Co povazujete za najnebezpecnejsie pri jazde po dialnici co by Vas mohlo ohrozit tak ze by ste mohli s vysokou pravdepodobnostou sposobit dopravnu nehodu
Ja som pridal hlasovanie ale v pripade ze tam nie je pre Vas ziadna vhodna moznost tak kludne napiste svoj nazor do temy. A na vyber pri hlasovani mate len 1 moznost. Pri napisani prispevku uz je to len na Vas co napisete.
Veľká premávka, najmä počas víkendov a vo večerných hodinách je podľa mňa najnebezpečnečšou vecou na diaľnici /napr. predbiehanie v nedeľu večer na BA-TT/.
Skoda, ze sa neda vybrat viac odpovedi, asi by som vybral vsetko… a zabudlo sa na moznost, ignorantskych vodicov, ktory si ide 110 km/h v lavom pruhu a ked mu clovek blikne, aby “uhol”, lebo ja idem 130 km/h, tak sa este rozculuje, ze co si to dovolujem… pritom uz od hranice v bratislave a smerom na zapad je to bezne, ze dokoncim predbiehanie a zaradim sa spat…
aaaaa, dalej, viem, nemalo by sa… ale kazdy sa obcas ponahlame, obcas aj ja, a tak dost casto idem aj rychlejsie ako je povolenych 130 km/h, ale vzdy tak cca do 150 km/h, viem, beriem vsetky rizika… ale!!! ked idemrychlejsie, tak pozeram, co robi ten vodic, nie predo mnou, ale ten este pred nim a vela krat reagujem skor ako ten co ide predo mnou… a tak, ked mi niekto "vyleti v 110 km/h do laveho prudu, on ma sice vidi, ze ja som akoze daleko, ale on si neuvedomi, ze ja som za 3-5 sekund pri nom… takze, co mi vadi, su ti vodici, ktori idu 110 km/h, a predbiehaju auto, ktore ide iba 105 km/h:)
dufam, ze ma policia nevystopuje poda IP adresy a nedaju mi dodatocne vsetky pokuty
pekny den/vecer vsetkym a vela bezpecnych kilometrov a tomuto servru vela dobrych informacii
Ja osobne povazujem za najnebezpecnejsie na dialnici ked sa stane dopravna nehoda v tuneli a aj preto ja velmi casto ked sa to da vyuzijem skor povodnu cestu na prejazd danym usekom a to aj za cenu nizsej rychlosti atd.
Z hladiska moznosti ktore som uviedol vidim ako najvacsi problem na 1. mieste prave jazdu v protismere na dialnici - tu by som povedal ze je vysoka pravdepodobnost ze by som mohol byt ucastnikom dopravnej nehody.
Cerpam na zaklade dialnicnych sieti v Grecku, Taliansku, Rakusku, Spanielsku, Nemecku, …
Podle mého se nedá odpovědět jednoznačně. Životu nebezpečná je na dálnici každá situace, kdy se v provozu objeví něco, na co nejsme schopni dostatečně rychle a adekvátně reagovat.
Asi před dvěma lety jsel jel po R35 z Olomouce na Mohelnici. V pravém jízdním pruhu za zatáčkou byl ohromný balík sena. Sotva jsem ho minul. Vystoupit a pokusit se ho odstranit by hraničilo se sebevraždou. Volám tedy na policii, říkám jim, co tam je a odpověď?
Suhlasim s Adaiosom. Tunely su velmi nebezpecne. Myslite ze by mohlo pomoct nosit v aute plynovu masku? Myslim ze by to mohlo zachranit zivot mnohym pri poziari v tuneli.
No a jasne, samovrahovia v protismere su brutalne nebezpecni. Sneh, lad: clovek to caka. Ale auto v protismere pri 150-180 na dialnici v nemecku??? Co je ale zarazajuce je ze o falschfahreroch pocujem v Nemecku velmi casto, hlasia to cca kazdy druhy-treti den!!!
V niektorych situaciach by pomohla - otrava nebezpecnymi plynovymi produktmi horenia, ale vacsinou je asi problem zadusenie - teda nedostatok kyslika, ktory v priestore odcerpava ohen, a tam plynova maska nepomoze.
Ja sa jazdy v tuneli zase vôbec nebojím a nerozmýšľam nad tým, že by sa mohla stať nehoda … to by som bol na tom tak ako napríklad ty Adaios.
