Maximálna povolená rýchlosť v obciach SR

Ako vieš povedať, že to je najväčší problém? Lebo sa občas medializuje nejaká takáto správa? Keď sa stane nehoda busu alebo kamiónu, ktorý prejde na červenú cez železničné priecestie, tak vtedy je problém zase tam? Všeobecne je problém s mentalitou SK vodiča na cestách: nič pre mňa neplatí, žiadny predpis, pretože ja som poloboh. Ja to dám, ja to zvládnem, ja rozhodnem kde ako pôjdem. Aj rýchlostne aj to či niekoho obmedzím, že mu vojdem do dráhy, lebo ja to stihnem - aj odbočiť stihnem aj zaradiť sa stihnem. Tu všetci všetko stíhajú a zvládajú. Zďaleka to nie je samotným alkoholom, pretože alkohol je všeobecným problémom Slovače z pohľadu inej štatistiky; tiež policajnej. U mŕtvych na cestách ak zrátame aj fakt, že každý druhý mŕtvy je chodec a cyklista, tak polovica príčin mŕtvych nebýva alkohol. Charakterizovať ho ako najväčší je chybné.

Iba súbor opatrení, ktoré postihnú súbor nesprávneho jazdenia zníži agresiu na cestách a tým aj počty mŕtvych a zranených s doživotnými následkami. A predovšetkým je potrebné odstrániť systém, že ja mám v priehradke obáločku a vždy to uhrám, aj keby to stálo liter. A jazdím si ďalej. Pretože čím viac mi je tolerované, čím menej mi niekto môže, tak tým viac si dovolím. Potom kľudne aj s čiarou alebo pohárikmi, lebo nadobudnem pocit, že môžem. Hoci som nemal a nesmel ani mnoho predtým … a o to ide.

Väčšina DN v mestách alebo zástavbe, keď sme pri obciach, sa stane len pre nedodržanie odstupu. A to je tiež dané tým akým štýlom sa jazdí.

Poriadok na konkrétnom úseku je vždy a zásadne iba vtedy, keď po ceste ide viditeľným spôsobom policajné vozidlo. :laughing: A samotný národ robí čo? Od rána do večera v rádiách a na sociálnych sieťach, kde to treba spomaliť … takže robí si to národ sám. Od neodržiavania všetkého na cestách až po to, že niekto si sadne opitý do vozidla. Lebo v krvi je, že sa “tomu vyhneme” lebo človek je presvedčený, to zvládne alebo mu druhý blikne, aby ubral. Či to naozaj šetrí peniaze, zdravie a životy sa poďme baviť.