Najpotrebnejsie dialnicne useky na Slovensku

Ktore su podla vas najpotrebnejsie useky na SK?
Pridal som aj hlasovanie. Asi je to zbytocne, lebo tych usekov je viac, ale nevadi. :slight_smile:

Hmmm, no skoda, ze tam nie je moznost “Skoro vsetko medzi NR a KE”…

Alebo takto: vsetko medzi Zahorskou Vsou a Novou Sedlicou :laughing:

ja sa priznam, ze ani jednu odpoved by som si nevybral, lebo je moc premiesane.

moj osobny rebricek top 10 usekov, ktore by som pretlacal aby boli cim skorej

1. D1 hubova - ivachnova
  2. R1 NR - ZV
  3. D1 LL - dubna skala - turany
  4. R4 KE - kechnec
  5. D1 janovce - beharovce
  6. D1 fricovce - svinia
  7. R2 ZV - krivan
  8. R2 figa - batka
  9. R3 DK - PL hranice
  10. R2 soroska

Inak mojimi favoritmi su D1 Vazec-PO (kompletne cele), Soroska a R1.

Ja by som skôr preferoval celý úsek D1 od Prešova až do Ružomberka…

To aj asi najviac pomôže východu…

Ale pokiaľ nespojíš Ružomberok so Žilinou, je to viacmenej naprd.

Nemyslím si, tem úsekmedzi ZA a RK nieje až taký dlhý, ale stojí dosť veľa..
A úsek od PO až po RK je dosť dlhý a väčšinou ide cez priateľný reliéf…čiže až toľko stáť nebude…

Stojí veľa, ale bez neho to už jednoducho ďalej nejde. To čo časovo získaš diaľnicou PO - RK, okamžite stratíš na úseku RK - ZA…

Sergej, asi je lepšie preferovať dlhší úsek, teda viac diaľnice, aspoň čo sa týka rýchlosti a pohodlnosti. Keby sme mali stavať štýlom “načo mať diaľnicu, keď ďalej získaš stratu”, tak máme postavený prd makový.
Každý úsek pomôže, nech je to PO-RK alebo ZA-RK.

Náročnejšie úseky zvyknú byť odkladané na neskôr. Preto nie je Soroška ani ZA-RK. To, čo je, leží zväčša v kotline. Keby sa staval ZA-RK, zase sa stratí náskok na PP-PO. Jasé, že to ďalej nejde bez ZA-RK, ale nebude sa naňho čakať, kým sa nepostaví.

Ja som dal druhú možnosť. Je to D1 a významne tento úsek rieši prepojenie východ - západ.

Viac ich je najnutnejších, to je subjektívne, záleží na tom kadiaľ jazdíš. V globále by som povedal, že na D1 je to LL - MT - RK a na R1 sú to NR - HB a ZC - ZH. Tieto úseky sú najdôležitejšie z celej siete D a R.
Absolútna priorita: D1 tunel Višňové, R1 celá.

Veď to nikto nespochybňuje, ale otázka je jasná: Ktorý úsek je najpotrebnejší? Tam je odpoveď podľa mňa nespochybniteľná…

na PP-PO sa najhorsie useky predsa riesia, svinia-PO, PP-janovce, branisko + okolie je hotove.

konkretne PO kraju, KE kraju najviac pomozu useky R1 a R2. potom trasy D1 resp. cez MR.

podla teba presovu viac pomoze R2 ako PO-zapad - PO-juh? :laughing:

Napisal predsa KE kraju, tam pomoze R2, ale neviem, do tam poriesi R1 :laughing:

jeden z nas dvoch ma podla mna problemy s citanim :laughing:

No devil nam musi vysvetlit, ako to myslel. Lebo ak myslel PO kraju AJ KE kraju, tak je to tak trochu divne, ale ja som najprv tu ciarku povazoval, ze to je dalsia cast vety, tak mi to pripadalo ako “KE kraju najviac pomozu useky R1 a R2”. No nic, musim citat pozornejsie :laughing:

Ale R1 mi ostava zahadou…