Prešiel som si tie možnosti a určite som aj hlasoval, ale už neviem ako, lebo to nebol jednoduchý výber:
Na toto sa dá pripraviť.
To na diaľniciach sa dá riešiť predsa len lepšie ako len na obyčajnej 2-pruhovej ceste.
Veľmi nebezpečné.
Zatiaľ som sa nestretol s tým, že by boli “cestári” zle označený.
Veľmi nebezpečné až extrémne nebezpečné a stále to len počúvam v rádiu, že na D1 BA-TT (BA-SC) pomerne často ide v protismere osobné auto a dokonca pred týždňom aj kamión .
Asi skôr nie. Nestáva sa to tak často, neviem to posúdiť.
V ČR se úmyslná jízda na dálnici v protisměru posuzuje jako úmyslné obecné ohrožení podle § 179 odst. 1 tr. zákona, na což je trestní sazba 3-8 let. Pokud by tím byla způsobena dopravní nehoda, při které by bylo více osob usmrceno nebo těžce zraněno, anebo pokud by pachatel takový čin vícekrát opakoval v krátkém časovém úseku, mohl by mu být uložen trest až 15 let vězení.
Zažil jsem asi před dvěma roky na úseku za Braniskem-široké obchvat, že směrem od tunelu jela v rychlém pruhu bílá felicia-pickup, která blikala výstražnými světly. Já jsem nejdřív něvěřil vlastním očím, ale pak jsem řekl tátovi ať zajede do pravého pruhu a za chvíli kolem nás projela (rychlost těžko odhadovat, ale řekl bych tak kolem 90-100 km/h).
Jinak obavu z tunelů mám jen u těch dlouhých jednorourových např. v Alpách nebo Branisko, kde je vždy takový divný zápach jako kdyby tam špatně ventilovali.
S ledem a sněhem jsou problémy v ČR na R35 na úseku Turnov-Liberec, kde za sjezdem na Sychrov je klesání 6%, kde je levotočivá zatáčka a po konci tohoto klesání za mostem je ostrá pravotočivá zatáčka. Nejednou jsem zde zažil náledí, ale v posledních cca. třech letech jsem to tam už naštěstí nezažil.
Podle mě je největší nebezpečí právě v jízdě v protisměru ať už v úmyslné anebo neúmyslné…
Za velmi nebezpecne povazujem predbiehanie na dialnici v pravo, ked predbiehajuci robi tzv. mysicku. Stalo sa mi to viackrat, hlavne na D1 BA- TT. Dosledky tohto, ked ja idem 130, a niekto ma predbehne v pravo, a nahodou “strajchne” si ani neviem predstavit. Inac v decembri som zazil retazovku na D1 pri" devet krizu", no nikomu to neprajem. Vzdy som si myslel, ze serial Kobra 11, je nadsadeny a nerealny, no po tejto skusenosti, tvrdim, ze je to len slaby odvar toh co sa deje v skutocnosti.
Jízda v levém pruhu by sama o sobě tak nebezpečná nebyla, kdyby negenerovala to, na co upozorňuje v dalším příspěvku “Pacho”. O život (jim i těm, kteří se k tomu náhodou připletou) jde tehdy, když se setkají dva či více nesprávně jedoucích řidičů.
Isiel som 27. decembera po trase ZA-BA, hnusne pocasie, sneh, lad, dialnicu nestihali odpratavat. Islo to celkom v pohode, ale to co sa dialo medzi TT a BA bolo skutocne o hubu.
Siel som tak 70, viac som si na tom snehu a lade netrufal, v tom ma cca 130 predbiehal minivan. Tak 50 metrom predomnou ho roztocilo. Nikomu neprajem ten pocit bezmocnosti pri spomalovani a sledovani roytoceneho vanu ktory nuveritelne robil figury len v pravom pruhu. Nastastie ho nehodilo do stredovych zvodidiel a neodrayilo do mojho pruhu… Obisiel som ho len tesne. A kusou za Triblavninou z laveho pruhu viedli stopy auta dolu z nasypu a nieco tam blikalo.
Najvecsie nebezpecenstvo je debil za volantom, sneh a lad to cele isti.
Souhlasím s aquilou. Dálnice by měly mít oplocení a přechody pro zvěř, jinak na nich zvěř zbytečně hyne a srážky s většími zvířaty jsou velmi nebezpečné pro lidi jedoucí po dálnici.