Oblasť Michaloviec, Trebišova a Sobraniec

Tam bola/je chýba to a vlastne ako všade na Slovensku, že najprv sa niečo postavy a až následne sa buduje infraštruktúra. V územnom pláne je zaznaceny tento úsek ako cesta s potenciálom rozširovať ju na 2+2 ale to už nie je v podstate možné kedze dovtedy sa urobil kruhac na Lastomír, križovatka Tesco a teraz táto nová pri ktorej ale treba uznať že použili rozum. No suma sumárum keď rátam že tam vzniká nová veľká obchodná zóna+ privádzač, tak nechcem si ani predstaviť aký chaos tam bude.

Keď to myslíš tak, že sa teraz berie územie pre budúci privádzač tak nie, neberie. Mesto chráni ako aj dediny okolo všetko čo sa D1 týka a nepovoľuje ziadnu výstavbu v trasovani diaľnice. Tu dole na obrázku sa dá vyčítať kde je “hranica” privádzača ( oblúk v ľavo ktorý ide z hlavne cesty do poľa a ohraničuje parcely)
ibb.co/KxvkX0w

I/19 nebude treba na 2+2, keď bude D1 PE-MI na 2+2, čo odporúča CBA ( tá však aj odporúčala stavať úsek do 2020… :unamused: ). Privádzač podľa mňa na 2+2 nutne netreba,ak sa do úseku pričlení križovatka MI-východ a urobí preložka II/582.
Aký chaos,prosím ťa? Na privádzači nebude viac ako 10k , a väčšina pôjde smerom ku I/18, čiže nebude upchavat semafory.

No 10k to nebude ale doteraz sa tamadial v podstate iba prechádzalo a jedine auta " navyše" smerovali do Tesca. Teraz keď tam bude Obi následne v druhej etape ďalší Strip mall a na druhej strane ďaľšie obchody, vraj aj ďalší Lidl a o niečo ďalej už sa začína stavať Fresh tak tu trošku tam trošku a z aktuálnych cca 13k to poskočí kľudne aj o 2k a to vznikne v horizonte tak 3 roky. Optimistický za 3 roky bude ešte len EIA a časom intenzity klesať nebudú.

Veľkoplošné opravy ciest I. triedy v správe SSC, časť III, I/18 Topoľany - Michalovce, I/79 Svätuše - Kráľovský Chlmec
Podúsek A – I/18 Topoľany - Michalovce, Dĺžka: 2,500 km
Podúsek B – I/79 Svätuše - Kráľovský Chlmec, Dĺžka: 4,530 km

Celková čiastka: 2 369 503,95 €
Dátum uzavretia: 08.09.2022
crz.gov.sk/data/att/3536619.pdf

Obnova cesty Veľký Horeš (SR) - Nagyrozvágy (MR): crz.gov.sk/data/att/3574121.pdf
Spolu bez DPH 1 096 064,00 eur
Dodávateľ: Eurovia

Predmetný projekt rieši znovuvybudovanie kedysi existujúcej cesty spájajúcu obce Veľký Horeš a Nagyrozvágy. Jedná sa o vybudovanie komunikácie v kategórii MO 6,5/40, rekonštrukcie miestnej komunikácie, priepustov, preložky a ochrany OOK a MK káblov. Predmet zákazky je detailne opísaný v súťažných podkladoch.

I/18 a I/74 Strážske križovatka
Dátum uzavretia: 19.10.2022
Dodávateľ: EUROVIA SK a.s.
Cena s DPH: 1 048 932,55 €
crz.gov.sk/zmluva/7017036/

Ide o prestavbu križovatky na okružnú.

Vie mi niekto vysvetliť preloženie značiek zákazu predbiehania medzi Fekišovcami a križovatkou na Remetské Hámre tak, že na jednom rovnom úseku dlhom hádam aj kilometer nie je možné predbiehanie?

Lebo tam minuly rok jeden pako obiehal kolonu. Bud rad ze tam nedali 30km/h

Ale kto to tam schválil (konkrétne) rád by som s nim hodil reč …

Pred týždňom podpísaná Zmluva v hodnote 12 mil. eur so spoločnosťou Strabag.
crz.gov.sk/zmluva/7491972/
Zvyšné ponuky: Colas a Skanska.
Ponuka spoločnosti Eurovia bola vylúčená.

odhadovaná cena bez DPH bola 9,5, bude 10
som zvedavý vzhľadom na ten rozsah, aký bude výsledok
ale inak zaujímavý projekt, pomerne vysoká cena, ale sú tam aj nejaké mosty, osvetlenia priechodov, chodníky etc.
uvo.gov.sk/vestnik-a-regist … ail/553549

Uz sa zacatim modernizacie Velaty - Slov.n.mesto pochvalil aj st.tajomnik:
facebook.com/jaroslavkmetIT … sAhtksXKcl

Včera začala uzávierka križovatky ciest 18 a 74 v Strážskom kvôli výstavbe kruhového objazdu. Obchádzka pre vozidlá nad 12 ton vedie cez Hriadky, Vranov nad Topľou a Sedliská

Oprava mostu cez záchytný kanál pred obcou Záhor ( na mape identicky to naklápam, aby to sedelo s objektom, ktorý je na dosah na foto finále)

kosicednes.sk/spravy/kosicky-kr … -eur-foto/ (10 fotiek v stave v akom bol)

Územie je súčasťou pásmovej ochrany hraníc. Košický kraj ešte zabezpečí reko pripájacích ciest. Inak by samozrejme pre 6-sto ľudí obce neprebehla takáto akcia za milión eur, pretože samé o sebe tento most musí niečo vydržať. Štandard výmeny mostov sa pohybuje cenovo v tretine na bežných územiach .. teoreticky to nemuselo spolu súvisieť. No most si vyžadoval opravy skôr ako práve tento rok.

finále: dialnice.info/gallery/image … e_id=48916

z výstavby:

Sečovce, asfaltujú povrch v celej dĺžke … len tie kanály sú furt 5cm pod úrovňou vozovky. Premiestniť ich asi by bolo veľmi drahé, ale výškovo by ich teda mohli zrovnať. Bude sa stále slalomovať ako aj doteraz a to aj napriek dostupným GPS-om, Laser-om, Android-om, Windows-om, a neviem čo všetko ešte …

Najväčší gól pre mňa bolo, že kanály ktoré sú pri okrajovom obrubníku (kde sa len parkuje) tak tie upravujú výškovo …

2 lajkov

Most cez skoro potok v Kusíne (pri Zemplínskej šírave) sa robí už vyše roka … to koľko času trvá obnova takéhoto mostíka?

1 lajk

Na Slovensku toľko, kolko treba dat sefovi stavebnej firmy zarobiť :grinning_face:

Takže to malo byť hotové na jar 2024, už je leto 2025 a stále ani polovica …

1 lajk

Tak teraz na novom asfalte spravili obkopávku kanálov, vertikálne ich vyrovnali (ako tak), a … a tu medzeru vybetónovali!!! Po minulotýždňových dažďoch už niektoré batóny sú rodrvené … Pat a Mat