Kde je dobrá ZOO ???

Zaujímalo by ma, kde je dobrá ZOO ? Pod pojmom dobrá myslím to, aby tam bola dobrá infraštruktúra (WC, občerstvenie, reštaurácia, detské ihriská, …) ako aj pekné pavilóny pre zvieratá a samozrejme čo najviac zvierat. Ďalej dobre prístupné parkovisko.

Napríklad, je dobrá ZOO v Brne? Boli ste tam niekto? Nechce sa mi to hľadať na internete.

Okrem ZOO v Bojniciach v SR a ZOO Zlín Lešná v ČR skúste mi niekto napísať nejaké iné ZOO, ktoré sú max. 2 hodiny autom od Žiliny.

Boli ste niekto teraz v ZOO v Bratislave ?

Alebo keď nechcete písať sem, tak mi niekto napíšte IS. Budem rád. :laughing:

Zoo Zlín je pěkná. Rozkládá se v parku kolem zámečku Lešná. K vidění jsou nosorožci, lvi, klokaní, emu, lenochodi, lachtani, opice, volně pobýhající srny, daňci a mufloni atd. Je tam také koutek s domácími zvířaty. V posledních několika letech byly otevřeny dva nové pavilony. S přes vstupy do zoo jsou velká parkoviště. Restaurace je také blízko.

Zoo je také v Hodoníně, ale tam jsem nikdy nebyl. Dále na Svatém kopečku u Olomouce a v Ostravě

Osobně bych Ti dopuručil Zoo Liberec nebo Dvůr Králové, ale to je moc daleko. :smiley:

Ak mas stastie v PB tak ZOO v Bratislave :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Inak naber smer Ostrava.

Ďakujem za IS a príspevky. Už som rozhodol, že najprv bude ZOO Zlín.

Potom sa už prakticky všetci odlišujete. Ale znovu ďakujem výlet s pravnukom bude. :stuck_out_tongue:

No tak bol som v ZOO Brno cez víkend a zhodnotím to takto:

Cesta celkom dobrá. Ale vynechám popis úsekov, kde cesta bola snáď 4x zaplátaná a bolo to cítiť a to mám auto ŠKODA OCTAVIA. Ale cesta bola dobrá, cesty neboli plné a to je podstatné.

Brno. Dlho som tam nebol, asi 3 roky, takže som si ho aspoň z auta pozrel, … samotná ZOO:

Nové pavilóny tigra, leoparda, … krokodíla, … ale celkovo niekoľko pavilónov bolo vo výstavbe, málo občerstvovacích stánkov (čo sa riešilo reštauráciou u tigra (kde medzi návštevníkom reštaurácie a živými tigrami je len bezpečnostné sklo … krása. Ďalej dosť staré pavilóny ľadového medveďa, opíc aj vtáctva, samý betón a hrdzavé železo … celkovo to hodnotím na 3 ako v škole, lebo od ZOO v Brne by som očakával viac … chýbali aj také zvieratá ako levy, medvede hnedé (pre rekonštrukciu pavilónu), nosorožce, hrochy, väčšie krokodíly v Afike, viac rôznych antilóp atď. .. ale boli tam zvieratká ako bobor (nový pavilón), surikata (nový výbeh), … aj ľadové medvede sa práve hrali … ja som videl aj krajšie ZOO a mohlo to byť aj lepšie, ale vnuk bol spokojný na 100% a to je hlavné. :stuck_out_tongue: :sunglasses: Ďalšia ZOO bude Zlín. Tak porovnám a potom aj Ostrava a potom asi Bratislava. Na leto pokoj s rodinou. :laughing:

Bol som v ZOO Lešná a musím povedať, že ma to prekvapilo, príjemne samozrejme. Moderné pavilóny pre zvieratá, žiadne kombinácie betón+železo, ale skôr práve také prírodnejšie prevedenia pre rôzne zvieratá, naozaj super. K tomu veľmi dobré možnosti trás (vlastne je to jedno veľké koleso), kadiaľ sa dá chodiť, sú tu detské ihriská, možnosť odvezenia sa na poníkovi aj ťave, … niekoľko veľmi dobrých reštaurácií+občerstvení+WC, … veľmi dobre umiestnené parkovisko a dostatočne veľké priamo pri hlavnom vchode, … počasie vyšlo, ľudí nebolo ani veľa (aj keď parkoviská boli na 1. pohľad plné úplne, ale voľného miesta bolo dosť).

Naozaj ZOO v Zlíne - Lešná bola super zážitok aj s tým zámočkom a krokodílami vnútri, nedá sa to ani len porovnať so ZOO v Brne a ešte sme aj vystihli kŕmenia 2 druhov zvierat.

Spokojnosť na strane vnukov a teda aj na strane mojej. :stuck_out_tongue: