Prosba o radu

Moze mi niekto poradit ohladom kritických uzlov na vychodnom slovensku? potrebujem to do diplomovej prace. Potrebujem ich rozdelit z hladiska nehodovosti, vysokej intenziky, kvality ciest… val88@post.sk dakujem :unamused:

trochu podrobnejsie by sa nedalo..? kriticke v com, nehodovost, stav cesty alebo co vlastne ?

Čo presne potrebujete do diplomovej práce :question: Základom je vysvetliť, čo potrebujete a následne sa pýtať. :wink:

Z hľadiska nehodovosti - často za to predsa môžu vysoké intenzity atď.

A nie vždy vysoké intenzity sú kritickým uzlom - ak je cesta dobrá, tak sa stáva kritickou, až keď sú intenzity prekročené.

Kvalita cesty - po akej stránke ? Viacpruhová, odbáčacie pruhy atď., alebo jej aktuálny stav povrchu ?

Ďalej - len cesty I. triedy alebo aj cesty II., III. triedy či aj diaľnica D1 ?

ssc.sk/user/view_page.php?pa … &preview=1
ssc.sk/custom/doc/CELKOVY_PR … K_2006.pdf

Tu sa nachádza množstvo informácií.

Mohli by ste mi pomôcť pri zozbieraní informácií pre temu Nehodové lokality východného slovenska, ktorej sa venujem v diplomovej práci. Potrebujem konkretizovat presne miesta stale sa opakujúcich dopravných nehod a ich príčiny, pripadne ako by sa dali optimalizovat.
Dakujem za pomoc…

No mohol by si použiť mapu nehodovosti, ako základ by ti to určite pomohlo.ˇDalej štatistiku nehodovosti vedie ŠUSR kde mu info dodáva priamo PZSR. Odporúčam napísať email na Krajské odelenie PZ a oni ti určite odpíšu , tiež by som sa pozrel na stránku štatistického úradu.

A čo tak raz aj pôvodnú tému trafiť ?

dialnice.info/viewtopic.php?t=11102

Obe témy som spojil do jednej, vďaka za upozornenie, Diaľničiar.
Valéria, témy boli duplicitné, preto boli spojené do jednej. Ak máš, prosím, dodatočné otázky, je tu viacero odnborníkov, ktorí Ti na ne radi odpovedia.

Ja ešte aktualizujem odkazy, keďže stránka SSC prešla totálnou informatickou zmenou. :arrow_right:

cdb.sk/sk/Vystupy-CDB/Zaklad … oviek.alej

Ostatné info: www.ssc.sk

Dobry den resp. noc :slight_smile:

toto forum sledujem uz dlhsie avsak az teraz som sa konecne zaregitroval. A hned na uvod by som vas chcel poprosit o jednu zalezitost. V ramci mojho osobneho zaujmu som zacal pracovat na casovej linii vystavby dialnic na Slovensku. Vypracoval som aj koncept, kde sa sleduje dlzka useku, polprofil/plny profil, roky vystavby ako aj ktora vlada zacala a dokoncila jednotlive useky. Velmi by som vsak ocenil ak by sa niekto z vas skutocnych odbornikov na tento moj koncept mohol pozriet a upozornit na chyby, resp. doplnit informacie, ktore tam su uvedene.

Dakujem za akukolvek pomoc :slight_smile:

Vitaj. Napad super, ale kedze nevidim ziadny link ani nic podobne, tak hned takto na uvod si dovolim jednu priamu otazku: bude to verejne dostupne alebo nieco platene.

Nuz cely dokument je vo worde cize tu som skor prepodkladal ze to niekomu jednoducho poslem na e-mail. Pokial ide o zverejnenie tak tabulku vytvaram cisto ako svoje hobby cize nemam problem s jej zeverejnenim ak sa teda podari celu vec dotiahnut do konca :wink:

Perfektny napad xchek2 drzim palce.

V podstate by som potreboval doplnit niektore udaje k D1:

Boli useky NMnV - Horna Streda, NMnV - Chocholna a Nemsova - Ladce otvorene v polprofile a dokoncene az v roku 1999?

Kedy sa zacal stavat usek Ladce - Sverepec?

A kedy sa zacali stavat a dokoncili useky okolo Braniska?

Dakujem :slight_smile:

useky NMnV - Horna Streda, NMnV - Chocholna a Nemsova - Ladce sa otvarali v polprofile 09/1998, v plnom profile od roku 2000. Termin uplneho dokoncenia presne nepoznam.

Ladce-Sverepec sa zacal stavat v decembri 1997
Branisko - prieskumna stolna 1996, razenie tunela 1997.

Mozno ti pomoze aj tato tabulka :slight_smile:
web.archive.org/web/200803060645 … ening.html

Taktiez dobry zdroj je stranka
dalnice-silnice.cz/Sk/SK.htm
ked si rozkliknes v lavom menu Slovensko, su tam odkazy na jednotlive D a R. V nich su aj datumy vystavby jednotlivych usekov.

Andrej, dakujem :slight_smile: skutocne dobry zdroj informacii.

btw, keby sa ti chcelo, mozes potom tie udaje hodit do excelu, z coho by sa dala spravit pekna statistika s grafmi :slight_smile:
(napr. ktory rok sa kolko km D realne odovzdalo, celkovy pocet km, dlzka vystavby atd.)

ja taku tabulku v exceli mam, ale bez grafov ak by bol zaujem poskytnem

miroa: mozes aj na moju email adresu :wink:

xcheck2: ak chces ty mozes tiez na webmaster@dialnice.info

dik