodny vyber - nechcem sa nikoho dotknut )
SO riesi tranzit v smeroch MT/RK-BR a ZV-BR (ZV-MT/RK riesi povodna cesta - so spomynanym viaduktom) SO sa vlastne pripoji na trasu MT/RK-ZV. To, ze je tam viac exitov (inak o 1 viac ako v NR na stavanom useku) je skor na skodu - predpokladam, ze to bude dovod znizenia rychlosti. Rychlostna cesta by mala viest popri meste (tak ako TT, TN, NR) a nie dobre ze cez centrum ci sidlisko (BA, BB) v BB vsak ina moznost nie je. Doteraz bola v BB jedina “normalna” moznost v smere BR → hocikam po stefanikovom /stadlerovom nabrezi s niekolkymi semaformi ( a kolonami od jedneho semaforu k druhemu, nedajboze nehoda ) - takze SO je potrebny napriek tomu, ze tu nan kazdy frfle. Neviem preco, ale ako nahle sa spomenie R1 a BB, tak vsplanie nevrazivost a vasne.
to by bolo priam nutne a dufam, ze cim skor budu D1 a D2 v bratislave spoplatene, su to dialnice, opakujem, preco si ludia myslia, ze dialnice aj v meste budu zadarmo ..
teraz je priam idealna prilezitost spoplatnit tieto useky dialnic, je kriza, treba $$$ tak nech to pociatek spoplatni a to v jednom baliku so vsetkymi suvislejsimi usekmi D a RK ..
preco si ludia myslia, ze dialnice aj v meste budu zadarmo ..
Lebo nechcú aby im zbytočne doprava prechádala uličkami okolo domov. To je taký hlas rozumu, tam kde by spoplatnenie spôsobilo problémy, je to zdarma. Nie je to ideálne riešenie, ale kompromisné.
riesenie je jednoduche, zakazat dopravu nad 3,5t .. a ludia si musia tiez uvedomit ze su v meste nie na dedine. to je realita.
platim v tomto state dane, vselijake nutene poistky a poplatky, dane v benzine a co javiem co este a co mi tento stat da za to? maju spoplatnit blby usek? par km obchvatu mesta? ludia z brezna ktory nepojdu dalej dialnicou si kvoli tomu znamku nekupia, bystricania bez znamky budu jazdit tak ako doteraz a doplati na to len premavka v meste
myslim ze z tvojich reakcii ta najviac skrie ze to bolo postavene cez PPP a bolo to riadne predrazene ale to je v tomto pripade irelevantne
dialnicnu znamku si platim ale osobne som proti spoplatneniu takychto usekov,
keby bola premavka na takychto usekoch pretazena a vznikali by kolony a zapchy tak prosim ale v tomto pripade sa toho neobavam